Μαρινάκης: "Έχω μάθει να κάνω υπομονή και δικαιώνομαι" (video)

Κατά την παρουσία του στην παρουσίαση του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για ανηλεή πόλεμο προς το πρόσωπό του αλλά τόνισε πως δεν λυγίζει με τίποτα και πως θα είναι παρών στις ανάγκες της πόλης του.
17/04/2019 • 20:02
Μαρινάκης και Μώραλης.
  • shares
Κατά την παρουσία του στην παρουσίαση του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για ανηλεή πόλεμο προς το πρόσωπό του αλλά τόνισε πως δεν λυγίζει με τίποτα και πως θα είναι παρών στις ανάγκες της πόλης του.

Οι Έλληνες παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας βρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και βετεράνοι του συλλόγου αλλά και αθλητές απ' όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα. 

Το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που τόνισε πως θα είναι παρών στο ψηφοδέλτιο ενώ ανέφερε πως δεν λυγίζει στη λάσπη που δέχεται και αντέχει τον πόλεμο προς το πρόσωπό του. 

Αναλυτικά:

"Πριν από πέντε χρόνια από διαφορετικές αφετηρίες αλλά με την ίδια αγάπη βγήκαμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή είχα υποσχεθεί συγκεκριμένα έργα υποδομής αλλά και κοινωνικές δράσεις για τους συντοπίτες μας. Σήμερα μπορώ να περπατάω στο δρόμο και να τους κοιτάω στα μάτια. 

Πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα, αναπλάσεις και δράσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πολλές ενέργειες σε συνεργασία με το Δήμο και τη Μητρόπολη. Αυτή η εμπιστοσύνη θα είναι διαχρονική για μένα αλλά και μία παρακαταθήκη για να ονειρευόμαστε όλοι μαζί. Το είχα πει από τις προηγούμενες εκλογές ότι έχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα. 

Κάναμε πολλά και σίγουρα ξεπερνώντας τις δυσκολίες θα γίνουν ακόμα περισσότερα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είχαμε την ψευδαίσθηση στήριξης του κράτους, το οποίο κλείνει τα αυτιά του. Υπάρχει έλλειψη αστυνομίας, ηθελημένες καθυστερήσεις στο ΤΡΑΜ και το Μετρό καταντώτας την πόλη μας ένα τεράστιο εργοτάξιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μία κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ανακόλουθη. 

Σας είπαν ότι θα βγούμε απ' τα μνημόνια και υπέγραψαν το χειρότερο. Κάθε μέρα βγαίνουν σπίτια σε πλειστηριασμό. Ο Ολυμπιακός με τη βαριά του ιστορία οφείλει να στείλει ένα μήνυμα. Δεν γίνεται να είναι παρατηρητής. 

Κεντρική στόχευσή μας είναι να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις που είχαμε προαναγγείλει όπως το γυμναστήριο και το δημοτικό κολυμβητήριο που θα γίνουν με προσωπική μου δαπάνη. Θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας να δώσουμε οικονομική πνοή στην πόλη. 

Το 2014 έλεγα πως κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε μεγαθήρια στη Ναυτιλία και βγαίνουμε νικητές. Άλλοι προπαγανδίζουν με μιζέρια, εμείς όχι. Γι' αυτό καλώ τους Πειραιώτες να βάλουν το χέρι στην καρδιά και μια γροθιά για την πόλη μας. Εμείς ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμα και τους αντιπάλους μας που θα είναι μετά τις εκλογές σύμμαχοί μας για το καλύτερο γιατί δεν περισεύει κανείς. 

Από το 2014 γνώριζα τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η συμμαχία μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ το μέγεθος του πολέμου προς το πρόσωπό μου. Μας μιλούν για διαπλοκή. Εμένα μου αρκούν τα χρήματα από την Παγκόμια Ναυτιλία. Διαπλοκή είναι να παίρνεις λεφτά από τα δημόσια έργα και όλα αυτά είναι μακριά από εμένα. Δεν περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο θα ήταν αφορμή για να γνωρίσω ένα κυνικό σύστημα εξουσίας το οποίο εκτοξεύει πυρά και καταστά εργαλείο λάσπης τη δικαστική εξουσία. 

Όπως έλεγε και ο Νίκος Καζατζάκης η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν, ο άνθρωπος αντέχει και αντέχει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και δικαιόνομαι. Δεν θα άλλαζα τίποτα και θα έκανα ξανά και ξανά αυτό το ταξίδι. Σας ζητώ αυτό το συμβόλαιο καρδιάς να το ανανεώσουμε ακόμα πιο δυνατά στις 26 Μαΐου ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο στοίχημα και να παραδώσουμε στα παιδιά του Πειραιά την πόλη που θέλουμε. Θα δώσω αγώνα για μία μεγάλη νίκη και δηλώνω παρών στο ψηφοδέλτιο του Δήμου μας. Δίπλα σε όλους εσάς, δίπλα στα παιδιά του Πειραιά. Ζήτω ο Πειραιάς". 

«Το 2014 βάλαμε τον πήχη ψηλά. Βάλαμε την ψυχή μας, τη δουλειά μας, καταφέραμε πολλά» τόνισε ο κ. Μώραλης, εξαίροντας την προσφορά του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στην πόλη του Πειραιά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Μώραλη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, «βλέπουμε την πόλη στην πραγματική του διάσταση», κάνοντας λόγο για «μακροχρόνιο σχέδιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για τα επόμενα χρόνια. «Όλοι μαζί έχουμε ένα κοινό όραμα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη «ο Πειραιάς «δεν θα γυρίσει πίσω, ζητάμε να μεταφέρετε το μήνυμα ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να πάμε σε πειραματισμούς» είπε, αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν είμαστε ένας κομματικός συνδυασμός, στον Πειραιά πρέπει να πάμε όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε την πόλη μπροστά». «Οι ομάδες είναι αυτές κερδίζουν» πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της επόμενης ημέρας για τον Πειραιά, οι οποίοι καλύπτουν κάθε πτυχή της πόλης.
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/08/2019 • 08:04

Ποδοσφαιρική "δικαίωση" μέσω της ουσίας σε Ρότερνταμ, Λονδίνο, Σεντ Ετιέν και Ρέντινγκ

Ματς για γκολ περιμένουμε σε Φρανκφούρτη και Σεντ Ετιέν όπως και στο Ρέντινγκ όπου η Κάρντιφ δείχνει πιο ώριμη να διαχειριστεί τις δικές της ικανότητες και τις ατέλειες των αντιπάλων της. Στην αποτελεσματικότητάς τους ποντάρουν σήμερα Τσέλσι και Μίντιλαντ