Τοποθετήθηκε ο Γερουλάνος

24/08/2011 • 12:59
Τοποθετήθηκε ο Γερουλάνος
  • shares

Στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου αναφέρθηκε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μίλησε στον «ΣΚΑΙ».

Αρχικά, ο Υπουργός τόνισε: «Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει σχέση με τα στημένα. Δεν μπορούσε να δώσει άδεια η ΕΕΑ σε αυτούς τους συλλόγους. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να ελέγχει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις διοικήσεις των ομάδων από τότε που ενεπλάκησαν στην υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό όχι μόνο αποφάσισε τον υποβιβασμό τους αλλά και απέκλεισε τους ιδιοκτήτες τους από το χώρο. Η Επιτροπή Εφέσεων πήρε μια απόφαση που δεν υπάρχει στο ποινολόγιο, μια ερμαφρόδιτη απόφαση. Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να "παγώσει" τη χρηματοδότηση και περιμένει να δει το θα γίνει. Όταν έρχεται η ΕΠΟ και λέει δεν ξέρω αν θα τηρήσω τα νέα μέτρα, τότε κι εγώ ως Πολιτεία δεν ξέρω αν θα χρηματοδοτήσω το ποδόσφαιρο».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει, αλλά δεν θα το αποφασίσουμε εμείς. Το αν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας. Το ποιοι θα λάβουν μέρος, είναι θέμα της ΕΠΟ. Αυτοί θα αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Η Πολιτεία παρακολουθεί και παίρνει τις αποφάσεις της. Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών για όσα έχουν γίνει. Εάν προκύψει οτιδήποτε και με άλλες ομάδες, δεν θα διστάσουμε. Κι εκείνες θα αποβληθούν από τη Σούπερ Λίγκα. Σκοπός μας δεν είναι σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε. Δεν έχει σημασία για μας εάν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη ομάδα. Όμως και από την UEFA προκύπτει πως συνήθως αυτά γίνονται από τις μικρές ομάδες. Εκεί ανάβουν τα "κόκκινα λαμπάκια».

Επίσης, ο Γερουλάνος τόνισε: «Ο κ. Μπιτσαξής απλά διατύπωσε τις δικές του απόψεις. Όσο δεν εμπλέκεται, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όλη αυτή τη διαδικασία εγώ δεν την βλέπω προσωποποιημένα».

Τέλος, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε: «Όλοι οι Ευρωπαίοι λένε για τον διεφθαρμένο Ολυμπιακό Βόλου. Αντί να βλέπουμε τη ζημιά που έχει κάνει πάθει ο Βόλος διεθνώς, κοιτάμε το δικό μας μικρό κόσμο. Δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας. Η UEFA ήταν ξεκάθαρη. Αν αποκλείσουμε τις ελληνικές ομάδες θα καταντήσουμε με ένα τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο θα ελέγχουν οι ίδιες δυνάμεις. Θα χάσουμε την τεχνογνωσία».

Γράψτε το σχόλιο σας...
19/09/2019 • 07:11

Δόγμα επίθεσης σε Φρανκφούρτη, Βασιλεία και Αϊντχόφεν

Πολλά τα καλά ματς απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι ομάδες σε Φρανκφούρτη, Αϊντχόφεν, Χετάφε και στη Βασιλεία περισσότερο θα στηριχθούν στις επιθέσεις παρά στην αμυντική τους τακτική. Ξεκάθαρο το προβάδισμα νίκης για. Γιουνάϊτεντ και Ντιναμό Κιέβου