Πτήση 3925

0
Νίκος Γαβαλάς
05/04/2012 • 11:53
Πτήση 3925
  • shares

Ήταν προφητικά τα λόγια του πιλότου της πτήσης της αποστολής των «ερυθρόλευκων» απ’ την Αθήνα για το Ηράκλειο την παραμονή της ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ». Πριν πετάξει το αεροπλάνο, διευκρίνιζε πως ο αριθμός της πτήσης ήταν 3924 (όσοι είναι οι τίτλοι στο ποδόσφαιρο, 39 πρωταθλήματα, 24 κύπελλα).

Παράλληλα, εξέφραζε τη βεβαιότητά του πως στην επιστροφή ο Ολυμπιακός θα έχει προκριθεί στον τελικό και έτσι θα έχει νόημα ο αριθμός 3925 της πτήση από Ηράκλειο για Σπάτα (39 πρωταθλήματα, 24+1 κύπελλα).

Και επειδή ανοίξαμε κουβέντα για αριθμούς, να σας πούμε πως η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε απ’ την πύλη 7 του αεροδρομίου του Ηρακλείου. «Τυχαίο, δεν νομίζω», αστειεύτηκε ο Κυβερνήτης το αεροπλάνου.

Για ποιο λόγο τα αναφέρουμε όλα αυτά; Επειδή θέλουμε να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του Πειραιά, το οποίο είναι εξαιρετικό μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Και λογικό είναι να επιφέρει χαλάρωση μία τέτοια κατάσταση. Εκεί, λοιπόν, αποδίδουμε τη μη ικανοποιητική εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας στο «Γεντί Κουλέ».

ʼλλα όπως έλεγε εύστοχα ένας παράγοντας των «ερυθρόλευκων» μετά το «φινάλε», εκείνο που μετράει είναι η πρόκριση στον τελικό και η διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου. Προκειμένου να κατακτηθεί ο τελευταίος της χρονιάς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε οφείλει να βρει τον τρόπο για να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του το επόμενο 20ημερο. Δεν είναι και εύκολο το έργο του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος παράλληλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει που θα τον βρει η επόμενη αγωνιστική περίοδος: στον Πειραιά ή πίσω στην πατρίδα του; Δίχως άλλο, ο Απρίλιος αναμένεται να μας κρατήσει σε αγωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας...