Κάθε εμπόδιο για καλό

0
Νίκος Γαβαλάς
12/10/2012 • 03:25
Κάθε εμπόδιο για καλό
  • shares

 Στην προκειμένη περίπτωση, η θλάση που υπέστη ο Ιμπαγάσα στον προσαγωγό στη διάρκεια των πρώτων λεπτών του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δίνει την ευκαιρία στον Μασάντο να παίξει στη φυσική του θέση.

Παρεμπιπτόντως, ήταν αναμενόμενος ο τραυματισμός του Αργεντινού. Στη δύση της καριέρας του και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (θλάσεων), έναν μυϊκό τραυματισμό του Ιμπαγάσα, λίγο πολύ τον περιμέναμε.

Τουλάχιστον, μπήκε στο ιατρικό δελτίο πριν απ' τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οπότε, για 15 ημέρες που δεν υπάρχει δράση, ο «Κάνιο» θα κάνει την αποθεραπεία του χωρίς πίεση. Εν συνεχεία, θ' αρχίσει αγώνα δρόμου, για να επιστρέψει στις αρχές του επόμενου μήνα. Θα είναι εξόχως σημαντικό να κατορθώσει να αγωνιστεί στο ματς με την Μονπελιέ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 6 Νοεμβρίου για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League..

Λόγω του τραυματισμού του Αργεντινού, ο Μασάντο θα έχει λογικά την ευκαιρία ν' αγωνιστεί στη θέση που (θεωρητικώς μιλώντας) αποδίδει καλύτερα. Στο σύστημα 4-3-3 το οποίο χρησιμοποιεί ο Ζαρντίμ στη Σούπερ Λίγκα, πιθανότατα θα δούμε τον Πορτογάλο χαφ σε ρόλο εσωτερικό χαφ. Είναι σαφές πως παίζοντας στον άξονα, αισθάνεται πιο άνετα και κινείται αποτελεσματικότερα.

Αντιθέτως, όποτε χρησιμοποιείται στην πτέρυγα (δεξιά ή αριστερή) εξαιτίας της "πολυκοσμίας" στο τρίγωνο των χαφ της μεσαίας γραμμής, ο Μασάντο μοιάζει να ασφυκτιά. Γι' αυτό και τον βλέπουμε να συγκλίνει πολύ συχνά προς τον άξονα. Ξέρετε, είναι εντελώς διαφορετικό να παίζεις στα άκρα απ' ότι στην "καρδιά" του γηπέδου. Δεν είναι όλοι οι παίκτες για όλες τις θέσεις.

Η αίσθησή μας είναι πως ο Μασάντο μπορεί να βρει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο σε περίπτωση κατά την οποία ο Ζαρντίμ αποφασίσει να τον τοποθετήσει στο χώρο τον οποίο κάλυπτε ο Αριέλ Ιμπαγάσα με απόλυτη επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πολλά στον Πορτογάλο χαφ. Αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όπως έχει δηλώσει, θέλει να γράψει ιστορία με τους «ερυθρόλευκους». Παίζοντας στη φυσική του θέση, ενδεχομένως να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές.

Γράψτε το σχόλιο σας...