Βγαίνει μπροστά, αφήνοντας αιχμές (vid)

12/09/2011 • 15:01
Βγαίνει μπροστά, αφήνοντας αιχμές (vid)
  • shares

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Παναθηναϊκού κατά 15 εκατομμύρια ευρώ ζητά μέσω εξωδίκου, που απέστειλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος οι «πράσινοι» θα πρέπει να δημιουργήσουν την «πράσινη πολιτεία» στο ΟΑΚΑ, λύνοντας το γηπεδικό πρόβλημα και άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, διαχωρίζοντάς τον από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ο Βγενόπουλος μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τους αδερφούς Γιαννακόπουλου, αφήνοντας αιχμές κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ τοποθετήθηκε και για την έντονη κριτική που δέχτηκε. Επίσης, έκανε αναδρομή της πολυμετοχικότητας, ενώ ανέλυσε και το πλάνο του για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ο μέτοχος του «τριφυλλιού» τόνισε πως έχει κάνει λάθη κατά την παρουσία του στους «πράσινους», ενώ συμπλήρωσε πως θα προσπαθεί να βοηθήσει τους «πράσινους», ώστε να βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο που υπάρχει και να ξεπεραστούν τα προβλήματα των «πράσινων».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε αρχικά: "Ευχαριστώ για την προσέλευσή σας. Όπως ξέρετε η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές, κάθε μέρα απαξιώνεται ένα μέρος του επιχειρηματικού και κοινωνικού ιστού και αυξάνεται η ανεργία. Έχουμε πιο δύσκολες μέρες μπροστά. Προφανές λοιπόν ότι οι προτεραιότητες όλων έχουν αλλάξει. Προφανώς και οι δικές μου αυτήν την περίοδο είναι αυτές που έχω πει στο παρελθόν και πιο σημαντικές. Τιμώ τις προτεραιότητές μου δουλεύοντας όσο πιο σκληρά μπορώ. Έχοντας βάλει τα πράγματα στη σωστά τους θέση, και ο Παναθηναϊκός είναι προτεραιότητα. Ευτυχώς όλη μου η ζωή, από τότε που καταλάβαινα τι υπήρχε δίπλα μου από 5-6 χρονών είχε σαν επίκεντρο τον ΠΑΟ. μεγάλωσα στο κεφάλι που βλέπει το γήπεδο-κουνάει το κεφάλι ο Νίνης- μετά τα διαβάσματα προπονούμουν στην ξιφασκία, ανδρώθηκε με τον Παναθηναϊκό μεγάλωσα με το τριφύλλι. Μου είναι λοιπόν αδιανόητο να μην προσπαθήσω για το μέλλον της ομάδας.

Υπάρχει μια αναγγελία αποχώρησης από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη μετά από 32 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την άποψη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχώρησε όταν παραχώρησε την εξουσία στην νέα γενιά. Δηλαδή στον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού και της δικής μας.

Για μένα η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν ο Βαρδής, ο Θόδωρος που δεν είναι πια κοντά μας και ο Γιώργος. Αυτοί που πήραν μια έκταση από την ΓΓΑ για την προσφορά τους και την προσφορά του Παναθηναϊκού και έχτισαν το αθλητικό κέντρο. Αυτοί ήταν Κρητικοί και παλικάρια".

Και συμπλήρωσε: "Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που ζητάει 1 εκατ. ευρώ νοίκι για την Παιανία. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα αποχωρήσει, δεν μπορώ να τον εμπιστευθώ. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες και δεν έχει τηρηθεί καμία. Η πρώτη ήταν με τη σύσταση της πολυμετοχικότητας όταν βάλαμε 65 εκατ. ευρώ και ζητήσαμε να μην έχει λόγο σε κάποιες αποφάσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό, με σκοπό να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και νταμπλούχου. Είχαμε συμφωνήσει να βάζουμε χρήματα και είπε ναι, θα βάζω. Όμως αυτό δεν έγινε. Αυτή ήταν η αλήθεια, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης προσπάθησε να διαλύσει την πολυμετοχικότητα.

Λέγεται και γράφεται ότι παρέλαβε η διοίκηση Πατέρα έναν καθαρό από χρέη Παναθηναϊκό. Αυτό δεν ισχύει, από τη στιγμή αυτή όμως ο Παναθηναϊκός είχε 6 εκατ. ευρώ άνοιγμα και 15 εκατ. ευρώ έλλειμμα. Ο κ. Βαρδινογιάννης πρότεινε τον δικό του φίλο, Νίκο Πατέρα, για πρόεδρο και τον κ. Κώστα Αντωνίου για τεχνικό διευθυντή. Τήρησα την συμφωνία και αποδέχθηκα τις επιλογές του.

Η συμφωνία του για μη επέμβαση δεν τηρήθηκε. Στην πρώτη του επέμβαση δεν αντέδρασα. Η πρώτη λοιπόν επέμβαση αφορά την περίπτωση απόκτησης του κ. Κυργιάκου. Θυμόμαστε όλη την ιστορία και ίσως τελικά αν είχαμε πάρει τον κ. Κυργιάκο και όχι τον κ. Μελίσση ίσως είχαμε πάρει πρωτάθλημα από τον πρώτο χρόνο".

Επίσης, τόνισε: "Η δεύτερη επέμβασή του ήταν όταν ο κ. Πατέρας με ενημέρωσε για την ανάγκη απομάκρυνσης του κ. Βέλιτς. Ο κ. Βαρδινογιάννης παραδέχθηκε πως ο κ. Βέλιτς δεν είχε δώσει κανένα πλάνο στον κ. Πατέρα, είχε κάνει προβλήματα στον κ. Τεν Κάτε και ο πρόεδρος ήθελε να τον απομακρύνει.

Δεν είμαι δυνατόν ο πρόεδρος να θέλει να απομακρύνει ένα στέλεχος και να μην μπορεί. Τελικά μετά από επιμονή μου δέχτηκε. Θέλω να σας πάω και στη δεύτερη αθέτηση που είναι πολύ ουσιαστική. Όπως ομολόγησε και ο ίδιος στην συνέντευξή του: Ο Κύριος Βγενόπουλος είχε πει να ξοδέψουμε όσα χρειάζεται και όταν ρωτήθηκε για ανταποδοτικότητα είπε δεν με ενδιαφέρει. Ναι, αυτό έκανα. Είπα ότι πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα για παίκτες και μετά να κάνουμε αυξήσεις κεφαλαίου. Απλά όταν έφτασε η στιγμή να βάλει το 54% δεν το ήθελε. Την πρώτη χρονιά πράγματι έγιναν αποτυχημένες μεταγραφές. Τον δεύτερο χρόνο ο ίδιος πρόεδρος με τον ίδιο διευθυντή ποδοσφαίρου, πήραν Σισέ Λέτο και Κατσουράνη. Στη βιασύνη κάνεις λάθη, όταν έχεις χρόνο τα σωστά .Περίεργο, το πρώτο χρόνο με τα λάθη ο Τζίγγερ στήριξε τον Αντωνίου και το δεύτερο του απέσυρε την εμπιστοσύνη.

