Επιστροφή στην κορυφή

0
Νίκος Γαβαλάς
05/03/2012 • 00:03
Επιστροφή στην κορυφή
  • shares

 
                    Έτσι, επτά στροφές πριν απ’ τον τέλος της Superleague, οι «Πειραιώτες» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας. Μία εξέλιξη που δίχως άλλο τονώνει την ψυχολογία των πρωταθλητών Ελλάδας, τώρα που οι υποχρεώσεις τους φαντάζουν με βουνό σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

          Στον αγώνα του Ηρακλείου, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε επιχείρησαν απ’ το πρώτο λεπτό να πάρουν τον έλεγχό του. Και τα κατάφεραν, έχοντας στο παιχνίδι τους τα στοιχεία που αρέσουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε: ταχύτητα, πίεση έως τις παρυφές της περιοχής του αντιπάλου και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.


          Απ’ τις πρώτες ενέργειές τους ήταν σαφές πως έδειχναν αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα προκειμένου να φθάσουν στην κατάκτηση των τριών πόντων. Έτσι, με την αγωνιστική συμπεριφορά τους, έκαναν πράξη όλα όσα τόνισαν τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή πως από εδώ και έπειτα, κάθε ματς πρωταθλήματος θα είναι τελικός για τους ίδιους.
         

 Με τέτοια νοοτροπία, η ομάδα του Πειραιά δείχνει ικανή να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο, διότι μπορεί να προχωρήσει και στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και να φθάσει μακριά στο Europa League.


ʼλλωστε, όπως παραδέχονται άπαντες στον Ολυμπιακό, μπορεί η υπεράσπιση του τίτλου να είναι ο πρωταρχικός τους στόχος, ωστόσο θα επιχειρήσουν να πάρουν το νταμπλ στην Ελλάδα και (αρχικώς) να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «8» του Europa League. Και έπειτα, όλα είναι εφικτά.

Γράψτε το σχόλιο σας...