Κατηγορίες σε δύο ακόμη γιατρούς για τον θάνατο του Αστόρι

Άλλοι δύο γιατροί που παρακολουθούσαν τον άτυχο αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, το 2014 και το 2017, κατηγορούνται για αμέλεια αφού δεν διέγνωσαν τα καρδιακά του προβλήματα.
Μιχάλης Κατσαφάδος
12/03/2019 • 20:48
O Νταβίντε Αστόρι
  • shares
Άλλοι δύο γιατροί που παρακολουθούσαν τον άτυχο αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, το 2014 και το 2017, κατηγορούνται για αμέλεια αφού δεν διέγνωσαν τα καρδιακά του προβλήματα. Ο Ιταλός αμυντικός πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η Φιορεντίνα στο Ούντινε τη νύχτα πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι τον Μάρτιο του 2018.

Πολλοί ρωτούν, πώς ήταν δυνατόν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που ελέγχονταν τακτικά να έχει ένα τόσο σοβαρό αδιάγνωστο πρόβλημα. Η έρευνα συνεχίζεται και σήμερα ο εισαγγελέας της Φλωρεντίας πρόσθεσε άλλα δύο ονόματα στον κατάλογο εκείνων που είναι ύποπτοι αμέλειας, ακόμη και ανθρωποκτονίας.
Είναι οι επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής του Αθλητισμού στο Κάλιαρι, Φραντσέσκο Στάνιο και ο ιατρικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Aouc στη Φλωρεντία, Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, και οι δύο γιατροί «παραβίασαν το πρωτόκολλο», μη καταγράφοντας πιθανά σημάδια καρδιακών προβλημάτων κατά τις δοκιμές αντοχής και δεν συνέστησαν περαιτέρω δοκιμές παρακολούθησης.
Ο Στάνιο αντιμετωπίζει τις βαρύτερες κατηγορίες, καθώς λέγεται ότι στις ιατρικές εξετάσεις πριν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, τον Ιούλιο του 2014, είχαν βρεθεί καρδιακά προβλήματα στον παίκτη, αλλά οι γιατροί δεν συνέστησαν περισσότερες εξετάσεις και ούτε καν ο εν λόγω γιατρός έγραψε κάτι στο ιστορικό του παίκτη, δίνοντας του την συγκατάθεση να συνεχίζει να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Ο Γκαλάντι έδωσε στον Αστόρι δύο παρόμοια πιστοποιητικά το 2016 και το 2017, παρά τις παρατυπίες κατά τη διάρκεια των δοκιμών αντοχής. Αν είχε εντοπιστεί αρκετά νωρίς το πρόβλημα και γινόταν περαιτέρω διερεύνηση, είναι πιθανό ότι ο Αστόρι θα μπορούσε να σωθεί με φαρμακευτική αγωγή ή ακόμα και με συμβουλές να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο Αστόρι ήταν 31 ετών όταν πέθανε, αφήνοντας πίσω τον σύντροφο και την κόρη τους, ηλικίας δύο ετών.
Γράψτε το σχόλιο σας...
16/07/2019 • 07:03

Ρεβάνς με ρυθμό και γκολ σε Βαλέτα και Βελιγράδι (video)

Η πιο μεγάλη των προκριματικών έγινε στην Μολδαβία όπου η σχεδόν άγνωστη Σαμπουρτάλο νίκησε με 3-0. Τώρα η Σέριφ ψάχνει με τις εμπειρίες της ένα θαύμα! Η αποτελεσματικότητα θα φέρει την πρόκριση στο Βελιγράδι, τη Βαλέτα και τα νησιά Φερόε