Υπήρχε Δ.Σ πλειοψηφίας του κύριου Βαρδινογιάννη και εγώ δεν ήμουν καν μέλος του. Και για κάποιον λόγο στον κύριο Πατέρα έχει στείλει επιστολές και αυτός που φταίει για την καταστροφή είναι ο Βγενόπουλος. Περίεργα και αδόκιμα πράγματα. Προφανές ότι ο Πατέρας είχε ευθύνη της διετίας και εγώ στήριζα, όπως έπρεπε και όλοι οι μέτοχοι τις προσπάθειές του. Δεν ήταν πρόεδρος γλάστρα. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόβλημα. Αν όμως εγώ ήμουν υπεύθυνους, παρά ότι θεωρώ ότι έχω μικρή συμβολή στο νταμπλ παρακαλώ τότε αν δεχτώ τις ευθύνες μου το νταμπλ να πιστωθεί σε εμένα".

Στην συνέχεια, ο Βγενόπουλος υπογράμμισε: "Το δεύτερο χρόνο ξεκίνησε απίστευτος επικοινωνιακός πόλεμος ενάντια του Πατέρα, ο οποίος λασπολογήθηκε όσοι λίγοι. Μου κοινοποίησε κάποιες επιστολές με τον κύριο Βαρδινογιάννη, τις οποίες μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα. Εκεί θα καταλάβετε όλοι πως αυτά που έγιναν μεταξύ τους οδήγησαν στην νέα επιστολή, που του λέει τα αντίθετα και αναζητείται ως δήθεν υπαίτιος μίας δήθεν κρίσης ο Βγενόπουλος.

Τον Ιούνιο του 2010 νέα συμφωνία με τον Βαρδινογιάννη, όταν έγινε σαφές ότι θα απομακρυνθεί ο Πατέρας. Εκανα κάθε προσπάθεια να γεφυρώσω το χάσμα γιατί θεωρούσα ότι έπρεπε να συνεχίσει ο Πατέρας. Μετά από πολλά τηλέφωνα καταντήσαμε σε μια συμφωνία, γιατί ο Βαρδινογιάννης ήθελε εξασφάλιση του μπάτζετ. Συμφώνησα αλλά ζήτησε μεγαλύτερο έλεγχο. Του είπα να βάλει αντιπρόεδρο Φιλιππίδη ή οποίον άλλο. Μου είπε θέλω εγγύηση. Του είπα θα εγγυηθώ εγώ. Με πρόσβαλλε, ζήτησε τραπεζική εγγύηση, συμφώνησα και είπε εντάξει. Την επόμενη μέρα δημοσίευσε μια επιστολή 7 σελίδων στην οποία έλεγε ή μου δίνετε χρήματα για τις μετοχές μου ,ή θα κάνω αυτό που θέλω εγώ. Δεύτερη αθέτηση. Πήρε τον ΠΑΟ ο ίδιος, με 8 εκατομμύρια μετρητά και 22 εκ. εισπρακτέα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν παρέλαβε κανένα χάος. Είχε όλο το καλοκαίρι μπροστά του να δει τι θα κάνει. Και τι έκανε; Πήγε και πήρε Γκοβού, Πλεσί, Γκαρσία, Φερνάντες, τους οποίους μπορείτε να τους αντιπαραβάλλετε με αυττά που είχε κάνει πριν με Μελίσση και Σόουζα ο Πατέρας με Αντωνίου. Σε αυτά προσθέστε τα έξοδα του Φρέιτας και του επιτελείου του. Κάντε το λογαριασμό να δείτε αν τα λάθη ήταν μικρότερα ή μεγαλύτερα με του Πατέρα. Δεν κατηγορώ κανέναν, οι μεταγραφές μπορούν να βγουν ή όχι. Αλλά κατηγορώ, αλλά να αποκαταστήσουμε την τάξη. Ο ΠΑΟ ήταν καθαρός και συν 30 εκ όταν παραχωρήθηκε. Επί τη ευκαιρία, η μόνη υπέρβαση στο μπάτζετ του δεύτερου χρόνου ήταν ο Σισέ. Εμένε με ενημέρωσε ο Πατέρας, μου είπε θα υπερβούμε το μπάτζετ, αλλά υποστήριξε ότι κάνει τη διαφορά. Με το νταμπλ ήταν + τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα έβγαλε τα λεφτά του. Του είπα να τον πάρει και αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα ,εδώ είμαστε να βάλουμε λεφτά. Αυτή ήταν η έννοια της πολυμετοχικότητας, τι περίμενε, να μην ξαναέβαζε λφτά ποτέ";

Ο μέτοχος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε για τις επαφές με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: "Τρίτη συμφωνία που δεν τήρησε ο κύριος Βαρδινογιάννης. Παρένθεση. Έχω στηρίξει όλες τις επιλογές της διοίκησης, δεν έχετε ακούσει καμία αρνητική γνώμη για Κωνσταντόπουλο, Φρέιτας, Γόντικα. Όλα τα όργανα που έχουν εκλεγεί τα έχω υποστηρίξει. Δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στο μαγαζί που είσαι μέτοχος. Αυτό είναι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Όταν ο κύριος Βαρδινογιάννης είδε ότι δεν πάει πουθενά, τότε έβαλε μπροστά τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς και με κάλεσε δημόσια να μου δώσει δήθεν δωρεάν το 24% των μετοχών. Μεγάλο λάθος μου που δέχτηκα να πάω σε αυτή τη συνάντηση. Έπρεπε να ξέρω ότι θα αθετήσει και την τρίτη συμφωνία και ότι δεν θα είναι ειλικρινής, έπειτα από δημόσιες προκλήσεις. Παρόλα αυτά, η αγάπη μου για τον ΠΑΟ με οδήγησε στο τελευταίο λάθος. Συμφωνήσαμε στο ξενοδοχείο, είχαμε φέρει και ένα μνημόνιο για υπογραφή, το οποίο είχε διάφορα θέματα μέσα. Το συμφωνήσαμε, αλλά σε γενικές γραμμές. Σφίξαμε τα χέρια και δεν μπήκαν υπογραφές. Οι περισσότεροι από εσάς είδατε κάποιες συμφωνίες. Για τις άλλες άλλα θα λέω εγώ και άλλα ο Βαρδινογιάννης. Η πρώτη ήταν ότι αφού εσύ πήρες την ευθύνη της ομάδας το καλοκαίρι θα πρέπει να καλύψεις την αύξηση των 15 εκ, το 54% που σου αναλογεί. Και εγώ θα βάλω ό,τι μου αντιστοιχεί. Πρώτη συμφωνία. Γνωρίζετε ότι δεν έβαλε τα χρήματα και εν συνεχεία, εγώ έστειλα τα χρήματα που αναλογούν και ο κύριος Πατέρας. Ο κύριος Βαρδινογιάννης δεν τα έστειλε και αντί αυτού έστειλε για υπογραφή σύμβαση χορηγίας, που έλεγε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πληρωθούν τα χρήματα και την υποχρέωση αυτή την αναλάμβανε μια κυπριακή ευκαιρία. Και από τη στιγμή που υπήρχε ΦΠΑ, έπρεπε να υπάρχει η εγγύηση Βαρδινογιάννη, να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του ΦΠΑ αν υπήρχαν, αλλά πριν από αυτό η ένστασή μας ήταν το δάνειο από την Πειραιώς που πληρώναμε τόκοι. Αρα έπρεπε να τα βάλει τα χρήματα για να μην πληρώνουμε τόκοι. Μετά ήταν η Ομόνοια, τέλος οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί. Θα σταματούσε ο εμφύλιος πόλεμος για μια ηρεμία στην ομάδα. Από την επόμενη οι γνωστοί δηλητηριογράφοι και Ζαρμακούπηδες συνέχιζαν την δουλειά τους.

