Φερέιρα: "Ψεύτικο πρωτάθλημα..."

26/02/2011 • 22:46
Φερέιρα: "Ψεύτικο πρωτάθλημα..."
  • shares

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν χείμαρρος στη συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και το δικό του μέλλον. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τελικό αποτέλεσμα: "Σήμερα ο διαιτητής δεν είχε καμία ευθύνη. Δεν κατανόησα γιατί ο αγώνας διακόπηκε τρεις φορές στο πρώτο μέρος. Αυτού του είδους οι διακοπές σταματάνε το ρυθμό και τη συγκέντρωση. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνονται διακοπές για πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεν ήταν εύκολο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να ξεπεράσουμε δύο διαφορετικά προβλήματα. Ένα που είχε να κάνει με όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη και το άλλο με τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς που είχαμε. Ελπίζαμε στη νίκη, αλλά κατανοώ ότι αυτό το βάρος που υπήρχε, η ένταση στους ποδοσφαιριστές, στους φιλάθλους, γενικότερα σε θέματα επικοινωνίας και λόγω όσων έγιναν, όλα αυτά δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τη συγκέντρωση μας.

Οι ποδοσφαιριστές ήθελαν να ξεπεράσουν τις απουσίες και την έλλειψη συγκέντρωσης, όμως δεν κάναμε ένα καλό αγώνα με αποτέλεσμα να χάσουμε δύο βαθμούς. Όμως αυτά με οδηγούν να πω ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν τη δύναμη να αλλάξουν και να διορθώσουν ένα ψεύτικο πρωτάθλημα, ούτε στο γήπεδο πετυχαίνεις πάντα αυτούς τους στόχους. Πέρα από τη φυσική κούραση, υπήρχε μία πνευματική φθορά σε μία ομάδα που αισθάνθηκε ότι ζημιώνεται και η οποία έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

Για τους φιλάθλους μας, να πω εγώ που είμαι λίγο καιρό εδώ. Αισθάνθηκα την πικρία και την απογοήτευση που είχαν και έχουν. Αυτό που θέλαμε εμείς ήταν να νικήσουμε και να φτάσουμε τα στάνταρ απόδοσης που είχαμε τελευταία. Όμως ο κόσμος ξέρει πως αισθανόμαστε. Πρέπει να κατανοήσει πως όσοι έπαιξαν με τη λογική που είχαν, για τους ποδοσφαιριστές ήταν πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο. Στους οπαδούς μας άξιζε να τους δώσουμε τη νίκη, όμως ξέρουν και οι ίδιοι ότι ήταν δύσκολο να το κάνουμε".

Για το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά το ντέρμπι: "Βρίσκομαι εδώ λίγο καιρό. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, υποχρέωσα τον εαυτό μου να προπονώ και να δουλεύω πάντα με σκοπό τη νίκη. σε οποιοδήποτε σύλλογο πήγα, πήγα με αυτό τον σκοπό. Ουσιαστικά, αυτός είναι ο σκοπός όλων των ομάδων που προπονώ. Όσοι δουλεύουμε έτσι, όπως εγώ, δεν μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν. Εγώ αισθάνθηκα ότι με κοροϊδέψαν.

Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να έχω όλες τις πληροφορίες που βγαίνουν καθημερινά. Αλλά από όσα μάθαινα εμμέσως, πραγματικά έμαθα ότι φίλαθλοι, όχι της ομάδας μου, συμπεριφέρθηκαν άσχημα στο τέλος του ματς. Ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων του ποδοσφαίρου και άνθρωποι ειλικρινείς, αληθινοί, αντιμετώπισαν την κατάσταση και ορισμένοι που ήταν στο γήπεδο μας αντιμετώπισαν άσχημα. Θα έλεγα ότι η αντίδραση αυτή ήταν τέτοια μπροστά σε ένα ψέμα. Ήταν ένας αγώνας ψευτικός.

Όσο είμαι εδώ, μου είπαν ότι δύσκολα θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να κατακτά πολλούς τίτλους. Εγώ δεν το αποδέχτηκα αυτό και είπα ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δουλεύουν για να κατακτήσεις τίτλους. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του λογικό. Τώρα κατανοώ ότι όσα έγιναν το προηγούμενο Σάββατο, τοποθέτησαν όσουν αγαπούν το ποδόσφαιρο μπροστά σε ένα δίλημμα. Γιατί όσες ομάδες παίζουν καλά δεν παίρνουν τον τίτλο. Κατανοώ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με πρεστίζ στην Ευρώπη και πετυχαίνει περισσότερα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και όχι στην Ελλάδα.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι, δουλεύω στα πλαίσια που μου καθορίζει η χώρα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές μου και να τους κάνω να δεχτούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια. Ο στόχος και η δουλειά μου είναι να φτιάξω τους ποδοσφαιριστές ώστε να ξεπεράσουν κάποια κατεστημένα, που ίσως δεν μας επιτρέπεται να ξεπεράσουμε. μου αρέσει να νικάω και δουλεύω για αυτό, όμως δεν μπορώ να κάνω περισσότερο. Εύχομαι οι αντιδράσεις να επηρεάσουν ώστε να αλλάξουμε κάποια πράγματα για τα οποία όλοι μιλάμε, αλλά λίγα γίνονται.

