Σάκχοφ: «Είναι αλήθεια κάτι πολύ ξεχωριστό αυτό που ζήσαμε»

Ακούραστος κι «αθόρυβος» εργάτης πολυτελείας. Ίσως να είναι ο χαρακτηρισμός που ορίζει περισσότερο από κάθε άλλον την παρουσία του Εβγέν Σάκχοφ αυτά τα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ.
12/05/2019 • 17:14
Ο Εβγέν Σάκχοφ
  • shares

Ακούραστος κι «αθόρυβος» εργάτης πολυτελείας. Ίσως να είναι ο χαρακτηρισμός που ορίζει περισσότερο από κάθε άλλον την παρουσία του Εβγέν Σάκχοφ αυτά τα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ο Ουκρανός μέσος, με την τόση ουσία στο παιχνίδι του, τις βοήθειες στην άμυνα, στην οργάνωση, τις ασίστ, τα γκολ έχει σημαντικότατη συμμετοχή σε ότι κατάφερε αυτή η ομάδα αυτήν την τριετία. Όμως το «αύριο» μπορεί και να μην τον βρει εδώ, στη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα, όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί. Με μια ... παρεξηγήσιμη σοβαρότητα που απειροελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν τί ... «κρύβει» από κάτω της, μίλησε χτες μετά την κατάκτηση – και – του Κυπέλλου ομολογώντας πως: «Δε θυμάμαι τίποτα από το παιχνίδι. Έκλαψα πολύ. Δεν ξέρω με τι συγκρίνεται αυτό το συναίσθημα αλλά είναι κάτι πολύ πολύ ξεχωριστό. Τρία χρόνια σε μια ομάδα, με στόχο το πρωτάθλημα, το Κύπελλο. Μια ομάδα με τα ίδια πρόσωπα... Είναι αλήθεια κάτι πολύ ξεχωριστό αυτό που ζήσαμε».

- Ποιά μπορεί να είναι η συνέχεια κι οι στόχοι για την επόμενη σεζόν μετά από μια απολύτως επιτυχημένη σεζόν σαν κι αυτήν;

«Να ακολουθήσουμε αυτά που ζήσαμε φέτος. Να πετύχουμε κάτι … νέο. Να γράψουμε πάλι και πάλι ιστορία. Σαφώς αναφέρομαι και στο Champions League».

- Η έτερη σπουδαία διάκριση που είχες στο παρελθόν ήταν με την Ντνίπρο όταν κι είχατε φτάσει στον τελικό του Europa League. Ποιά χαρά ήταν μεγαλύτερη;

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις. Είναι διαφορετικές στιγμές στη ζωή μου. Διαφορετικά τα όσα έζησα. Μέσα σε τρία χρόνια κατακτήσαμε τα πάντα. Είναι εκπληκτικό. Δεν το περίμενα όταν ήρθα αλλά ήξερα πως ο ΠΑΟΚ είχε φιλοδοξίες. Ξέραμε πως έπρεπε να δουλέψουμε, να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

- Η συνέχεια του ΠΑΟΚ θα περιλαμβάνει και σένα;

«Δεν ξέρω πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σας πω την αλήθεια. Αν θα φύγω, αν θα μείνω, τι θα γίνει με το μέλλον μου... Είμαι υπερήφανος και νιώθω μεγάλη τιμή γι΄αυτά τα τρία χρόνια σε αυτήν την ομάδα. Έπαιξα με αυτούς τους τύπους που εκτιμώ πολύ. Εκτίμησα κάθε στιγμή. Το απόλαυσα. Ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα που ήμουν κομμάτι του ΠΑΟΚ».

- Από τί εξαρτάται;

«Θέλω να μείνω, ναι ... αλλά είναι δύσκολο τώρα... Τη μια στιγμή λες πως είναι η κατάλληλη για ν’ αλλάξεις κάτι στη ζωή σου και να προχωρήσεις και την άλλη … όχι. Αυτήν τη στιγμή έτσι έχει η κατάσταση αλλά αύριο μπορεί να αλλάξει».

- Πλέον, ξεκούραση;

«Θα είμαι μερικές ημέρες εδώ και μετά θα πάω στους γονείς μου να πανηγυρίσω μαζί τους. Αργότερα ενδεχομένως στη Μύκονο. Αγαπώ την Ελλάδα. Όλη την ώρα θα έρχομαι εδώ για διακοπές... (σ.σ. γελάει).
Γράψτε το σχόλιο σας...
15/10/2019 • 07:11

Σύγκρουση κινήτρων και γοήτρου σε Ελσίνκι, Αθήνα και Στοκχόλμη

Η Βοσνία θέλει μόνον τη νίκη απέναντι στην Ελληνική ομάδα η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανασύνταξης. Εξίσου δύσκολη η προοπτική νίκης των Φινλανδών. Υψηλής ανταγωνιστικότητας οι αναμετρήσεις σε Ρουμανία και Ελβετία