Λυμπερόπουλος: "Τελευταία μου χρονιά"

22/08/2011 • 21:06
Λυμπερόπουλος: "Τελευταία μου χρονιά"
  • shares

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, ο  Εϊντούρ Γκουντγιονσεν μίλησαν αποκλειστικά στη NOVA και τον Γιάννη Κυφωνίδη για τη νέα χρονιά της ομάδας, τους στόχους και τις δυνατότητες του συλλόγου στο πρωτάθλημα που αρχίζει.Παράλληλα ο Νίκος Λυμπερόπουλος προαναγγέλλει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση το επόμενο καλοκαίρι.

Μανόλο Χιμένεθ

Πολλά νέα πρόσωπα στη καινούργια σεζόν. Αποχώρησαν πολλοί με μεγάλη προσφορά και ήρθαν νέα πρόσωπα. Τι να περιμένουμε από την ΑΕΚ;
«Πρέπει να έχουμε κατά νου πως η ΑΕΚ έπρεπε να πάρει μεγάλο ρίσκο, ήταν θέμα επιβίωσης ή θανάτου, έπρεπε να φύγουν πολλοί σημαντικοί παίκτες, επομένως κληθήκαμε να στηριχθούμε σε άγνωστους ποδοσφαιριστές. Είναι ένα δύσκολο στοίχημα, γεμάτο προκλήσεις. Σίγουρα πρόκειται για ρίσκο, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλοντας ν' αποδείξουμε πως με όρεξη για δουλειά, είναι δυνατό να κερδίσουμε το στοίχημα, παρά το γεγονός πως δεν έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, σαν κι αυτούς που αποχώρησαν. Μιλώντας με ειλικρίνεια, στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, δίνοντας το απόλυτο των δυνατοτήτων μας».
 
Τι έχετε να πείτε στους φιλάθλους της ΑΕΚ;
«Γνωρίζουμε πως φέτος, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την στήριξη των φιλάθλων μας, δεν τους θέλουμε στους δρόμους, δεν θέλουμε να φωνάζουν μόνο «ΑΕΚάρα», χρειαζόμαστε την έμπρακτη στήριξή τους. Ένας ιστορικός σύλλογος όπως η ΑΕΚ, περνάει δύσκολες στιγμές κι ο μοναδικός τρόπος για να αναγεννηθεί και να κατακτήσει τίτλους, σαν κι αυτόν που πήραμε την προηγούμενη σεζόν, είναι να έχει την υπομονή των φιλάθλων της, ενώ και η ηθική στήριξη έχει τεράστια αξία, αφού οι ποδοσφαιριστές που φορούν τώρα τη φανέλα της ΑΕΚ, δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα τόσο μεγάλο βάρος».

Τι περιμένετε από τους έμπειρους παίκτες, όπως ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος και οι υπόλοιποι;
«Η ομάδα μετά τις αποχωρήσεις έμεινε «ορφανή», κόπηκε στα δύο, επομένως η παρουσία του Καφέ, του Δέλλα, του Λυμπερόπουλου, του Γεωργέα, του Γκουντγιόνσεν, τόσο έμπειρων παικτών, είναι ζωτικής σημασίας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπερασπιστούμε με τιμή, με όρεξη και αξιοπρέπεια τη φανέλα της ΑΕΚ, που έχει μεγάλη ιστορία και αξία. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτιστος στόχος μας προτού καν σκεφτούμε την κατάκτηση τίτλων, αυτό που πρέπει να έχουμε ξεκάθαρα κατά νου, είναι πως πρέπει να τιμήσουμε την φανέλα μας».

Το ότι δεν υπάρχουν ντέρμπι στο ξεκίνημα είναι καλό για εσάς
«Ποτέ δεν έδινα και τόσο μεγάλη σημασία στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας, στο πρωτάθλημα όλοι παίζουν μ' όλους. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε καλά και να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα  ακόμη καλύτερα».

Ποιος είναι ο στόχος για τη φετινή ΑΕΚ
«Όπως βλέπετε δεν προσπαθώ να εξαπατήσω κανέναν, μιλάω ξεκάθαρα, δεν διαθέτουμε καλύτερο δυναμικό σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ωστόσο ήταν απόλυτη ανάγκη για την επιβίωση του συλλόγου να αποδεσμεύσει παίκτες που είχαν «βαριά» συμβόλαια και να μην προχωρήσει σε μεγάλες μεταγραφές. Εάν δεν γινόταν κάτι τέτοιο, ο σύλλογος δεν είχε μέλλον, πλέον έχει έρθει η ώρα για περισσότερο συναίσθημα, πρέπει να πούμε «ΑΕΚάρα» πιο έντονα από ποτέ, καθώς την απουσία ποιότητας στο δυναμικό προσπαθούμε να την καλύψουμε με το νεανικό ενθουσιασμό και τη μεγάλη  όρεξη. Σίγουρα πολύ θα ήθελα να είχα αποκτήσει τους παίκτες που είχα στα πλάνα μου, όμως δεν ήταν δυνατόν. Είμαι ωστόσο πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να αφήσουμε κατά μέρους τα παράπονα, να παλέψουμε κατά 200%, εάν δώσουμε το 100% θα μείνουμε τρίτοι, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 200% για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση».
 

