Οι δύο πλευρές του νομίσματος

0
Βασίλης Δούκας
29/11/2010 • 10:25
Οι δύο πλευρές του νομίσματος
  • shares

Μόνο τότε μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, κρίνοντας σωστά και ορθολογικά τα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καλά στα ντέρμπι, γνωρίζοντας την ήττα τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από την ΑΕΚ, σε δύο παιχνίδια που είχε το ψυχολογικό και το βαθμολογικό αβαντάζ. Με τους "πράσινους" προηγήθηκε, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά "γκρέμισε" τα πάντα, ενώ με την "Ενωση" ο Ντουντού αστόχησε από την άσπρη βούλα καθηλώνοντας την ομάδα του στο μηδέν.

Πέρσι ο Ολυμπιακός "πήρε" τα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι, αλλά δεν έκοψε πρώτος το νήμα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που πανηγύρισε σε μόνο ένα ντέρμπι, αλλά και στο τέλος της χρονιάς.

Τα ντέρμπι είναι μέρος του Μαραθωνίου του πρωταθλήματος και τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτά που κρίνουν τον πρωταθλητή. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη δείχνει πως τα ντέρμπι είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι και το κέρδος δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Η ΑΕΚ βρίσκεται οκτώ πόντους μακριά από την κορυφή, ωστόσο η δυναμική της μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού έχει αυξηθεί και αν την εκμεταλλευτεί κατάλληλα, θα μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του βασικού της στόχου.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά το έχασε, όπως έκανε και το Σάββατο κόντρα στην "Ενωση". Πλέον πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά, έτσι ώστε να επουλώσει το γρηγορότερο αυτές τις δύο πληγές που άνοιξαν και παράλληλα να "κερδίσει" όσα έχασε στις αναμετρήσεις με τους άλλους δύο μεγάλους του πρώην ΠΟΚ.

Οι εφήμερες επιτυχίες γρήγορα ξεχνιούνται αν δεν έχουν συνέχεια και όλοι στο τέλος θυμούνται το όνομα της ομάδας που γράφτηκε στο "χρυσό" βιβλίο της ιστορίας.  Αυτή η επιτυχία διαρκεί περισσότερο από μία νίκη σε ένα ντέρμπι...

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας...
15/10/2019 • 07:11

Σύγκρουση κινήτρων και γοήτρου σε Ελσίνκι, Αθήνα και Στοκχόλμη

Η Βοσνία θέλει μόνον τη νίκη απέναντι στην Ελληνική ομάδα η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανασύνταξης. Εξίσου δύσκολη η προοπτική νίκης των Φινλανδών. Υψηλής ανταγωνιστικότητας οι αναμετρήσεις σε Ρουμανία και Ελβετία