Η ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
13/11/2011 • 13:52
Η ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού
  • shares

Στο ντέρμπι της 19ηςΝοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται θεωρητικώς σε πλεονεκτικότερη θέση απ' τους «ερυθρόλευκους» με το σκεπτικό πως πριν απ' τη σέντρα έχει διαφορά δύο βαθμών. Επομένως, με νίκη μπορεί να εκτοξεύσει τη διαφορά στους πέντε.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θ' αποκτήσει ένα σημαντικό αβαντάζ στην κούρσα προς τον τίτλο, παρά το γεγονός πως δε θα έχει ολοκληρωθεί ούτε το ένα τρίτο της διαδρομής, αφού οι «αιώνιοι» (και όχι μόνο) έχουν σε εκκρεμότητα τους αγώνες τους με τον Λεβαδειακό και την Δόξα Δρόμας.

Όλα αυτά θα στριφογυρίζουν στο μυαλό των «Πειραιωτών», ενώ θα προετοιμάζονται για το σημαντικότερο ραντεβού του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεδομένα τα οποία θα κρατήσουν σε εγρήγορση άπαντες στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας.

Θεωρούμε πως παίζοντας υπό πίεση, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι σε θέση να κυριαρχήσουν των «πρασίνων» στο Καραϊσκάκη. Διότι η εγρήγορση φέρνει απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο και παράλληλα "γεννάει" πάθος στον ύψιστο βαθμό. Στοιχεία εξόχως απαραίτητα σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση.

Η αίσθησή μας είναι πως είναι καλύτερα για τους «ερυθρόλευκους» που θα μπουν στο ντέρμπι των «αιωνίων» έχοντας έντονη πίεση για την εξασφάλιση των τριών βαθμών της νίκης. Διότι είναι τέτοιος ο χαρακτήρας της ομάδας του Πειραιά που σε συνδυασμό με την προσωπικότητα των περισσότερων παικτών της, θα εμφανίσουν ένα άκρως "εκρηκτικό μείγμα" το μεθεπόμενο Σάββατο στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας...