Ένα θερμό ευχαριστώ

0
Νίκος Γαβαλάς
19/11/2011 • 23:53
Ένα θερμό ευχαριστώ
  • shares

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των γηπέδων, οι ποδοσφαιριστές δηλαδή, μας έκαναν να παρακολουθούμε με «κομμένη την ανάσα» τα δρώμενα έως το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου, Και επειδή στον πάγκο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κάθονται δύο προπονητές οι οποίοι αγαπούν το δημιουργικό ποδόσφαιρο, είδαμε πολλές φάσεις και γρήγορο ρυθμό βγαλμένο μέσα απ' τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οπότε, σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, αλλά και σε όσους τους καθοδηγούσαν, θα θέλαμε να πούμε ένα θερμό ευχαριστώ.


Τώρα, αν επιχειρήσουμε να εμβαθύνουμε στον αγώνα, είναι βέβαιο πως θα δούμε τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής. Ειδικά, η απόλυτη κυριαρχία του στις τελικές προσπάθειες, είναι ο καθρέπτης του ντέρμπι. Είχε 22 έναντι μόλις 6 του Παναθηναϊκού! Ωστόσο, παραβίασε μόλις μία φορά την εστία του ώριμου, παρά το νεαρό της ηλικίας του, Καπίνο. Παρεμπιπτόντως και ο Μέγερι δείχνει πως διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία. Αν στηριχθεί ο 21ετών Ούγγρος γκολκίπερ έχει τις δυνατότητες να κάνει μακροχρόνια καριέρα στην "ηλεκτρική καρέκλα" κάτω απ' την εστία της ομάδας του Πειραιά.


Να αναφέρουμε μερικούς ακόμη αριθμούς, οι οποίοι αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού: ένδεκα σουτ των γηπεδούχων εντός μεγάλης περιοχής έναντι τριών των «πρασίνων», 26-19 κλεψίματα και 62%-38% κατοχή της μπάλας υπέρ των «ερυθρόλευκων». Νούμερα τα οποία προκαλούν δέος, που ωστόσο δεν αποτυπώθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.


Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είναι ένα σύνολο που παράγει ποδόσφαιρο και το οποίο κινείται στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Μπορεί να μην νίκησε τον Παναθηναϊκό. Όμως σε βάθος χρόνου και με τέτοια αγωνιστική φιλοσοφία, πιθανότατα θα βγει κερδισμένος.
 

Γράψτε το σχόλιο σας...