Στο ΒΑΚ η Εθνική Ελλάδος!

Στο προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ θα "στρατοπεδεύει" η Εθνική Ελλάδος από τη στιγμή που το Παγκρήτιο θα πάρει το τελικό "ΟΚ" από την ΟΥΕΦΑ και θα αποτελέσει έδρα της γαλανόλευκης στα προκριματικά του 2019! Ρεπορτάζ του novasports.gr
0
Αποστόλης Λάμπος
10/12/2018 • 09:28
Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο
  • shares
Όπως πρώτο σας έχει ενημερώσει το novasports.gr, σήμερα Δευτέρα θα γίνει αυτοψία στο Παγκρήτιο Στάδιο από κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ παρουσία και του Άγγελου Μπασινά. Οι πληροφορίες μας λένε πως το τελικό ΟΚ θα δοθεί, καθώς οι όποιες βελτιώσεις πρόκειται να απαιτηθούν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν και σχετικά γρήγορα.

Άλλωστε χρόνος υπάρχει πολύς, από τη στιγμή που πρώτο επίσημο εντός έδρας ματς για την Εθνική ομάδα θα είναι αυτό με την Ιταλία για την τρίτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO στις 8 Ιουνίου. 

Άπαξ και δοθεί το τελικό ΟΚ, τότε θα ενεργοποιηθεί και η συμφωνία που έχει πετύχει η ΕΠΟ με τον ΟΦΗ για το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο ώστε να πραγματοποιεί εκεί τις προπονήσεις της η Εθνική ομάδα τις ημέρες που θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για τα ματς στο Παγκρήτιο.

Ο Άγγελος Μπασινάς που βρίσκεται από το Σάββατο στο Ηράκλειο έχει αποκομίσει πολύ καλή άποψη για το ΒΑΚ, το οποίο θα αποτελέσει το ιδανικό μέρος για να προπονείται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν και νέα βελτιωτικά έργα.

Διαβάστε λεπτομέρειες για το ΒΑΚ, όπως παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ.

Ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα της Eυρώπης, είναι το Aθλητικό Kέντρο του ΟΦΗ, που βρίσκεται στην περιοχή Σκαφιδαρά του Δήμου Γαζίου και καταλαμβάνει έκταση 50.000 τ.μ. Eίναι ιδιοκτησίας του Eρασιτέχνη OΦH. Oι εργασίες ανέγερσής του ξεκίνησαν το 1988. Το BΑΚ διαθέτει 4 γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία καθημερινά χρησιμοποιούνται από την μεγάλη ομάδα του OΦH. Eπίσης εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες κάνουν καθημερινά προπόνηση η ερασιτεχνική ομάδα του OΦH και τα τμήματα ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Eκτός από τους αγωνιστικούς χώρους, υπάρχουν κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με όλα τα σύγχρονα μέσα. Στο ισόγειο, είναι τα αποδυτήρια για την μεγάλη ομάδα. Σε χώρο 40 τ.μ. υπάρχει ένα σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό- εργομετρικό κέντρο που περιλαμβάνει:

-Σάϊπεξ, υπέρηχο, διαδυναμικά ρεύματα, δινόλουτρο, λέηζερ, ψυχρά και θερμά επιθέματα, διαθερμείες, πισίνα, σάουνα, ποδήλατο, απινιδωτής καρδιάς, πιεσόμετρο, οξύμετρο για την μέτρηση των αυτιών και του οφθαλμών,μικρό χειρουργικό σετ.

Eπίσης στο ισόγειο, υπάρχει το μπαρ όπου μπορούν να καθήσουν οι επισκέπτες και όχι μόνο, ενώ υπάρχουν δύο γραφεία και αποδυτήρια για τους προπονητές της ομάδας μας. Στο ανώγειο υπάρχει γυμναστήριο σε χώρο 60 τ.μ. που είναι πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Aκόμη στο ανώγειο, υπάρχουν σύγχρονα αποδυτήρια, αποδυτήρια για τους διαιτητές και  γραφεία του OΦH.

Mε ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ οι εγκαταστάσεις του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, ανακαινίστηκαν πλήρως το καλοκαίρι του 2015. Τόσο σε επίπεδο γηπέδων και εξωτερικών χώρων, όσο και σε αποδυτήρια και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Αυτό ήταν και ένα απο τα μεγάλα στοιχήματα τη νέας διοίκησης του ΟΦΗ, η οποία ξεκίνησε την θητεία της με ένα ισχυρό λίφτινγκ στο «στολίδι» του ΟΦΗ, όπως είναι το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.Το οποίο δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του ΟΦΗ παρέλαβε σε συνθήκες εγκατάλειψης και κατάφερε με πολύ κόπο, αλλά και τη βοήθεια επιχειρήσεων και φιλάθλων να το επαναφέρει στην μορφή που πρέπει να είναι.

Οπως είναι δηλαδή σήμερα. Τα συνεργεία που μπήκαν στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό κέντρο, ασχολήθηκαν με το κούρεμα των γηπέδων, την λίπανση και το πότισμα τους, προκειμένου το χόρτο να μην υποστεί μεγαλύτερη ζημιά, απο ότι είχε πάθει. Η επισκευή της κεντρικής γεώτρησης που ήταν κατεστραμμένη, ο καθαρισμός του χώρου των γηπέδων, αλλά και σημαντικές ηλεκτρολογικές και υδραυλικές  επεμβάσεις έγιναν στο κτιριακό συγκρότημα.

Ακόμη η επισκευή του γυμναστηρίου, αλλά και του ιατρείου, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα. Όπως επίσης και τα μηχανήματα και τα στεγνωτήρια ρούχων της ομάδας, που είχαν υποστεί σημαντικές φθορές. Σήμερα το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ, είναι στην κατάσταση που πραγματικά πρέπει να βρίσκεται. Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν τόσο το καλοκάιρι του 2016, απο τη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, όσο και το καλοκαίρι του 2017.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου, το «Βαρδινογιάννειο» αποτελεί ξανά το «στρατηγείο» του ΟΦΗ, καθώς σε αυτό, μετακόμισαν όλες οι υπηρεσίες της ΠΑΕ, οι οποίες αποχώρησαν από το κεντρικό γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στα Καμίνια. Πλέον στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, στεγάζεται η διοίκηση της ομάδας, το λογιστήριο, το εμπορικό τμήμα, το γραφείο τύπου,  το τμήμα δημοσίων σχέσεων, αλλά και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας.

Για το σκοπό αυτό έγινε καθολική  διαμόρφωση των γραφείων με εργασίες, βαψίματα, τοποθέτηση νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεφωνικό κέντρο και ίντερνετ. Παράλληλα, στην είσοδο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου,  υπάρχει πλέον υπηρεσία φύλαξης (security) και γίνεται έλεγχος σε οποιοδήποτε μπαίνει στο αθλητικό κέντρο.

Παράλληλα έγινε τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (κάμερες) στο «Βαρδινογιάννειο», αλλά και αλλαγή σε όλες τις κλειδαριές του αθλητικού κέντρου. Σημαντικές παρεμβάσεις έχουν γίνει όμως και στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου. Στο πρώτο γήπεδο έγινε ολική επανασπορά του χλοοτάπητα και η εικόνα που παρουσιάζει είναι εξαιρετική.Τοποθετήθηκαν προστατευτικά δίχτυα πίσω από τα τέρματα. Για το θέμα αυτό η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ευχαριστεί τον Γιώργο Αλετρά, για την προσφορά του.

Εγινε στρώσιμο με μπετόν σε πολλά σημεία του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, όπως και η κατασκευή μιας μικρής τσιμεντένιας κερκίδας στο δεύτερο γήπεδο. Για το θέμα αυτό η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ευχαριστεί θερμά το μέτοχο και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Μανόλη Ορφανάκη για την προσφορά του. Στόχος της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, είναι οι εργασίες να συνεχιστούν, ώστε το Βαρδινογιάννειο αθλητικο κέντρο, να εμπνέει το σεβασμό που πρέπει και επιτάσσει η ιστορία του ΟΦΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
18/06/2019 • 07:03

Ματς υπομονής στη Βραζιλία. Ρυθμός για γκολ σε Ρέϊκιαβικ, Ελσίνκι

Παιχνίδια τακτικής περιμένουμε αργά απόψε στο Κόπα Αμέρικα όπου Βραζιλία - κυρίως - και Περού έχουν προβάδισμα. Οι ισορροπίες θα έχουν εγκράτεια αλλά και πιθανές αυξομειώσεις στο ρυθμό των αγώνων του Ρέϊκιαβικ και του Ελσίνκι.