Μέχρι την τελευταία μέρα της περιόδου, θα έλεγα ότι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, ας μην είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, να ξέρουν ότι αυτή τη μάχη θα δώσω. Σαφώς δεν θα καταφερθώ κατά των κανονισμών, δεν θα προσβάλω τις δομές της χώρας. Όμως θα δώσω τη μάχη μου για να παίξουμε όπως τους τελευταίους μήνες και μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, όσο οι κανονισμοί τηρούνται από όλους".

Για το αν επιθυμεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό: "Ως άνθρωπος δεν μου αρέσει να λέω πράγματα που δεν αισθάνομαι. Δεν μπορώ να βγάζω μεγάλους λόγους ή να είμαι ηθοποιός. Θα ήθελα να πω ότι μου αρέσει ο Παναθηναϊκός, οι άνθρωποι που συνεργάζομαι. Πιστεύω ότι εργάζομαι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας. Μέχρι το τέλος η δουλειά μου θα είναι αυτή, γιατί μου αρέσει. Το μέλλον θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα υπάρξουν αναφορικά με το ποδόσφαιρο που θα διαμορφωθεί τη νέα περίοδο. Στο μυαλό μου δεν υπάρχει καθόλου να φύγω από τον Παναθηναϊκό".

Για το αν θα ζητήσει την παραμονή των Σισέ, Ζιλμπέρτο στο... πανηγύρι των τρελών: "Το πανηγύρι των τρελών... Λίγο πολύ όλοι είμαστε. Πάντα είχα μεγάλες προκλήσεις στη ζωή μου. Μέχρι να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου ως προπονητής, ποτέ δεν συνάντησα εύκολες καταστάσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι έτοιμος, αν βρεθεί μία ισορροπία, να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει ξανά. Βρίσκεται στα χέρια όλων μας, οι αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και μετά τα τελευταία γεγονότα, είναι λογική η αντίδραση ορισμένων. Διότι είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι ότι πολλές φορές μπορεί να προσπαθούμε, να παίζουμε, να έχουμε διάθεση, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την προετοιμασία και την απόδοση μας".

Σε νέα ερώτηση για τους Σισέ, Ζιλμπερτο: "Δεν μπορώ να απαντήσω, όχι διότι δεν έχω τη δυνατότητα. Αλλά διότι δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να απαντήσω. Τώρα έχουμε ένα στόχο που είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα έως το τέλος. Ο σκοπός του Παναθηναϊκού είναι ο τίτλος, είναι δύσκολο αλλά το προσπαθούμε. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε έστω το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ ότι η διοίκηση, κατά την άποψη μου πρέπει να σκεφτούν να ετοιμάσουν ένα μέλλον διαφορετικό από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα".

Ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε πως η διακοπή του αγώνα έφερε εκνευρισμό στην ομάδα. "Ξεπεράσαμε την πρώτη διακοπή για το πανό, τη δεύτερη το ίδιο, η τρίτη που διήρκησε 3-4 λεπτά μας έφερε εκνευρισμό. Χάσαμε το ρυθμό μας. Προηγήθηκε ο αντίπαλος και έγινε ό,τι έγινε" είπε.

Ο διεθνής μέσος στάθηκε στη δύσκολη εβδομάδα που ακολούθησε του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό."Το ξέραμε από πριν ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Δεν έπρεπε να αποπροσανατολιστούμε από τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν πρέπει μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Παρά τις συνθήκες ξεκινήσαμε καλά. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο 15λεπτο. Είχαμε ρυθμό" τόνισ.
Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού με την Εθνική είπε: "Ό,τι ήταν να πούμε, το έχουμε πει"

Γράψτε το σχόλιο σας...

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 19:30

Live
20/09/2019 • 10:51

Τακτική με έμφαση τις επιθέσεις σε Κάλιαρι, Κόρτραϊκ. Προβάδισμα για Ναντ και Σάλκε

H Τζουργκάρντεν δεν θέλει να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στο Σούντσβαλ. Ματς με ευκαιρίες στο γκολ για όλους περιμένουμε στη Σαρδηνία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Στις λεπτομέρειες διακρίνεται το πλεονέκτημα της Ναντ στο Στρασβούργο