Γόντικας: «Βρισκόμαστε στα όριά μας»

26/02/2011 • 14:10
Γόντικας: «Βρισκόμαστε στα όριά μας»
  • shares

Άμεσες και γρήγορες αλλαγές προς το καλύτερο θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Δημήτρης Γόντικας. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» πως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την αντιπαράθεση των δυο «αιωνίων» και πως είναι γενικότερο.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε οριακό σημείο. Δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και τη μεταξύ μας αντιπαράθεση. Δεν έχει να κάνει καν αποκλειστικά με τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο στο Γ. Καραϊσκάκης. Αυτά είναι μόνο η αφορμή.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από οποιαδήποτε θέση, είναι να αξιοποιήσουμε την αφορμή αυτή, για να οδηγήσουμε τον χώρο σε ένα καλύτερο, πιο καθαρό και πιο ελπιδοφόρο αύριο. Αυτά που συνέβησαν το Σάββατο απλώς έβαλαν κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό μια σειρά από σημαντικά θεσμικά και δομικά προβλήματα που κρατούν σε ομηρία το ποδόσφαιρό μας.

Βλέποντάς τα πιο καθαρά, δεν πιστεύω κανείς πλέον να έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε έστω και μια μέρα χωρίς να βάλουμε κάτω ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, θεσμικής αναδόμησης, σε τελική ανάλυση, επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο προτάσεων ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρούμε χρέος μας να είμαστε πρωτοπόροι και σε αυτήν την προσπάθεια, όχι επειδή υποστήκαμε τα όσα έγιναν το Σάββατο, αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στον χώρο, και αυτό ίσχυε ανέκαθεν, με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή του πρωτοπόρου και του εκσυγχρονιστή. Οι προτάσεις μας αποτελούν έναν πλήρη, πιστεύω, χάρτη βασικών αρχών που καλύπτουν όλο το θεσμικό, οργανωτικό και διοικητικό φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κινούνται σε τρεις άξονες:

- Πρώτον, στην αναδιοργάνωση της Super League, γιατί πρώτη μας δουλειά είναι να στρέψουμε το βλέμμα στα του οίκου μας. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

- Ο δεύτερος άξονας των προτάσεών μας στρέφεται γύρω από το ζήτημα της αντιμετώπισης της βίας, το οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να ιδωθεί από μια σφαιρική άποψη και να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητά του.

- Ο τρίτος άξονας δεν μπορεί παρά να αφορά τη διαιτησία, της οποίας η θεσμική και ουσιαστική αναδιοργάνωση δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο.

Τις αμέσως προσεχείς μέρες θα δημοσιοποιηθούν και θα τεθούν προς συζήτηση και περαιτέρω επεξεργασία οι θέσεις και οι προτάσεις μας, που πιστεύουμε πως αποτελούν μια συνοπτική καταγραφή των αρχών πάνω στις οποίες μπορεί να οικοδομηθεί ένας ειλικρινής διάλογος όλων μας, ο οποίος θα τις αναπτύξει, θα τις βελτιώσει και θα τις καταστήσει μοχλό επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου μας».

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/09/2019 • 07:11

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά απόψε σε Νάπολι, Ντόρτμουντ και Μιλάνο

Όλοι μπορούν να σκοράρουν στα μεγάλα αποψινά ντέρμπι σε Νάπολι και Ντόρτμουντ. Ακόμα πιο καλές τιμές παραγωγικότητας δίνει η προοπτική του γκολ των αουτσάϊντερ σε Λονδίνο και Μιλάνο! Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο για τα φαβορί σε Άμστερνταμ, Λιόν