Ερυθρόλευκος απολογισμός με θετικό πρόσημο

0
Νίκος Γαβαλάς
31/12/2012 • 10:52
Ερυθρόλευκος απολογισμός με θετικό πρόσημο
  • shares

 Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δικαίως στην πρώτη θέση, έχοντας μεγάλη διαφορά απ' τις ομάδες που τον ακολουθούν και συμπληρώνουν την πεντάδα της βαθμολογίας. Διαφορά που αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως οι «ερυθρόλευκοι» ανοίγουν την ψαλίδα απ' τους αντιπάλους τους στις εγχώριες διοργανώσεις.
         
Και όλα αυτά σε μία χρονιά κατά την οποία άλλαξαν πολλά στις τάξεις των νταμπλούχων. Θα θυμάστε πως το καλοκαίρι υπήρχαν επιφυλάξεις αναφορικά με τον βαθμό ανταγωνιστικότητας του Ολυμπιακού, εξαιτίας της αλλαγής προπονητή, αλλά και της αποχώρησης παικτών πρώτης γραμμής, όπως ήταν οι Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μακούν και φυσικά ο Κέβιν Μιραλάς. Παρεμπιπτόντως, να συνυπολογίσουμε και τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

          Η διοίκηση των «Πειραιωτών» επιχείρησε να τονώσει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, ανταποκρινόμενη και στις απαιτήσεις των καιρών. Η κρίση και οι δραματικές αλλαγές στη χώρα, δεν επέτρεπαν -αλλά φαίνεται πως δε θα επιτρέπουν και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους- κινήσεις οι οποίες θα θύμιζαν άλλες εποχές. Πιθανότητα θα πρέπει να τις ξεχάσουμε για καιρό ακόμη.
         
Εκ του αποτελέσματος, η στρατηγική η οποία εφαρμόστηκε το καλοκαίρι, απέδωσε καρπούς. Ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο, τερματίζοντας αήττητος για πρώτη φορά μετά από 39 ολόκληρα χρόνια. Παρεμπιπτόντως, το προηγούμενο ρεκόρ πόντων το είχε πετύχει η ομάδα του Πειραιά, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της. Αναμφίβολα, για το φετινό επίτευγμα έχει συμβάλλει σημαντικά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Επιπλέον, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την εξαιρετική συγκομιδή στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι ανάλογη με την περσινή περίοδο.

          Δικαιολογημένα μπαίνει θετικό πρόσημο για το τοπίο το οποίο έχει δημιουργηθεί στους νταμπλούχους. Ασφαλώς και ο κόσμος θέλει να απολαμβάνει και θέαμα υψηλού επιπέδου, εκτός από νίκες. Όμως, σε μία ομάδα στην οποία έχουν γίνει τόσες πολλές αλλαγές, απαιτείται χρόνος για να συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Και πιθανότατα αυτό θα συμβεί μέσα στο 2013.

Γράψτε το σχόλιο σας...