Νίκος Λυμπερόπουλος:

Πως ξεκινάει η σεζόν για την ΑΕΚ; Ποιοι είναι οι στόχοι;
«Πάντα σε όλα τα χρόνια έχουμε συνηθίσει να λέμε μεγάλα λόγια αλλά στην πράξη τίποτα. Νομίζω ότι είναι για μας ένα στοίχημα φέτος, να καταφέρουμε έστω και ένα φίλαθλο της ΑΕΚ να έρθει στο γήπεδο. Θα είναι κέρδος για μας.»

τι να περιμένουμε να δούμε από την ΑΕΚ φέτος;
«Όπως είπα και στην περίοδο της προετοιμασίας πιστεύω ότι είναι μία χρονιά που έχουμε στην ομάδα μας πολλά στοιχήματα. Σίγουρα έφυγαν παίκτες, οι οποίοι ήταν σημαντικοί και στη θέση τους έχουν έρθει κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές που ευελπιστούμε όλοι να αποδειχτούν ότι είναι άξιοι. Δεν μπορώ να ξέρω που θα φτάσει η ομάδα ή να υποσχεθώ οτιδήποτε, γιατί δεν είμαι σίγουρος για κάτι. Αυτό που εγώ βιώνω είναι ότι υπάρχει πολύ διάθεση από όλους τους ποδοσφαιριστές, υπάρχει διάθεση για διάκριση και θέλουμε να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι θα είμαστε ένα σύνολο δυνατό».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα.
«Προβλήματα υπάρχουν στην ομάδα, οικονομικά. Νομίζω ότι οι παίκτες κάνουν πολύ μεγάλη υπομονή, αλλά νομίζω ότι και από τους ανθρώπους που διοικούν αυτή τη στιγμή γίνονται μεγάλες προσπάθειες και ευελπιστώ ότι με καλή διάθεση από όλους θα βρεθεί η λύση. Άλλωστε όλα αυτά τα προβλήματα που έχει ο κόσμος, που έχουν οι συμπατριώτες μας νομίζω ότι λίγο υπομονή από την πλευρά μας δεν στοιχίζει και κάτι».

Γιατί να έρθει ο κόσμος να δει την ΑΕΚ φέτος; Τι έχει να του δώσει αυτή η ομάδα;
«Αν οι αποφάσεις για τα τελευταία περιστατικά ήταν διαφορετικές θα μπορούσα να δώσω πιο εύκολα μια απάντηση. Τώρα αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορώ να πω, προσωπικά πάντα, είναι ότι αγαπάω το ποδόσφαιρο. Να μου πεις ποιο ποδόσφαιρο; Αυτό που υπάρχουν κάποιοι που το βλέπουνε αθώα, παίρνουν το παιδί τους και πηγαίνουν στο γήπεδο. Υπάρχουν μερικοί που σκέφτονται ότι δεν μπορεί κάτι θα αλλάξει, μέσα σ αυτούς νομίζω ότι είμαστε και εμείς οι ποδοσφαιριστές. Εμένα αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα αλλά υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά, υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κάποιον αυτό το όλο θέμα να αναπτυχθεί για μένα, όχι το ποδόσφαιρο, αλλά η κοινωνία μας».

Είναι η πρώτη φορά που λες ότι θα ολοκληρώσεις την πορεία σου στα γήπεδα στο τέλος της σεζόν.
«Αν και όποτε έκανα σχέδια για το μέλλον, κάτι γινόταν και άλλαζαν, νομίζω ότι μετά από αυτή τη χρονιά και αν πρώτα ο Θεός καταφέρω να πάω και σε ένα Euro, πιστεύω ότι θα 'ναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω και να βοηθήσω ίσως από κάποιο άλλο πόστο. Θα δούμε,  να έχουμε την υγεία μας.»

Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν:

Πώς αντιμετωπίζεις την ένταξή σου στην ΑΕΚ;
«Πρόκειται για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, έρχομαι σε ένα σύλλογο που έχει φιλοδοξίες, θα αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο κατά τη γνώμη μου, είναι υποτιμημένο. Υπάρχουν αρκετά μεγάλα ματς και τοπικά ντέρμπι, ενώ σε αρκετά γήπεδα δημιουργείται εξαιρετική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά με έπεισαν πως θα αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικά στοιχεία, με τους Έλληνες φιλάθλους να μας στηρίζουν με εντυπωσιακό τρόπο. Προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος διαβίωσης, κάτι που αφορά και την οικογένειά μου, επομένως θεωρώ πως εδώ καλύπτομαι σε όλους τους τομείς...»