Τρίτο το γήπεδο, θα επανέλθω εκτενώς. Έπρεπε να λογοδοτήσει, να μας πει πως είναι δυνατόν 10.5 εκ για μακέτες, που πήγαν τα λεφτά, που είναι τα παραστατικά, ποιος είναι υπεύθυνος; Μας είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε αγωγή στο Δήμο να πάρουμε πίσω 23 εκ. Με δική μου επιμονή ο κύριος Σαμαράς έστειλε εξώδικο στο Δήμο διεκδικώντας αυτά τα χρήματα. Του είπα ότι επειδή γνωρίζετε εσείς τι γίνεται πρέπει να έχουμε κάποια εξασφάλιση ότι τουλάχιστον τα 10.5 θα επιστραφούν. Ποτέ δεν συζήτησε το θέμα του γηπέδου. Δεν καταλήξαμε στο προπονητικού και στους όρους, όπως και στις σχέσεις μα με τα ποσοστά. 34% να βάζω χρήματα και να μην διοικώ του είπα δεν γίνεται και τις μετοχές τις δικές του με του Ερασιτέχνη κτλπ του δίνουν πλειοψηφία και έπρεπε να μου δώσει τα δικαιώματα ψήφου. Δεν συμφωνήσαμε, αν και δεν κάναμε πολλές συζητήσεις. Το βασικό ήταν ότι από τη στιγμή που δεν έβαλε τα χρήματα δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Όλη η πρόσκληση ήταν επικοινωνιακή, για να κρατάει τον ΠΑΟ και να δείχνει άλλους ως υπευθύνους".

Σχετικά με την αποχώρησή του, δήλωσε: "Δύο γραμμές ανακοίνωση και αποσύρθηκα. Ο ΠΑΟ ήταν μέσα στους στόχους του. Το να δημιουργήσω νέο κυκεώνα αντιπαράθεσης, πέρα του ότι θα έχανα ώρες της δουλειάς μου για το τίποτα, θα με έδειχναν όλοι με το δάχτυλο επειδή ο Βγενόπουλος έφυγε. Επί 10 μήνες δεν έχω πει τίποτα, παρόλο που προκαλούμαι και ακούω τεράστια ψεύδη. Κάποιοι φίλαθλοι αισθάνονται ότι τους πρόδωσα. Δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν οπαδό και βέβαια δεν πρόδωσα κανέναν. Είναι ο ΠΑΟ δικός τους και όχι δικός μου; Άφησα το όνομά μου να γίνεται έρμαιο στην επικοινωνία που είχε εκπορευτεί από τα κέντρα το Βαρδινογιάννης και των συμμάχων του.

Θέλω να σας πω για την περιβόητη χορηγία. Είπε ο κύριος Βαρδινογιάννης στην συνέντευξη του ότι το συμφωνητικό είχε σταλεί και δεν υπογράφηκε για άγνωστους λόγους. Δηλαδή κάποιος είπε να δώσει λεφτά και για άγνωστους λόγους είπαμε όχι... και μετά ομολόγησε την υπαναχώρησή του. Η βασική διαφωνία ήταν ότι θα τα βάζω σταδιακά αλλά υπήρχε απαίτηση να μπουν εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος τα είπε. Βέβαια μέσα σε όλα άντε κανείς να πάρει ένα κομμάτι και να αντιπαραβάλλει. Αλλά ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αθέτησε την τελευταία συμφωνία. Έκτοτε έχει κάνει τοποθετήσεις που αγνοεί και την λογική και τις συμβατικές του υποχρεώσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να έχουν τον παραμικρό υποστηρικτή εκτός αν διαθέτει κανείς μία τεράστια επικοινωνιακή δύναμη. Όλα τα παράλογα πέρασαν σαν κάτι φυσιολογικό. Το αστείο είναι ότι ακούγεται ότι εγώ έχω μηχανισμούς και κανάλια. ΣΕ βγάζουν από τα ρούχα σου".

Και συμπλήρωσε: "Είναι μέτοχος 54% και λέει θα λειτουργώ σαν 30. Ας πούμε ότι εγώ αθέτησα τη συμφωνία που δεν είναι έτσι. Αστεία πράγματα. Και το ακόμα πιο αστείο γίνεται αύξηση 15 εκ, πόσο θέλεις να λειτουργείς όχι 54%. Εντάξει αγόρι μου, 30% τότε. Και μετά λέει όχι σαν 30% στην αύξηση, αλλά στα χρήματα που θα βάλουν οι άλλοι! Αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα και μένω εντυπωσιασμένος από τη μεταχείριση που έχει από τον Τύπο. Τέτοιες τοποθετήσεις επισύρουν καζούρα.

Είπε και την παγκόσμια πρωτοτυπία η οποία ήταν καθιστώ τις μετοχές μου αδρανείς και τις δίνω σε δικηγορικό γραφείο. Με πήρε ένας υπερχρεωμένος γνωστός μου και μου είπε τι βασανίζομαι τόσο καιρό, θα κάνω ανενεργές τις μετοχές μου και θα φύγω. Αυτή είναι παγκόσμια πρωτοτυπία την οποία βλέπω ότι ο αθλητικός Τύπος την αναπαρήγαγε και δεν επικεντρώθηκε εκεί. Δηλαδή χρεώνεις μια επιχείρηση και μετά λες καθιστώ τις μετοχές αδρανείς. Οποίος θέλει εκεί είναι και άντε γεια σας!

Ζητούμε συγγνώμη για την κακή εικόνα και ήχο στα πρώτα λεπτά. Φάγαμε γκολ από τα αποδυτήρια αλλά στη συνέχεια συνήλθαμε και... βγήκαμε στην αντεπίθεση. Ελπίζουμε τώρα να ακούτε και να βλέπετε πολύ ικανοποιητικά! Θέλω να σταθώ στην εγγύηση. Το είχα πει ότι εγγυάσαι το μέλλον αλλά λεφτά θα βάζεις. Τον ρώτησε κάποιος τώρα τι εγγυητής είναι. Και είπε `είναι μια φράση που χρησιμοποίηση, προσέξτε τώρα, για ευρήρερεις εγγυήσεις. Αν κάποιοι κατάλαβαν ότι θα είμαστε οικονομικοί εγγυητές λάθος κατάλαβαν. Αν γινόταν η αύξηση, θα καθόμουν στο συμβούλιο. Αν κατάλαβε κανείς τι εγγυήθηκε ας μου το εξηγήσει. Το Μάρτιο μετά από ένα ΔΣ όταν είχε βγάλει τον Πατέρα από το στόχαστρο μου έκανε μια επίθεση και δήλωσε: Εμείς παρά την κριτική και τις επιθέσεις που δεχτήκαμε ,βρεθήκαμε εδώ. Ο ΠΑΟ είναι μεγάλος σύλλογος και θα ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιούργησαν περαστικοί και καιροσκόποι. Σου απαντά, λέω λοιπόν κύριε Βαρδινογιάννη. Εσύ είσαι παρών; Εσύ προσπαθείς να φύγεις και εγώ είμαι εδώ".

