Διακοπές μετά τις 23 Μαΐου

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εικόνα του Ολυμπιακού στα Χανιά, στο ματς με τον Πλατανιά και για τον επικείμενο τελικό κυπέλλου Ελλάδος.
0
Νίκος Γαβαλάς
11/05/2015 • 13:32
Διακοπές μετά τις 23 Μαΐου
  • shares
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Από τη στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δεν ήταν εύκολο για τον Βίτορ Περέιρα να κρατήσει συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές του στις τελευταίας αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Για την ακρίβεια, για κανέναν προπονητή δε θα ήταν εύκολο να τα καταφέρει.

Αν το πρόγραμμα δεν είχε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη που θα διεξαχθεί στις 23 του μηνός στο ΟΑΚΑ, το κακό θα ήταν μικρό για τους «ερυθρόλευκους». Τώρα, όμως, που υπάρχει η πρόκληση της κατάκτησης ενός ακόμη τίτλου, ο εφησυχασμός και η χαλάρωση μπορεί να τους αποπροσανατολίσουν στο δρόμο προς το νταμπλ. Για το λόγο αυτό η μη ικανοποιητική εμφάνιση με τον Πλατανιά ήταν ένα "καμπανάκι" για τους πρωταθλητές Ελλάδας ενόψει του τελικού.

Επιπλέον, το γεγονός πως στα Περιβόλια ο Πλατανιάς έδινε μάχη επιβίωσης, βοηθάει σημαντικά στην ανάλυση της ακροτελεύτιας παράστασης των «Πειραιωτών» στη Σούπερ Λίγκα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, λοιπόν, οι γηπεδούχοι έδιναν το 100% των δυνάμεών τους. Και με μέγιστη συγκέντρωση στο σχέδιο δράσης του Παράσχου, δεν επέτρεπαν στους πρωταθλητές να απειλήσουν την εστία του Ολιμπά. Ακόμη, το προβάδισμα που πήραν στο σκορ, τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους. Έτσι, οι "Πειραιώτες" απλώς κυκλοφορούσαν τη μπάλα, δίχως να καταγράφονται μεγάλες ευκαιρίες τους.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι παίκτες του Περέιρα οφείλουν να βγάλουν από το μυαλό τους τις διακοπές, να δουλέψουν με πολύ συγκέντρωση και μεθοδικότητα, ώστε στις 23 Μαΐου να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στο ραντεβού με την Ξάνθη και να φθάσουν στην κατάκτηση του νταμπλ.
Γράψτε το σχόλιο σας...