Σπανός: «Καμία σχέση με τις δικαστικές υποθέσεις»

11/07/2011 • 19:17
Σπανός: «Καμία σχέση με τις δικαστικές υποθέσεις»
  • shares

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της επικύρωσης της βαθμολογίας και των δικαστικών υποθέσεων, τόνισε ο Γιώργος Σπανός. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου τόνισε πως ψήφισε λευκό, ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από τη διοργανώτρια αρχή και την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Αρχικά, ο Σπανός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM»: «Η Σούπερ Λιγκ είναι συλλογικό όργανο και αποφάσισε σήμερα, μετά από αναλύσεις των νομικών εκπροσώπων της λίγκας, να επικυρώσει τη βαθμολογία, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Μπροστά μας έχουμε σημαντικές υποχρεώσεις, ενώ το επέβαλαν και οι συμβατικές υποχρεώσεις της Λίγκας. Η επικύρωση της βαθμολογίας δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες αποφάσεις εκκρεμούν στη δικαιοσύνη. Μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις είναι και η σύμβαση με τη NOVA. Υπάρχουν ρήτρες, όμως έχει ζητηθεί από τη NOVA να υπάρξει παράταση και λόγω των εκκρεμοτήτων σε δικαστικό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος θα είναι στις 27-28 Αυγούστου».

Και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω τις νομικές προεκτάσεις, όμως σύμφωνα με τους νομικούς η επικύρωση δεν έχει καμία σχέση με τις νομικές εκκρεμότητες. Το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει και εφόσον κάποια ομάδα αποδειχθεί ότι πρέπει να υποβιβαστεί, αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και θα συνεχίσουμε με 15 ομάδες. Ευελπιστούμε ότι η ποινική δικαιοσύνη θα τρέξει τις υποθέσεις και τα πάντα θα έχουν διαλευκανθεί στο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ατρόμητου δήλωσε: «Όπως είπα και πριν, η Σούπερ Λιγκ είναι ένα συλλογικό όργανο και η απόφαση που πάρθηκε ήταν δημοκρατική. Δεν έχει σημασία να συζητάμε για την επικύρωση, γιατί για μένα δεν δημιουργεί κανένα δεδικασμένο. Αν αύριο το πρωί, σε 15 ημέρες, παρθεί απόφαση για κάποια ομάδα, θα τη σεβαστούμε και η ομάδα θα αντικατασταθεί. Έχουμε πάρει μία απόφαση σαν Σούπερ Λιγκ και την έχουμε κοινοποιήσει στην ΕΠΟ, ότι αν κάποια ομάδα υποβιβαστεί για οποιονδήποτε λόγο, θα αντικατασταθεί άμεσα από ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ».

Τέλος, ο Σπανός τόνισε: «Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν πείστηκα για την ορθότητα των ισχυρισμών των νομικών. Όποια απόφαση βγει από τα Δικαστήρια, θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια. Για μένα η επικύρωση δε δημιουργεί κανένα δεδικασμένο. Όχι, δεν πληροφορήθηκα για τις νέες διώξεις. Πρώτη φορά το ακούω».

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
19/06/2019 • 07:26

Προβάδισμα λογικής με γκολ για Αργεντινή, Κολομβία και Ελσίνκι

Η Ελσίνκι φαίνεται να έχει βρει κάποια καλά στοιχεία κι απόψε θα τα χρειαστεί με αντίπαλο μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Προβάδισμα νίκης έχουν η ΚΡ του Ρέϊκιαβικ και η Βάρμπεργκς. Ακόμα πιο δυνατά φαβορί η Κολομβία με την Αργεντινή