Επίσης, ο Βγενόπουλος τόνισε: "Μέσα σε αυτά διέρρευσε ότι δεν θέλει να βάλει μέλη στο Δ.Σ και θέλει να βάλει τον ΠΑΟ στο πρωτοδικείο. Δηλαδή μετά την δεύτερη επαναληπτική ΓΣ ο ΠΑΟ θα πάει πρωτοδικείο. Έχει υπογραφεί συμφωνητικό, τα άλλα τα ξέρει αυτό δεν το έχει αντιληφθεί. Ας πάρει τους δικηγόρους του τηλέφωνο. Λέει ότι έχουμε δικαίωμα προτίμησης αν κάποιος πουλάει τις μετοχές μου. Άρα το ότι καθιστώ αδρανείς τις μετοχές μου δεν μπορεί να το κάνει. Πρέπει να τις προσφέρει πρώτα στους υφιστάμενους μετόχους. Επίσης, λέει ότι υποχρεούται να βάλει 10 μέλη. Άρα δεν μπορεί μην τηρώντας τη συμβατική του υποχρέωση να οδηγήσει τον ΠΑΟ στο πρωτοδικείο.

Θα σας μιλήσω λίγο και για το γήπεδο. Θα μπούμε και στην ουσία σε λίγο για το μέλλον. Τώρα δεν βολεύει, 10 μήνες που ήμουν σιωπηλός δεν βόλευε. Πρώτα το παρελθόν, τώρα θα μιλήσω και για παρόν και για μέλλον, πριν προχωρήσουμε πρέπει να το πούμε. Όταν μπήκα γνώριζα την ιστορία του βοτανικού. Απέδειξα και έμπρακτα τη στήριξή μου στο θέμα του γηπέδου, βάζοντας τον όμιλό μου να κάνει χορηγία 23 εκ. για να χτιστεί το γήπεδο. Τα άλλα στηρίζω κάνω-ράνω είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ένιωσα τις πρώτες μου απογοητεύσεις όταν είδα πολλούς να λένε `τι, θα πάρει εταιρική επωνυμία το γήπεδο, απαράδεχτο! Καθίστε ρε παιδιά, άλλοι παίζουν στο Αλιάντζ Αρίνα, χρειαζόμαστε λεφτά. Τέλος πάντων. Εξέφρασα την αντίθεσή μου σε κάποια απίστευτα έξοδα και αντιλήφθηκα σύντομα ότι το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει. Οι εποχές είχαν αλλάξει. Το γήπεδο αυτό πρέπει να βρεθεί υπό τη διερεύνηση του εισαγγελέα. Πρέπει να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί ποιοι αγόρασαν εκτάσεις. Δεύτερον, τα περιβαντολλογικά θέματα. Γελοιοποιήσαμε μια ομάδα πολιτών τους λέγαμε κορμοράνους κλπ. Είχαν δίκο τελικά. Θέλουμε γήπεδο, αλλά αυτό θα το κάνουμε τσιμετοποιώντας τα πάντα και κα χτίζοντας κέντρα για εμπορικά συμφέροντα για να πάμε τον Παναθηναϊκό μας δίπλα στου Ρέντη; Τι σχέση έχει ο ΠΑΟ με Ελαιώνα;

Είπε ο κύριος Βαρδινογιάννης ότι κάποιος ρουφιάνος μέσα στο Δ.σ ευθύνεται που δεν προχώρησε στο γήπεδο. Παραμένει το θέμα του γηπέδου, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Είναι δικαίωμά του να πει ότι δεν έβαλα τα λεφτά που είπα ότι θα βάλω .Φέτος με τα δικά μας λεφτά προχωράει. Εντάξει, αυτά είναι θέματα υστεροφημίας. Το γήπεδο είναι κάτι άλλο όμως. Πρέπει να δούμε τα έξοδα, να γίνει γνωστό που δόθηκαν τα χρήματα και να ξεμπλέξουμε. Να μην έχουμε υποχρεώσεις και να ξεμπλέξουμε. Πήρα τον κύριο Πηλαδάκη και μου εξακρίβωσε Το γήπεδο της Λάρισας, 16.5 χιλιάδων θέσω έχει κοστίσει 28 εκ. Εμείς δώσαμε 10.5 και έχουμε μακέτες. Δεν έχουμε τίποτα. Επίσης είχαμε ακούσει ότι το γήπεδο θα κοστίσει 140 εκ και είχαμε ζητήσει παρουσιάσει να μας πει για τη λογική του γηπέδου. Το φτιάχνεις για να σου φέρει έσοδα, όχι έξοδα. Έπρεπε να δούμε την οικονομική λογική που δεν ήρθε ποτέ".

Όσον αφορά στο γηπεδικό δήλωσε: "Ήμουν 10 μήνες ήσυχος, τώρα πρέπει να με ακούσουν. Θα σας πω κάποια πράγματα για το γήπεδο. Λέει ο κύριος Βαρδινογιάννης: Δεν έχω καμία ανάμιξη και δεν θέλω να έχω με τον ΠΑΟ. Ο,τι έγινε δηλαδή, άντε γεια σας! Αν και εφόσον υπάρχουν χρηματοδοτήσεις λέει μπορεί να υλοποιηθεί. Παραδοχή δηλαδή ότι δεν παρέχει χρηματοδότηση. Το ξέρω, γιατί έχει αποτανθεί και στη δική μου την τράπεζα. Δύο μέρες μετά ο κύριος Σαμαράς λέει ότι παραδίδουμε έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Και βγαίνει ο κύριος Βαρδινογιάννης και ευχαριστεί τον άνθρωπο που έφερε το γήπεδο σε αυτό το σημείο και υλοποίησε το έργο. Ποιο έργο υλοποίησε ο Σαμαράς; Πήρε δέκα εκατομμύρια για να παραδώσει μακέτες και νομικό μπλέξιμο. Εδώ ευχαρίστησε τον Πέτρο Κόκκαλη που είπε ότι παίζαμε με ροζ εμφανίσεις και είμαστε η ομάδα του παλατιού και άλλα πολλά. Ο κύριος Σαμαράς και η ΓΗΠΕΛ δεν πρόκειται να φύγει έτσι. Τα χρήματα της ΓΗΠΕΛ αν δεν έχουν ξοδευτεί σωστά θα πρέπει να επιστραφούν. Κανείς δεν παίζει με το όνειρο για το γήπεδο.

