Ραντεβού με την ιστορία

0
Νίκος Γαβαλάς
28/12/2011 • 14:00
Ραντεβού με την ιστορία
  • shares

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για να εισέλθει σε ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι της περιόδου, όπου έχει τις δυνατότητες να γράψει ένα απ' τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του.

Μία ελληνική ομάδα δεν έχει συχνά την ευκαιρία να διεκδικεί το νταμπλ και παράλληλα την ευρωπαϊκή διάκριση. Η τύχη έκλεισε το μάτι στους Πειραιώτες και έφερε στο δρόμο τους ομάδες που τους επιτρέπουν να κάνουν όνειρα για πρόκριση στους «8» του Europa League. Επιπλέον, τους χαμογέλασε και στην Ελλάδα, καθώς κληρώθηκαν με τον πιο βατό αντίπαλο στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Βεβαίως, το ερώτημα είναι αν μπορούν να κρατήσουν κάτω απ' την ίδια μασχάλη... τρία καρπούζια: το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Europa League. Δίχως άλλο πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόκληση για τους πρωταθλητές Ελλάδας. ʼπαντες στον Πειραιά εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να φανούν συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία.

Στην παρούσα φάση, σύμμαχος του Ολυμπιακού είναι ο χρόνος, αφού αποθεραπεύονται και επιστρέφουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και έλειψαν στο πρώτο μισό της περιόδου για σημαντικό διάστημα λόγω τραυματισμών. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις των Ιμπαγάσα, Γέστε και Μακούν.

Το ίδιο δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα για τον Φέισα. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Απ' τη μία πλευρά οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» πιστεύουν πολύ στις ικανότητές του. Απ' την άλλη, ωστόσο, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τους συνεχόμενους τραυματισμούς του.

Ο Ιανουάριος φαντάζει με προετοιμασία για τον δύσκολο Φλεβάρη και τον «καυτό» Μάρτη, όπου το πρόγραμμα θα είναι «φωτιά» για τους «Πειραιώτες» με αγώνες κάθε τρεις - τέσσερις ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα διαχειριστεί το υλικό του, ώστε η ομάδα του να ανταπεξέλθει στο «Γολγοθά» της. Η δική μας αίσθηση είναι πως μπορεί να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία στη νέα χρονιά.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλώς να έρθει το 2012. Μπορεί οι προβλέψεις να μην είναι ενθαρρυντικές, όμως δικαιούμαστε να κρατήσουμε ζωντανές τις ψαλιδισμένες ελπίδες μας για καλύτερες ημέρες. Τουλάχιστον, να μη χάσουμε την αισιοδοξία μας.

Γράψτε το σχόλιο σας...