Οι πρώτες σου εικόνες ποιες είναι; Υπάρχουν απαιτήσεις από σένα επιπλέον επειδή είσαι έμπειρος παίκτες, με εικόνες από κορυφαία πρωταθλήματα.
«Όλοι οι έμπειροι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να δείξουν στη νέα γενιά πως να επιδεικνύει επαγγελματισμό και να ακολουθεί το καθημερινό πρόγραμμα. Θεωρώ πως στα αποδυτήρια υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες, που έχουν από πίσω τους σπουδαία καριέρα, δεν είμαι μόνο εγώ.
Κατ' εμέ προέχει να νικάει η ομάδα και έπεται η προσωπική φιλοδοξία Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και η ομάδα είναι πάνω από όλους. Θα πρέπει να προχωρούμε βήμα- βήμα, δεν μπορείς να τρέξεις εάν δεν μάθεις να περπατάς. Πρέπει να βρεθεί η ισορροπία στο σύνολο που υπάρχει στην ομάδα. Νομίζω πως είμαστε ποιοτική ομάδα, υπάρχει ένα καλό μείγμα νέων και έμπειρων παικτών, το σημαντικό είναι να βρεθεί η ισορροπία για να γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Είναι πάντα δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στην επερχόμενη σεζόν, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, θα δώσουμε τα πάντα και κάτι παραπάνω, στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
Από όσα έχω δει μέχρι στιγμής έχουμε παίκτες που είναι πολύ επαγγελματίες, έναν ενθουσιώδη προπονητή που έχει μεγάλα σχέδια γι αυτή την ομάδα, επομένως έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και να επιτύχουμε τους στόχους μας.»

Όλοι στην ομάδα αποφεύγουν να αναφέρουν τη λέξη «πρωτάθλημα».
«Ίσως έχει φτάσει η στιγμή, έστω και σταδιακά να το έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, ας το έχουμε κατά νου, δίχως πάντως να λέμε μεγάλα λόγια. Κάθε σύλλογος με φιλοδοξίες καλείται να προοδεύσει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Εάν σημειώσουμε πρόοδο και μειώσουμε την απόστασή μας από τις δύο ομάδες που μας άφησαν πίσω την περασμένη σεζόν, το πρόσημα θα είναι θετικό. Πιστεύω ωστόσο πως πρέπει να πορευθούμε σταδιακά, το πρωτάθλημα δεν είναι κούρσα 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος, εάν τα δώσουμε όλα, είμαι αισιόδοξος πως θα πάρουμε μια καλή θέση.»

Πες μας λίγα λόγια για κάποιους έμπειρους παίκτες που έχει η ΑΕΚ στο δυναμικό της, τον Δέλλα, τον Λυμπερόπουλο, τον Καφέ, τον Γεωργέα, θεωρείς πως η παρουσία τους είναι τόσο σημαντική όσο τουλάχιστον εμείς πιστεύουμε;
«Οι παίκτες που μόλις ανέφερες είναι ο κορμός της ομάδας, διαθέτουν εμπειρία, είναι γηγενείς, κάτι πολύ σημαντικό για το κλίμα στα αποδυτήρια, τέτοιοι ποδοσφαιριστές αποτελούν πρότυπο για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Είναι ηγέτες στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο, τους θαυμάζω, εντός και εκτός γηπέδου, με υποδέχθηκαν με θέρμη.»

Πώς αντιμετωπίζεις τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος της ΑΕΚ από σένα;
«Νιώθω πως ήρθα σε έναν σπουδαίο ελληνικό σύλλογο, καταλαβαίνω τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες του κόσμου, καλούμαι να πιεστώ για να δικαιολογήσω το όνομά μου ερχόμενος στην Ελλάδα, καθώς και το συμβόλαιο που υπέγραψα. Γνωρίζω πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, ως ποδοσφαιριστές πρέπει να θεωρούμε εαυτούς τυχερούς που κερδίζουμε τόσα χρήματα, θα πρέπει να επιδεικνύουμε σεβασμό.»

Το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο της ομάδας;
«Το μήνυμα που στέλνω είναι σαφές, θα δουλέψουμε σκληρά σε καθημερινή βάση. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, ελπίζω να καταφέρω να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου και στους φιλάθλους».

 

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/09/2019 • 07:11

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά απόψε σε Νάπολι, Ντόρτμουντ και Μιλάνο

Όλοι μπορούν να σκοράρουν στα μεγάλα αποψινά ντέρμπι σε Νάπολι και Ντόρτμουντ. Ακόμα πιο καλές τιμές παραγωγικότητας δίνει η προοπτική του γκολ των αουτσάϊντερ σε Λονδίνο και Μιλάνο! Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο για τα φαβορί σε Άμστερνταμ, Λιόν