Για να κλείσω με το παρελθόν. Θέλει να φύγει; Στο καλό. Διάλυσε την πολυμετοχητικότητα, κατάστρεψε το ρόστερ και διέλυσε εκ των έσω την πολυμετοχηκότητα. Θυμάμαι τον κύριο Νίκα που πρωτοστατούσε στο συλλαλητήριο και έχω γράμμα από τον κύριο Πλυττά που ήταν στο πλευρό του. Μου λένε ότι εγώ ήμουν αντίθετος με το συλλαλητήριο και όντως. Ο κύριος Νίκας μου έλεγε λοιπόν δώστου μωρέ 30 να φύγει. Και κατάληξε να είναι στο Δ.Σ της ΠΑΕ ως εκπρόσωπος του κυρίου Βαρδινογιάννη, μπήκε στη διοικούσα επιτροπή και έκανε δήλωση ότι δεν θα φύγει ο Σισέ. Μας διάλυσε λοιπόν. Δεν γίνεται να υπάρξει μέλλον έτσι. Οι άνθρωποι που θα πάρουν την ευθύνη της ΠΑΕ και θα δώσουν πολλά εκ. είναι βραχυπρόθεσμη λύση. Μόνο η πραγματική πολυμετοχικότητα μπορεί να έχει μέλλον. Κατάστρεψε το ρόστερ. Φοβερή κίνηση. Κερδίσαμε λιγότερα λεφτά από ότι αν ήμασταν στην Ευρώπη. Η ολοκλήρωση της πετυχημένης διαχείρισης. Αφού θέλεις να απενεργοποιήσεις βρε Χριστιανέ τις μετοχές, γιατί δεν το κάνεις από το καλοκαίρι; Περίμενες να καταστρέψεις την ομάδα και να αποκλειστείς από την Ευρώπη; Έβαλε μέσα την ΠΑΕ. Το χειρότερο από όλα είναι η επικοινωνία δηλητήριο που εκπορεύεται από γνωστούς παρετρεχάμενους που βρίσκονται συμμαχίες έχουν δημιουργήσει την αρρώστια. Εξαιρώ την οικογένεια και μιλώντας για τον Τζίγγερ του λέω: Ο,τι και να κάνεις έχεις το 54%. Αν θες να φύγεις χρωστώντας λεφτά και εκμεταλλευόμενος την Παιανία και οδηγώντας τον ΠΑΟ σε διοίκηση πρωτοδικείου, φύγε όπως θέλεις. Αλλά η ιστορία θα γράψει όχι μόνος ποιος ήσουν αλλά και πως έφυγες. Η οικογένειά σου δεν αξίζει τέτοια υστεροφημία. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τον πατέρα. Έχει συμβεί και σε άλλες οικογένειες αυτό... Κάπου θα έπρεπε όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα λαϊκό άθλημα το ποδόσφαιρο και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εκτονώνεται. Έστω και στην τηλεόραση, είναι σημαντικό. Οι παλιές οικογένειες θα έπρεπε να προσπαθήσουν να προχωρήσουν ξεχωριστά από τους διαδόχους και όχι να τους δίνουν τέτοια παιχνίδια.

Στην συνέχεια μίλησε για το πλάνο του για το μέλλον: "Πάμε στο μέλλον. Είμαι εδώ, όχι τόσο δυνατός όσο το 08. Κανείς δεν είναι. Αλλά είμαι εδώ και στα δύσκολα παλεύω και ακόμα και η ήττα δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χάνεις χωρίς να κατεβαίνεις στο γήπεδο. Ο ΠΑΟ έχει περάσει πολλά. Έχει περάσει κατοχές και εμφύλιους που δεν έπαιζε καθόλου, αποχωρήσει διοικήσεων και τεράστιες κρίσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν καταστρέφεται, τα προβλήματα ξεπερνιούνται. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Έστειλα το πρωί ένα εξώδικο στην ΠΑΕ, ο κύριος Γόντικας το έχει λάβει. Ασκώντας τα δικαιώματά μου ζητώ έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων για να εγκρίνουν αύξηση Μ.Κ 15 εκ. Ζητώντας να γίνει σε μία τιμή 0,33 ευρώ ανά μετοχή. Βγάζει την αξία προ της αύξησης στα 7 εκ 800 χιλιάδες ευρώ.

Έβγαλαν την αύξηση οι άλλοι στα 128 εκ. Και όταν μπήκαμε εμείς μας είχε αποτιμήσει τον ΠΑΟ στα 180 εκ. Τώρα λοιπόν θα πρέπει να γίνει χαμηλή αύξηση και σε όποιον μέτοχο δεν ακολουθήσει θα μειωθεί αντίστοιχα το ποσοστό του κοντά στο 60%. Η αγάπη μου έχει και όρια .Δεν θα πήγαινα ποτέ να μιλήσω με το δικηγόρο που έχει παρκάρει ο Βαρδινογιάννης τις αδέσποτες μετοχές του. Ούτε και θέλω τίποτα δωρεάν. Αυτή την αύξηση του Μ.Κ η οποία γίνεται σε πολύ λογική τιμή σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα πρέπει να την καλύψουμε και να μειωθεί το ποσοστό σταδιακά του κύριου Βαρδινογιάννη, να φτάσει στο σημείο της εξαΰλωσης και να φύγει. Θα πρέπει να αποδεχτεί τη αύξηση, γιατί μπορεί να την μπλοκάρει. Επίσης πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να διαλύσει το συμφωνητικό που ισχύει. Πρέπει να καταργηθούν και τα δικαιώματα προτίμησης και οι όποιες άλλες υποχρεώσεις. Επίσης, να υπάρξει νέο συμφωνητικό.

Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσω σε καμία λύση αν έχει έστω και μία ψήφο έστω και μία παρουσία στο Δ.Σ. Τα υπόλοιπα χάρισμά του. Δεν θα του ζητήσω ευθύνες, αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω να φύγει πριν επιλύσει τις εκρεμμότητες της ΓΗΠΕΛ. Να εγγυηθούν ότι θα πάρουμε τα χρήματα από τον Δήμο και να λογοδοτήσουν για τα 10.5 εκ ευρώ. Άρα, το πρώτο θέμα που εφόσον επέλεξε να επικοινωνούμε μέσω Τύπου είναι αν δέχεται την αύξηση και να μην ασκήσει τα δικαιώματά του. Δέχεται την κατάλυση του συμφωνητικού; Δέχεται να μην ψηφίζει βάσει ποσοστού του και να λογοδοτήσει; Αν δεν δεχτεί πρέπει να προχωρήσουμε και να συσπειρωθούμε, να αποκτήσουμε την απαραίτητη ενότητα και όποιος έρθει να συμμετάσχει. Προφανώς θα συμμετάσχω, το ποσοστό θα εξαρτηθεί από παράγοντες. Είμαι εδώ, δεν δεσμεύομαι αλλά θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Εκτός αν υπάρχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο. Ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος είπε ο ΠΑΟ θα βρει το δρόμο του. Ας μας πει το πως να μην αγωνιούμε. Δεν είναι δυνατόν να βλέπω στα επίσημα τρανταχτά ονόματα της πλουτοκρατίας και απλά να παίρνουν διαρκείας και να κάνουν κριτική Λεφτά! Όσα μπορεί ο καθένας. Αν δεν μπορείτε, καθίστε απ' έξω και μην μιλάτε. Οποίος θέλει ας έρθει. Οι άλλοι ας μην ξαναμιλήσουν. Έχει ακουστεί το θέμα λαϊκής βάσης. Η θέση μου είναι ότι το μέλλον είναι να έχει και εύπορους επιχειρηματίες σε σημαντικό ποσοστό, αλλά να έχει μέτοχο και τον απλό φίλαθλο. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια. Αλλά πρέπει να δώσουμε και δείγμα γραφής .Η αύξηση πρέπει να είναι ανοιχτή στον κόσμο. Δεν θέλω να πάρω τα λεφτά του κόσμου, αλλά ακόμα και για ένα μικρό ποσοστό θα είναι μέτοχοι του ΠΑΟ. Κάθε διοίκηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη αριθμό μετόχων".

