Ο Γολγοθάς συνεχίζεται

0
Νίκος Γαβαλάς
04/12/2011 • 01:00
Ο Γολγοθάς συνεχίζεται
  • shares

Ξέρετε, στην παρούσα φάση το βαρύ πρόγραμμα και τα προβλήματα τραυματισμών έχουν δημιουργήσει έναν Γολγοθά για τους παίκτες των «ερυθρόλευκων», Ενας Γολγοθά που θα συνεχίζεται έως τα Χριστούγεννα, αφού έως τότε θα υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρέπει, λοιπόν, να λαμβάνουμε υπόψη μας τις παραπάνω παραμέτρους, επιχειρώντας ν’ αναλύσουμε την εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας στην αναμέτρηση με την ομάδα του Αγρινίου. Διότι έλειπε ξανά πολύς κόσμος απ’ τον άξονα (Μακούν, Φέισα, Γέστε, Φουστέρ), αλλά και ο Μέλμπεργκ, ο οποίος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι ετοιμοπόλεμος για την αναμέτρηση με την ʼρσεναλ. Προσθέστε και την αποχώρηση, με θλάση, του Ιμπαγάσα στο πρώτο ημίχρονο, για να έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα των προβλημάτων των «Πειραιωτών». Έτσι, θα καταλάβετε και την αδυναμία τους να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Τρεις ημέρες πριν από ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού όπως είναι αυτό με την ʼρσεναλ, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε όφειλαν να μείνουν προσηλωμένοι στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, που στο Φάληρο εμφάνισε ένα πειθαρχημένο και σοβαρό σύνολο. Παρά τις δυσκολίες, ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει, δικαίως βρέθηκε να προηγείται με 1-0 και ν’ αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα. Όσο για το λάθος του επόπτη στο δεύτερο γκολ, αλλά και το πέναλτι που ζήτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος σε προσπάθεια του Μανιάτη, η άποψή μας παραμένει διαχρονικά η ίδια: επειδή το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, απ’ τον κανόνα δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι διαιτητές.

Η ουσία είναι πως όσο ο Ολυμπιακός δεν πετάει από εδώ και έπειτα βαθμούς, θα βρίσκεται στο κόλπο του τίτλου. Και ορθώς οι άνθρωποί του τόνιζαν μετά το «φινάλε» της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό πως εκείνο που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Εμείς θα προσθέταμε και η καλή ψυχολογία ενόψει της αναμέτρησης με την ʼρσεναλ.

Γράψτε το σχόλιο σας...