Ο (ρεαλιστικός) ευρωπαϊκός στόχος του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
24/04/2011 • 03:00
Ο (ρεαλιστικός) ευρωπαϊκός στόχος του Ολυμπιακού
  • shares

 

Τι εννοούμε; Είναι σαφές πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα "θεμέλια" που δημιούργησε φέτος. Επιπλέον, έχει λάβει απ' τη διοίκηση των πρωταθλητών τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως στην καλοκαιρινή περίοδο θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να ενισχυθεί η ομάδα (και) με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί αδυναμίες.

Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αλλάζει ρότα. Φάνηκε ξεκάθαρα απ' την οριοθέτηση των στόχων της επόμενης περιόδου. Πρώτος παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό. Αν μη τι άλλο, αυτή είναι μία «πάγια εντολή», η οποία φαντάζει αδιαπραγμάτευτη.

Όσο για τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League; Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θέλει οι παίκτες του να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σαφώς και φιλοδοξεί να προχωρήσουν οι «Πειραιώτες» όσο πιο μακριά γίνεται. Αλλά ως εκεί. Δεν πρόκειται να φορτώσει τους ποδοσφαιριστές του με άγχος.

Μία τέτοια λογική είχε και ο Τάκης Λεμονής, τη χρονιά που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τα πρώτα του «διπλά» στους ομίλους, μέσα στη Βρέμη και τη Ρώμη, στους αγώνες με τη Βέρντερ και τη Λάτσιο αντίστοιχα. Αναμφίβολα η στρατηγική αυτή είναι μία πετυχημένη συνταγή.

Στο σημείο αυτό, πάντως, θα θέλαμε να βάλουμε τη δική μας πινελιά. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις πολλές αδυναμίες, ρεαλιστικός είναι ο στόχος της διάκρισης στο Europa League. Κατά την προσωπική μας άποψη, η κατάληψη της 3ης θέσης σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να να αποτελεί προτεραιότητα, ώστε μέσω του Europa League να γίνει η ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Φέτος, οι Πορτογάλοι κατάφεραν να έχουν τρεις ομάδες στους ημιτελικούς της διοργάνωσης,. Γιατί να μην αντιγράψει ο Ολυμπιακός το παράδειγμα των Πορτογάλων και να φθάσει τόσο μακριά. Ακόμη κι έως τον τελικό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε τα ξέρει τα κατατόπια απ' τη θητεία του στην Εσπανιόλ.

Γράψτε το σχόλιο σας...