Και συμπλήρωσε: "Ευκαιρία να σταματήσει η διχόνοια. Τι μπορεί να πάει λάθος; Καταρχήν να πει όχι ο κύριος Βαρδινογιάννης. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις εδώ. Τα θέλεις, πες ναι και προχωράμε. Αλλιώς κάνε ότι θέλεις, η δικιά σου εταιρεία θα πτωχεύσει. Τα υπόλοιπα ακούγονται βερεσέ. Μπορεί να πάει λάθος λόγω κάποιων που θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν το εγχείρημα χωρίς εναλλακτική, οι γνωστές φυλλάδες και οι γνωστοί παράγοντες. Οποίος έχει εναλλακτική να την πει, αλλά όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Φίλαθλοι, δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν δίδω ποσοστά 100% ότι θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα. Τα προβλήματα μεταφέρονται στις μαζικές εκδηλώσεις και τα γήπεδα είναι ιδανικός τόπος. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο μέγιστο σημείο παρακμής. Ζούμε σε δύσκολη περίοδο, κανονικά θα έπρεπε κανείς να το παρατηρήσει από το σπίτι του. Αν η συμπεριφορά των φιλάθλων δεν είναι καλή, δεν είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ο λόγος. Είμαι αντίθετος και στη δραστική βία. Για μένα η βία αντιμετωπίζεται πρώτα αντιμετωπίζοντας με τη γεννεσουργό αιτία της που είναι η φραστική βία. Αν δεν καταλάβει ο άλλος ότι ακόμα και η ύβρεις είναι παραβατική συμπεριφορά. Ένας βοηθός αθλητικού εισαγγελέα μέσα στο γήπεδο προειδοποιεί τον διαιτητή ότι βρίσανε. Τότε ο διαιτητής φωνάζει τους παίκτες, προειδοποίηση. Αν ξαναβρίσουν, αποδυτήρια. Δεν θα γίνει ένα, δύο, πέντε παιχνίδια θα τελειώσει. Έχει κανείς τη διάθεσε να δείξει τέτοια αποφασιστικότητα;

Εάν αυτά επειδυνωθούν πιθανόν να υπάρξουν πιο σημαντικά προβλήματα. Μπορεί να μείνω και μόνος μου. Δεν το βρίσκω απίθανον. Αλλά αν συμβεί, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε τη δυνατότητα να προχωρήσω μόνος μου. Δεν πιστεύω και σε αυτό το μοντέλο. Άλλωστε όσοι δεν συμμετέχουν σε ένα εγχείρημα, είναι οι πιο σίγουροι εχθροί του. Τα έχουμε δει αυτά και δεν πέφτω σε τέτοια παγίδα.

Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή. Όμως στα δύσκολα κάνουμε τη διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και στα παιδιά. Κάποιος πρέπει να προσπαθήσει. Εγώ στα δύσκολα δεν αφήνω τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσω και μακάρι να τα καταφέρω. Θα κλείσω λέγοντας κάτι. το είπα πρώτος και αναπαράχθηκε από τον κύριο Βαρδινογιάννη. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Επίσης, ο Βγενόπουλος τόνισε: "Δεν είναι τέτοια τα δεδομένα για να μιλήσουμε για πήχη. Η αύξηση αυτή έγινε προσπάθεια να γίνει και απέτυχε. Καταρχήν χρειάζεται μια αύξηση για να φτάσει μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου. Μετά θα δούμε τις συνθήκες και εκεί με τους νέους μετόχους θα δούμε. Για φέτος υπάρχει ήδη ο πήχης. Η αύξηση των 15 εκ έχει αυτήν την αιτιολογία. Αν μπει ο Βαρδινογιάννης, δεν μπαίνω εγώ. Οι άλλοι μέτοχοι δεν ξέρω τι θα κάνουν. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και αργότερα ίσως αναζητήσουμε κι άλλες λύσεις. Όσο υπάρχει εμφύλιος, είναι δύσκολες. Αν τον ξεπεράσουμε. ίσως γίνει εφικτό. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν όμως! Τα εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό πάνε και έρχονται σαν στραγάλια. Ξέρω ότι με 15 εκ φτάνουμε μέχρι το τέλος της φετινής. Η πληροφόρηση που έχω εγώ αυτή είναι, Προφανώς υπάρχουν κι άλλες απαιτήσεις και στο τέλος αποφασίζουμε για το τέλος.

Ο κύριος Βαρδινογιάννης είπε ότι κάποιος που έχει στοιχειώδη κεφάλαια μπορεί να ξαναφτιάξει. Του απαντώ ότι η οικογένεια σου είχε πει ότι το είχε κάνει για ΠΑΟ, τότε γιατί δεν τη δίνεις. Αν όπως είχε πει ότι δεν θα τα χαλάσουμε, τότε θα κάτσουμε εκεί μέχρι να είναι απαραίτητο. Το καινούργιο προπονητικό θα ανήκει στον ΠΑΟ, όπως είχε πει ο Βαρδής και ο Θόδωρος.

Ξέχασα να σας πω κάτι ουσιαστικό. Το όνομα του Παναθηναϊκού όποιο όραμα υπάρχει δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς γήπεδο. η επιβίωση του ερασιτέχνη εξαρτάται από τις εγκαταστάσεις. Είναι απίστευτες οι εξελίξεις εκεί. Του μετέφεραν του Κίτσιου όταν ήταν πρόεδρος το αίτημα που είχα κάνει για έλεγχο και οι για άνοιγμα Ερασιτέχνη. Δεν το έκαναν, ακολούθησαν την επικοινωνιακή τακτική. Δεν καταλαβαίνω Χριστό εγώ από αυτά. Δεν πα να λένε που είναι οι Παναθηναϊκάρες. Ως ΠΕΚ τους είχαμε πει ότι θα πάρουν κάποια χρήματα υπό προϋποθέσεις. Τους έδωσα 220.000 έτσι χωρίς να μου δώσουν απόδειξη. Ο κύριος Κίτσιος μου στέλνει μια φωτοτυπία κάποιας απόδειξης, ως προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση. Του λέω τα άλλα χρήματα που βάζουν οι άλλοι τέτοια απόδειξη τους δίνει; Γιατί έτσι μπορούν να ζητήσουν τα χρήματα πίσω. Και μου είπε ναι. Του έβαλα λοιπόν όρο να βάλει τους άλλους να υπογράψουν ότι δεν θα τα πάρουν πίσω. Και από εκεί και πέρα τίποτα. Χάσαμε επαφή".

