Διώξεις για τις ακρότητες

Ο εισαγγελέας της πόλης Βράνιε στη Σερβία διέταξε τη δίωξη όποιου είναι υπεύθυνος για τη διασπορά φυλετικού, εθνικού και θρησκευτικού μίσους.
13/10/2015 • 16:17
Διώξεις για τις ακρότητες
  • shares
Ο εισαγγελέας της πόλης Βράνιε στη Σερβία διέταξε τη δίωξη όποιου είναι υπεύθυνος για τη διασπορά φυλετικού, εθνικού και θρησκευτικού μίσους. Αιτία στάθηκαν τα συνθήματα που τραγουδούσαν μερίδα των Αλβανών της πόλης, μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας της χώρας τους, στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ορισμένοι Αλβανοί φίλαθλοι φώναζαν σε παραλλαγμένη μορφή ένα σύνθημα που είχαν πρωτοτραγουδήσει οι Σέρβοι στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα, οι Αλβανοί τραγουδούσαν στα σερβικά: «σκοτώστε, σφάξτε, Σέρβος να μην μείνει», με το σύνθημα να είναι αλλαγμένο όταν ακούγονται από την άλλη πλευρά. Τόσο στη συγκεκριμένη πόλη, όσο και στις πόλης Μπουγιάνοβατς και Πρέσεβο, οι Αλβανοί είναι πλειοψηφία συγκριτικά με τους Σέρβους. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One