Θα ήταν άδικο για τον Φουστέρ και τον Καμπιάσο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τις ηγετικές εμφανίσεις των Καμπιάσο και Φουστέρ στην Τούμπα και την ψυχραιμία του Μάρκο Σίλβα.
0
Νίκος Γαβαλάς
03/03/2016 • 08:28
Καμπιάσο, Φουστέρ και Βούρος πανηγυρίζουν στην Τούμπα.
  • shares
Υπάρχουν πρωταγωνιστές με τους οποίους αξίζει να ασχοληθούμε μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα. Πρόκειται για τον Νταβίντ Φουστέρ και τον Εστέμπαν Καμπιάσο, οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.    
  
Δύο προσωπικότητες που κοσμούν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεν Φουστέρ συμπληρώνει έξι χρόνια στα μέρη μας. Και με την αγωνιστική συμπεριφορά του μας υπενθυμίζει πάντα πως πρέπει να λειτουργεί κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Τόσο με την προσφορά του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όσο και εκτός αυτών.

Βάζει την ομάδα πάνω από το εγώ του. Και όποτε του παρουσιαστεί η ευκαιρία να αγωνιστεί, κάνει κατάθεση ψυχής δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Όπως ακριβώς έπραξε και στην Τούμπα, όπου «όργωσε» το γήπεδο «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα. Σίγουρα, βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να φθάσει στην ανατροπή του σκορ.

Από την άλλη πλευρά, ο Εστέμπαν Καμπιάσο παρέδωσε μαθήματα για το πώς ακριβώς θα πρέπει να κινείται ένας σύγχρονος αμυντικός χαφ. Αυτή η τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έδωσε μεγάλη ώθηση στους «ερυθρόλευκους» για να επιβάλλουν τη δική τους τάξη πραγμάτων στην Τούμπα.

 Όταν υπάρχει ο Φουστέρ και ο Καμπιάσο, ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει το στόχο του. Πραγματικά, θα ήταν άδικο να μην αναδείξουμε όλα όσα έκαναν στη Θεσσαλονίκη, πριν οδηγηθεί σε διακοπή ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου.

Και μία προσωπική επισήμανση: είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος με την ευγένεια και την ποδοσφαιρική κουλτούρα του Μάρκο Σίλβα, να γίνεται στόχος οπαδών. Ακόμη και σε μία δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, παρέμεινε ψύχραιμος επιχειρώντας να μην επηρεαστεί η εξέλιξη του αγώνα. Κύριος με όλη τη σημασία της λέξης. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο... 

Γράψτε το σχόλιο σας...