Για τον Ερασιτέχνη και το γηπεδικό, ο Βγενόπουλος τόνισε: "Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει περάσει πολλές δεκαετίες. Έχουν περάσει δεκάδες χιλιάδες αθλητές που ήθελαν να γίνουν μέλη και μια μικρή κάστα τους το εμπόδιζε. Που πήγαν όλοι; Γιατί δεν τους έκαναν μέλη; Που είναι το μέλημά τους για της αθλητικές εγκαταστάσεις; Τι έφτιαξαν; Οκ πήραν τίτλους. Γυρίστε την ιστορία πίσω. Ποιοι έγιναν μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι; Αυτοί με τις εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς αυτές. Το μέλλον του Παναθηναϊκού όσο το βλέπω εγώ, είναι η πράσινη πολιτεία. Η περιοχή του ΟΑΚΑ. Όχι για να πάει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Να μας παραχωρήσει η πολιτεία όλου του ΟΑΚΑ. Να φτιάξουμε γήπεδο δίπλα στο ΟΑΚΑ 40-45 χιλιάδων θέσεων και να στεγάσουμε όλα τα τμήματα στις εγκαταστάσεις που υπολειτουργούν. Να ζωντανέψει η περιοχή. Η πολιτεία που πληρώνει δεκάδες εκ για κάτι που κάθεται να εισπράττει. Και αυτό να είναι η πράσινη πολιτεία. Να ζωντανέψει για να δώσει αθλητές και πρωταθλητές. Αυτό είναι το μέλλον ή κάτι άλλο παρεμφερές που θα προτείνει κάποιος.

Είχα πάρει τον Αντώνη Σαμαρά ένα τηλέφωνο όταν χαλούσε του Βοτανικού. Μου είχε πει ότι το βλέπει θετικά να μας δώσει το ΟΑΚΑ. Στο πρώτο ραντεβού μου έστειλε ο κύριος Βαρδινογιάννης τον κύριο Σαμαρά και φάνηκε καθαρά ότι ένας χώρος μας αρκεί. Και του λέω να το. Εδώ, τι ΣΤΕ και κορμοράνοι... εδώ είναι η λύση. Αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ ανάλογο τηλεφώνημα. Ο κύριος Τσίπρας είχε πει ότι θα ήταν μία λύση. Δεν θα είχε κανείς αντίρρηση. Το να τους πει ότι πάω σε μια περιοχή που υπάρχει ήδη για αθλητικούς χώρους και το κράτος αντί να πληρώνει εισπράττει είναι μία λύση. Αν μας ξεμπλέξει από τον Βοτανικό και αν πετύχει η προσπάθειά μου, πιστεύω ότι το μεγάλο όραμα είναι η πράσινη πολιτεία. Πρέπει στον Ερασιτέχνη αλλιώς να αποδώσουν ευθύνες και να βάλουν πρόγραμμα.

Το Δ.Σ έχει τη δυνατότητα να εκλέγει μέλη. Αν ο κύριος Βαρδινογιάννης δεχτεί την πρόταση μου, τότε θα προχωρήσουμε .Όλα τα άλλα περί ΓΣ και τα λοιπά τα βρίσκω εκ του πονηρού".

Στην συνέχεια τόνισε: "Τα δικά μου έχουν μπει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι 22 εκατ. ευρώ Έχετε κανένα χαρτί που να αποδεικνύει τα 300 εκ; Διαβάζετε Ντέρμπι; Βρείτε μου την πηγή σας να σας πω. Δεν αμφισβητώ την προσφορά, αλλά την χωρίζω σε δύο περιόδους. Αυτή τη λευτεριά και τη σημερινή του ιδιοκτήτη σας στο MEGA. Εγώ ξέρω ότι στα χρόνια του δεν έχει βάλει πάνω από 7 εκ. Οι άνθρωποι μια φορά την εβδομάδα, Βαρδής, Θόδωρος, Γιώργος έκαναν σύσκεψη. Τα τελευταία χρόνια με ποιον συνεδριάζει; Έχει καμία σχέση η παλιά οικογένεια με σήμερα;

Όταν αποτυγχάνει ένα εγχείρημα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευθύνες είναι 100-0. Έχω κάνει λάθη. Είναι επικοινωνιακά, φταίω κάπου δεν φταίω... Προφανώς φταίω. Δεν φταίω όμως σε αυτά που λέει".

Για την σχέση του με τους αδερφούς Γιαννακόπουλου τόνισε: "Ο Παύλος και ο Θανάσης είναι οι μεγαλύτεροι εν ζωή παράγοντες του Παναθηναϊκού. Ανεκτίμητη και αξεπέραστη η προσφορά τους. Αν γυρίσετε πίσω τις δηλώσεις του, παρά το ότι είχα αφορμές δεν έχω κάνει καμία δήλωση εναντίον τους. Αυτό που προκάλεσε πρόβλημα από δική τους πλευρά είναι η διαδικασία της βασιλείας. Ο διάδοχος του βασιλεία ότι και να είναι αναλαμβάνει το θρόνο, έχει κληρονομικό δικαίωμα. Με τη διαδοχή, τη νεότερη γενιά έχω πρόβλημα. Αυτή έχει δημιουργήσει τα προβλήματα. Με το Θανάση ακόμα περισσότερο δεν έχω τίποτα, γιατί δεν είναι ο άμεσα οικογενειακά εμπλεκόμενος. Δεν έχω τίποτα μαζί τους. Δεν είναι θέμα αν τους θέλω εγώ. Ο Παναθηναϊκός τους θέλει; Βεβαίως, όπως και όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν. Δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ μαζί τους, με τους διαδόχους ποτέ. Με το διάδοχό τους μόνο μέσω της δικαιοσύνης".

Για την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε: "Δεν ξέρω τι γράφουν στην Αργολίδα. Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Μαρινάκης με τον Παναθηναϊκό και δεν έχω προσωπικά θέματα με τον κύριο Μαρινάκη. Ο κύριος Πατέρας ήταν φίλος του, όχι εγώ, μήπως με μπερδεύετε; Εγώ μόνο επιχειρηματικά τον γνωρίζω και επί τη ευκαιρία να σας πω ότι δεν πρόκειται να φτιάξει το ποδόσφαιρο χωρίς συνεργασία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Χωρίς τον έναν δεν θα υπήρχε ο άλλος. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ο παππούς μου μιλούσε με τους Ολυμπιακούς φτιάχναμε το Κύπελλο Χριστουγέννων για να βγει κανένα φράγκο τότε που δεν είχαμε".

Επίσης, δήλωσε: "Σαφώς ήταν εντολή δική μου να απομακρυνθεί ο Γκόντζος θεωρώ ότι δεν έχει θέση εδώ. Θα έπρεπε να έχει θέση σε συμβούλιο επιχειρήσεων. Απομακρύνθηκε από μια εκδήλωση που αφορά τον Παναθηναϊκό και ελπίζω να γίνει το ίδιο και από άλλες.

Για τον κύριο Πατέρα, εγώ δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Εκτίμησε το γεγονός ότι του παρείχα στήριξη. Από την αποχώρησή μου, υπάρχουν επικοινωνίες, όχι συχνές. Δεν έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω και να ζητήσω άδεια ή συναίνεση από τους μετόχους. Είναι Παναθηναϊκή η πρωτοβουλία μου, όχι προσωπική. Τιμώ τον κύριο Πατέρα, κατάφερε να αντέξει σε πιέσεις και να πετύχουμε το νταμπλ μας και αποδυναμώσαμε τον βασικό μας αντίπαλό μας. από τον κύριο Πατέρα δεν έχω πικρία. Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να μιλήσει, να δώσει τις επιστολές και να τοποθετηθεί.

Είχαμε μια επικοινωνία, τον πήρα ένα τηλέφωνο και του είπα ότι θα πάρω πρωτοβουλία και μείναμε ότι θα το συζητήσουμε. Με τους κύριους Γιαννακόπουλους δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το είχα διαβάσει αυτό που λέτε. Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τον έχω δει δύο φορές στη Βιανέξ. Μία μέρα μου είπε ότι έχω μια επιταγή έτοιμη με 30 εκ. πόσα βάζεις και εσύ να αγοράσουμε τον Βαρδινογιάννη. Εγώ του είπα ότι η πολεμετοχικότητα δεν είναι αυτή. Αν έχει μείνει με την εντύπωση ότι τους είχα υποσχεθεί ότι μπαίνω στην πολυμετοχικότητα, δεν στέκει. Σε μία από τις δηλώσεις του με είχε χαρακτηρίσει ως όψιμο Παναθηναϊκό. Αυτοί οι διάδοχοι ξεπερνούν τα όρια. Έχω τιμηθεί με το χρυσό τριφύλλι προτού γεννηθεί. Τι θα του πω; Ποτέ δεν είναι αργά. Όσοι διορθώνουν τα λάθη προχωράνε. Αλλά με εμένα δεν μπορεί να ξανά είναι αυτός στο ίδιο τραπέζι. Ο Παύλος και ο Θανάσης είναι στην καρδιά μου".

Ο Βγενόπουλος τόνισε για το μέλλον των "πράσινων" και την μελλοντική του στάση: "Φοβάμαι και θα υπάρξει και θα αντιμετωπιστεί. Είναι σαν να λέμε αν μας συμφέρει μια δικτατορία ή μια δημοκρατία. Επιμένω ότι το δεύτερο είναι το καλύτερο πολίτευμα. Θα τη βρούμε την άκρη. Αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα κάποιες εκατοντάδες χρόνια μπροστά. Για να φτάσει στις επόμενες δεκαετίες χρειάζεται πολυμετοχικότητα. Από την άλλη αν το συμφέρον είναι να εμφανιστεί ο σούπερ λεφτάς, εγώ δεν θα σταθώ εμπόδιο. Εδώ είμαι, δεν θα υπάρχει εμπόδιο.

Είμαστε στην ίδια συνέντευξη Τύπου; Σας είπα ότι αν τα δεχτεί προχωράμε. Δεν είπα προκαταβολικά ότι δεν θα το κάνει. Ρωτήστε όποιον θέλετε αν εγώ οργάνωσα συλλαλητήριο. Ημουν κάθετα αντίθετα. Οποιαδήποτε ύβρις με βρίσκει αντίθετο. Αν έχω κάνει λάθη, προφανώς και ναι.

Κύριε Μητρόπουλε, ένα από τα αρνητικά είναι όλη αυτή η δημοσιότητα. Είναι αρνητικό για έναν άνθρωπο σαν εμένα. Το τελευταία που ήθελα είναι μετά την τρίτη αθέτηση να πιέσω για απαντήσεις. Θεώρησα ότι το όνομά μου έπρεπε να μείνει εκτός από αυτά. Κάθε φορά οι προκλήσεις μεγάλωναν. Τώρα δεν απαντάω μόνο στις προκλήσεις, υπάρχει διαγεγραμμένη πορεία. Θεώρησα σκόπιμο να κάνω μια προσπάθεια για να βοηθήσω. Αυτή είναι η απάντηση.

Αν θυμάμαι καλά ήταν 14 εκ θετικό. Τότε θα ήμουν διατεθειμένος να του πληρώσω το 54% της καθαρής θέσης. Αυτή πλέον έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Με στεναχωρεί η προσπάθεια παραποίηση της αλήθειας, ότι όσα έχουν γίνει οφείλονται στην πρώτη περίοδο.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για άλλες θυγατρικές. Ενα κομμάτι είναι η λογοδοσία για τη ΓΗΠΕΛ και να τελειώσει ο κύριος Βαρδινογιάννης αυτή την ιστορία. Λογοδοσία δεν σημαίνει αποκλειστικά ευθύνες. Δεν προκαταλαμβάνω τίποτα, αλλά μου φαίνεται ότι 10.5 εκ για μακέτες δεν ήτα σωστή διαχείριση. Δεν μπορώ να δεκτώ ότι ο κύριος Σαμαράς ολοκληρωσε το έργο του. Ως προς το ποσοστό, ό,τι συμφέρει την ομάδα, θα εξαρτηθεί από συμπαίκτες και ανάγκες. Προφανώς θα ήθελα το ποσοστό που έχω, αλλά αν χρειαστεί παραπάνω θα εξαρτηθεί από πολλά. Ο μόνιμά αντιπολιτευτικός Τύπος μπορεί να πει ότι δεν δεσμεύτηκα σε τίποτα. Δεσμεύτηκα ότι θα προσπαθήσω και σε όποιον αρέσει. Μια παράκληση για όσους βάζουν φωτογραφία επί καθημερινής βάσης. Μία μου αρέσει, αυτή στη Ρόμα. Έχω δώσει 22 εκ και έχω πάρει μία μεγάλη χαρά. Βάλτε μου αυτήν και γράψτε ότι θέλετε.

Γιατί το λέτε αυτό, αφού τα έχουν βρει όλοι μεταξύ τους.... αλλιώς πως θα ήταν τόσο κολλητοί; Εν πάσει περιπτώσει, ο ΠΑΟ είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Αν προχωρήσουμε στην πράσινη πολιτεία θα είμαστε μαζί. Είναι αστείο να λέμε ότι θα βάλουμε 15 εκ στην ΠΑΕ και δεν βάζουμε 600 χιλιάδες στον Ερασιτέχνη, αλλά σε ποιον Ερασιτέχνη; Σε αυτόν που θα πει θέλω έναν παίκτη από την Κούβα να αγοράσω ένα πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, όχι. Αλλά η ΠΑΕ πρέπει να είναι δίπλα στον Ερασιτέχνη.

Οπότε τους συναντώ μου λένε τι βλακώδη πρόταση τους έκανα. Νομίζω δύσκολα θα μπουν γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σίγουρα κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θέλει να μπει κάπου όπου θα ξεκινήσουν οι εφημερίδες να τον αντιπολιτεύονται. Σκεφτείτε τον Ζολώτα, που έβαλε 9 εκ και τον έλεγαν αλεξιπτωτιστή. Αν επανέλθει η ομόνοια, η αγάπη και υγεία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα σοβαροί άνθρωποι να θελήσουν να μπουν".

*Οι Δομάζος, Λουκανίδης και Οικονομόπουλος βρίσκονται στον χώρο της συνέντευξης Τύπου, στο Πεντελικόν.

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/07/2019 • 08:39

Ματς έντονων προκλήσεων σε Τσεχία, Ολλανδία και το Λιγκ καπ Σκωτίας

Δύσκολο το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ και σε μια έδρα έντονης πίεσης για κάθε φιλοξενούμενο. Καλά παιχνίδια περιμένουμε, νωρίς στην Σαϊτάμα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι και πιο αργά στο Αϊντχόφεν