Στην άλλη άκρη της γης

0
Νίκος Γαβαλάς
16/05/2012 • 12:15
Στην άλλη άκρη της γης
  • shares

Είναι κοινώς αποδεκτό πως δύσκολα παίρνεις την απόφαση να επισκεφθείς τέτοια μέρη ως ιδιώτης. Και είναι λογικό να έχουν την επιθυμία της εξερεύνησης άλλων περιοχών, αναζητώντας την επαφή με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα. Βεβαίως, ένα πράγμα το οποίο μένει αναλλοίωτο, όση απόσταση και αν τους χωρίζει απ' την  Μητρόπολη, είναι η αγάπη για την πατρίδα και κάθε τι που την συνδέει μ' αυτήν.

Αναφερόμαστε στους εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς μας, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στην μακρινή Αυστραλία. Αισθανόμαστε την ανάγκη ν' αναδείξουμε την επίσκεψη των «ερυθρόλευκων» σε μία περιοχή όπου υπάρχει τόσο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Πειραιά είχε βρεθεί για πρώτη φορά εκεί το 1978. Τότε, είχε νικήσει την Ελλάδα Μελβούρνης με γκολ του Περόνε και του Γαλάκου με 2-1.

Το Σάββατο, οι νταμπλούχοι θ' αντιμετωπίσουν στην Αυστραλία τη Μελβούρνη Βίκτορι, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι το τελευταίο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τόσο ιδιαίτερο τον αγώνα στη Μελβούρνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα των Πειραιωτών.

Γεγονός είναι πως ο Ισπανός τεχνικός κατόρθωσε να δημιουργήσει καταπληκτικό κλίμα εντός των τειχών του Ρέντη. Το διαπιστώσαμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όλοι όσοι είχαμε τη δυνατότητα να συναναστρεφόμαστε, για επαγγελματικούς λόγους, με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Και πιστεύουμε πως την ίδια άποψη σχηματίσατε και εσείς μέσω των ρεπορτάζ που σας προσφέραμε απ’ το novasports.

Γράψτε το σχόλιο σας...