Βραδιά να τη θυμάσαι...

0
Νίκος Γαβαλάς
17/04/2011 • 23:20
Βραδιά να τη θυμάσαι...
  • shares

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες αξέχαστες θεματικές ενότητες. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως ο αγώνας με τη Λάρισα ήταν ο τελευταίος στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του Αντώνη Νικοπολίδη. Η αποθέωση που γνώρισε ο κορυφαίος γκολκίπερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν το τελευταίο παράσημό του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Τυχεροί ήταν όλοι όσοι έζησαν από κοντά την ακροτελεύτια παράσταση του.

Ειδικά η στιγμή της αντικατάστασης του απ' τον Μέγερι, ήταν πολύ συγκινητική. Η ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» έγινε μία αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου. Και στη μέση ήταν ο «Αντώνης της Ελλάδας», όπως ακούστηκε απ' τα μεγάφωνα του γηπέδου Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα 32.000 θεατές τον χειροκροτούσαν με θέρμη -για περίπου δύο λεπτά- αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την τεράστια προσφορά του.

 Υπάρχει και συνέχεια. Στην αναμέτρηση με τη Λάρισα δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Παρόλα αυτά, η παρότρυνση του Ισπανού τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν για τον Αντώνη και το ιστορικό ρεκόρ της αξιοποίησης στον απόλυτο βαθμό του γηπέδου Καραϊσκάκη, έπιασε τόπο.

 Διότι οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τη Λάρισα φθάνοντας σε μία εντυπωσιακή νίκη. Έτσι, η τελευταία εικόνα που άφησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο κοινό τους ήταν η καλύτερη.

Φυσικά ο κόσμος δεν παρέλειψε να φωνάξει ρυθμικά το όνομά του Ερνέστο Βαλβέρδε, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ικανοποίησή του για την παραμονή του Ισπανού στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» και στην επόμενη περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας...