Με σύμμαχο το χρόνο

0
Νίκος Γαβαλάς
05/08/2011 • 14:00
Με σύμμαχο το χρόνο
  • shares

Στο φιλικό με τη Γουέστ Μπρόμιτς, ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε την ομάδα που τελείωσε τις υποχρεώσεις στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Το μόνο νέο πρόσωπο ήταν (αναγκαστικά, εξαιτίας της αποχώρησης του Πάρντο) ο Κοστάντζο.

Προσωπική μας άποψή είναι πως η συνέχεια της ίδιας ομάδας με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο, αποτελεί το ισχυρό «όπλο» των πρωταθλητών Ελλάδας στη νέα αγωνιστική χρονιά. Διότι ένα συμπαγές σύνολο με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, δε δημιουργείται απ’ τον ένα μήνα στον άλλο. Απαιτείται αρκετός χρόνος.

Θυμάστε πότε ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερό του ποδόσφαιρο στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ντούσαν Μπάγεβιτς; Ήταν την περίοδο 1998-99, όταν ο Σερβοέλληνας τεχνικός καθοδηγούσε τους «ερυθρόλευκους» για τρίτη στη σειρά χρονιά. Τότε ήταν που προχώρησε έως τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο (νικώντας μάλιστα στον τελικό τον Παναθηναϊκό, παρά το αριθμητικό μειονέκτημά του για σημαντικό διάστημα σε εκείνο το ματς).

Είναι σαφές (και απολύτως λογικό) πως ο Βαλβέρδε στηρίζεται στον κορμό που δημιούργησε πέρυσι. Και πάνω σε αυτόν θα «προσθέτει» από αγώνα σε αγώνα κάποια νέα «κομμάτια». Δηλαδή, θα χρησιμοποιεί ορισμένα απ’ τα μεταγραφικά αποκτήματα.

Είμαστε της άποψης πως ο χρόνος κυλάει υπέρ του Ολυμπιακού. Για δύο λόγους. Κατ’ αρχήν, επειδή για δεύτερη αγωνιστική χρονιά στηρίζεται στα ίδια πρόσωπα. Κι αφετέρου, γιατί αρχές Αυγούστου δείχνει για διάστημα περίπου μίας ώρας αγώνα, πως είναι σε θέση να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Διάρκεια για ενενήντα λεπτά θα μπορέσει ν’ αποκτήσει στο τέλος του μήνα, οπότε και θα «λυθούν» τα πόδια των παικτών, αφού στην παρούσα φάση υπάρχει το βάρος απ’ τις επίπονες προπονήσεις του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας...