Παράδειγμα προς μίμηση

0
Νίκος Γαβαλάς
21/12/2011 • 21:00
Παράδειγμα προς μίμηση
  • shares

Τελικά, η περίπτωση του Μάρκο Πάντελιτς θα πρέπει να διδάσκεται σε εκκολαπτόμενους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα, ο οποίος αν και δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του προπονητή του για την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, εντούτοις με τη συμπεριφορά του δίνει το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.
         
Ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Σεβάστηκε πάντα τις αποφάσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε. Και όποτε του ζητήθηκε να παίξει, έδωσε τα πάντα. Στην Κατερίνη, ο Σέρβος εμφάνισε ξανά τον καλύτερό του εαυτό, βάζοντας πάνω απ? όλους και όλα την ομάδα.
         
Η όποια πικρία ενδεχομένως να είχε επειδή λίγα 24ωρα πριν είχε περάσει ως αλλαγή στο 90? του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν τον επηρέασε καθόλου. Έτρεξε, μόχθησε και βρέθηκε σε θέση για γκολ, πετυχαίνοντας τελικώς δύο. Το πρώτο το σημείωσε με μία εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι. Το δεύτερο γκολ ήταν σεμιναριακού επιπέδου.
         
Η προσωπική μας άποψη είναι πως τέτοιους ποδοσφαιριστές τους κρατάς στα αποδυτήρια μίας μεγάλης ομάδας, ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του προπονητή. Διότι έχουν τον τρόπο τους συμπαίκτες τους να συμβουλέψουν και να τους βάλουν στο κλίμα κάθε αγώνα, αλλά και την εξέδρα να εμπνεύσουν με την ηγετική τους φυσιογνωμία.
         
Το αναφέρουμε τούτο διότι το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Παντέλιτς, μαζί με εκείνα των Ιμπαγάσα, Μοδέστο και Μέλμπεργκ. Από σύμπτωση, πρόκειται για μία τετράδα σπουδαίων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν στο Λιμάνι και μετά το καλοκαίρι του 2012 και να μην λειτουργήσει αποτρεπτικά η ηλικία τους. Η αίσθηση μας είναι πως τόσο η διοίκηση, όσο και η τεχνική ηγεσία έχουν την ίδια άποψη με εμάς.

Γράψτε το σχόλιο σας...