Οι δουλειές του Βαλβέρδε

0
Νίκος Γαβαλάς
10/11/2011 • 11:55
Οι δουλειές του Βαλβέρδε
  • shares

Έχοντας εικόνα απ' το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και σε συνδυασμό με όσα παρακολουθούμε από απόσταση αναπνοής (δίπλα απ’ τον πάγκο και τον Βαλβέρδε) στους αγώνες των «ερυθρόλευκων», καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο ρόλος των «ψηλών» θα είναι καθοριστικός.

Τι εννοούμε; Οι «στημένες» φάσεις ενδέχεται να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα, επειδή και οι δύο αντίπαλοι εμφανίζουν αδυναμίες στον τομέα αυτό. Αν «ζυγίσουμε» τα προβλήματα των δύο μονομάχων, η αίσθησή μας είναι πως ο Παναθηναϊκός εμφανίζει τα περισσότερα. Και εκεί θα πρέπει να «κτυπήσει» ο Ολυμπιακός.

Το αμυντικό δίδυμο των Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι έχει προβλήματα. Ειδικά με την προώθηση του Μέλμπεργκ και του Αβραάμ Παπαδόπουλου, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε θέση να κυριαρχήσουν κατά κράτος των «πρασίνων» στο ψηλό παιχνίδι, με τη συμπαράσταση των Τζιμπούρ, Μιράλας και Μοδέστο.

Παράλληλα και οι σέντρες που δε θα προέρχονται από «στημένες» φάσεις είναι ικανές να «βραχυκυκλώσουν» την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Με τον Τζιμπούρ να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, ο Ολυμπιακός μπορεί να φθάσει στο γκολ.

Στο σημείο αυτό έχουμε την ανάγκη να υπερτονίσουμε μία αδυναμία των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Εμφανίζουν σημεία χαλάρωσης στο παιχνίδι τους όποτε προηγούνται με διαφορά δύο γκολ. Ίσως εδώ να έχουμε να κάνουμε με έλλειψη συγκέντρωσης όσο πλησιάζει ένα ματς προς το τέλος. Επιπλέον, με τις ευκαιρίες που δημιουργεί ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι, είναι σφάλμα να αμφισβητείται στο τέλος η κυριαρχία του απ' τον εκάστοτε αντίπαλο. Και εδώ εντοπίζουμε απουσία συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Στοιχεία τα οποία θα έχει εντοπίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και θα προσπαθήσει να δουλέψει πάνω σ’ αυτά στις προπονήσεις έως και το ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας...