Το "εγώ" στον Ολυμπιακό του Μίτσελ

0
Νίκος Γαβαλάς
15/01/2014 • 14:34
Το "εγώ" στον Ολυμπιακό του Μίτσελ
  • shares

Φανταζόμαστε πως άπαντες συμφωνούμε πως ο Ολυμπιακός του Μίτσελ δεν είναι μία ομάδα που παίζει γύρω και για κάποιους παίκτες. Είναι μία ομάδα συνόλου για την οποία το "εγώ" μοιάζει με άγνωστη λέξη. Έχει συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας, στο οποίο είναι υποχρεωμένος να εντάσσεται όποιος ποδοσφαιριστής και αν επιλεγεί για το αρχικό σχήμα.
Παρά τις πολλές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» δε χάνουν τον προσανατολισμό τους και εμφανίζουν διαρκώς ελκυστικό πρόσωπο, βελτιώνοντας ολοένα το ρυθμό και την εικόνα τους.

Μοναδική παρένθεση αποτελεί το πρώτο ημίχρονο της πρόσφατης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εκεί, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών των πρωτοπόρων «βραχυκυκλώθηκε» απ' το σχέδιο δράση των γηπεδούχων. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλαν τη δική τους τάξη πραγμάτων, ασχέτως αν δεν έφθασαν στη νίκη. Άλλωστε, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο προπονητής των νταμπλούχων στο novasports, δεν γίνεται πάντα να κερδίζει η ομάδα του.  
         
Στη τελευταία μας συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συνεντεύξεων για τις αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας, παραδέχθηκε ότι το μυστικό της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού κρύβεται στη δημιουργία μίας ομάδας συνόλου: «Όλοι οι παίκτες μας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες νιώθουν άνετα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όλοι οι παίκτες νιώθουν άνετα με τη δουλειά που γίνεται και με το ρόλο που έχουν να παίξουν».
         
Η καλή διάθεσή που έχουν οι ποδοσφαιριστές του αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους. Αλλά και στις εκτός γηπέδων σχέσεις των παικτών. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίο όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται στο πλευρό του τραυματία Δημήτρη Σιόβα. Πραγματικά του στέκονται όπως θα έπραττε κάθε ένας από εμάς για κάθε μέλος της οικογένειάς του.
Εν κατακλείδι, το καλό κλίμα είναι βασικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός. Εκεί, όπου οι απαιτήσεις και ο ανταγωνισμός βρίσκονται στον υπερθετικό βαθμό σε καθημερινή βάση.
 
Γράψτε το σχόλιο σας...