Κι όμως, υπάρχουν κίνητρα...

0
Νίκος Γαβαλάς
01/04/2011 • 13:11
Κι όμως, υπάρχουν κίνητρα...
  • shares

Κόντρα σε Καβάλα, Ατρόμητο και Λάρισα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε οφείλουν να ολοκληρώσουν την καλή τους δουλειά στο πρωτάθλημα. Και υπάρχουν πολλά κίνητρα προκειμένου να πορευτούν με νίκες έως το «φινάλε».
 
Καταρχήν, έχουν την ευκαιρία αξιοποίησης, στον απόλυτο βαθμό, του γηπέδου Καραϊσκάκη. Κατά το παρελθόν, οι «Πειραιώτες» δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν μόνο νίκες στην έδρα τους στη διάρκεια μίας περιόδου. Τώρα έχουν 13 επιτυχίες σε ισάριθμα ματς. Χρειάζεται να επικρατήσουν την Κυριακή της επικίνδυνης Καβάλας και στην τελευταίαα αγωνιστική της Λάρισας, ώστε να φθάσουν στο 15 στα 15.
 
Δε θα επεκταθούμε περαιτέρω στην κατηγορία των στατιστικών. Θα σταθούμε, όμως, στις ευκαιρίες που λογικά θα περιμένουν να πάρουν απ' τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δύο ποδοσφαιριστές. Πρωτίστως ο Γιάννης Φετφατζίδης, τον οποίο ο Ισπανός τεχνικός καθιέρωσε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και εν συνεχεία τον κράτησε μεταξύ πάγκου και εξέδρας προκειμένου να τον προστατεύσει.
 
Ίσως η λέξη «προστασία» να ηχεί παράξενα στα αυτιά σας. Όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο μεταβατικό στάδιο της καθιέρωσης, ο προπονητής των πρωταθλητών και ευκαιρίες θέλησε να δώσει στον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, αλλά και σωστή διαχείρισή του προσπάθησε να κάνει. Και όταν λέμε διαχείριση, εννοούμε προστασία, διότι στο μεταβατικό στάδιο μπορεί να «καεί» ένα μεγάλο ταλέντο, αν φορτωθεί με πολλές ευθύνες στην πλάτη του. Τώρα που η πίεση έχει «εξατμισθεί», θα ήταν χρήσιμο για τον Φετφατζίδη να επιστρέψει στην ενδεκάδα.
 
Επιπλέον, ευκαιρίες αξίζει και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Θεωρούμε πως είναι ίσως ο μόνος ποδοσφαιριστής απ' το ρόστερ του Ολυμπιακού, τον οποίο «ξέχασε» ο προπονητής του. Πρόκειται για έναν παίκτη που δεν μπόρεσε να δείξει, για μία σειρά αγώνων, τις δυνατότητές του. Αυτές που είχε εντοπίσει ο Φερνάντο Σάντος τις πρώτες ημέρες της θητείας του στην Εθνική, όταν και τον είχε συμπεριλάβει στα πλάνα του.
 
ΥΓ: Παράπονο δεν έχετε... Απ' τις 25 Μαρτίου επιμένουμε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να φύγει απ' τον Ολυμπιακό. Τώρα και οι Ισπανοί, μέσω δημοσιευμάτων, παραδέχονται πως θα είναι στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας και στην επόμενη περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας...