Αμυντικό «οπλοστάσιο»

0
Νίκος Γαβαλάς
18/06/2012 • 17:22
Αμυντικό «οπλοστάσιο»
  • shares

Σίγουρα, δεν υπολογίζεται ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος στον ένα χρόνο που βρέθηκε στον Πειραιά, εισέπραξε τα πάντα: αμφισβήτηση αλλά και αποδοχή. Κάνοντας ταμείο, θα συμφωνήσουμε όλοι πως τελικώς ήταν ένας πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής που εκτός των άλλων, έβρισκε το δρόμο προς τα δίκτυα στις στημένες φάσεις.

Επιπλέον, θα μείνει εκτός πλάνων για σημαντικό χρονικό διάστημα, ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός είχε ραντεβού με την ατυχία στη Βαρσοβία. Σίγουρο είναι πως ο Αβραάμ θ' αργήσει να επιστρέψει στη δράση. Και αυτό θα συμβεί στα τέλη του 2012.

Αναμφίβολα, η συνεργασία του με τον Όλοφ Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας ήταν υποδειγματική. Δεν είναι υπερβολή πως το συγκεκριμένο αμυντικό δίδυμο έχει θέση στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Για τη χρησιμότητα του (επαγγελματία, σε όλα τα επίπεδα) Σουηδού στόπερ, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως.

Υπάρχει και η περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο εξωτερικό, εφόσον δεχθεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Μέσω τουEuro μπορεί ν' αυξηθούν οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Επομένως, ποια είναι τα «εργαλεία» του Ζαρντίμ για την άμυνα; Για τη θέση των στόπερ, σίγουροι είναι οι Παπάζογλου, Ποτουρίδης, καθώς και οι Ντιελνά, Σιόβας, Μανωλάς, ο οποίος προβάρει τα ερυθρόλευκα. Για το δεξί άκρο είναι οι Μοδέστο, Μανιάτης και ο Τοροσίδης εφόσον παραμείνει, ενώ για το αριστερό οι Χολέμπας, Ζαραδούκας. Επιπλέον, δε θα πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο απόκτησης ενός έμπειρου στόπερ. Το μόνο βέβαιο είναι πως περιμένει πολύ δουλειά τον Ζαρντίμ, επιχειρώντας να συγκροτήσει μία αποτελεσματική αμυντική γραμμή.

Γράψτε το σχόλιο σας...