Διώχνει μιζέρια με πίεση τίτλου!

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης σχολιάζει από το Ρότερνταμ το νικηφόρο φιλικό του Παναθηναϊκού. Ο πήχης ψηλά. Οι απαιτήσεις τίτλου του Δώνη. Η πίεση σε όλους.
0
Ισίδωρος Πρίντεζης
18/07/2019 • 08:51
Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού.
  • shares
Ο Γιώργος Δώνης έμεινε στον αλλοπρόσαλλο περυσινό Παναθηναϊκό το καλοκαίρι για να φτιάξει «ανταγωνιστική ομάδα και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, άλλωστε κάτι διαφορετικό θα έκανε ζημιά στην καριέρα του» όπως με επίταση δήλωνε στο «Ντε Κάιπ». 

Συνεπώς, ουδόλως εκπλήσει η επιλογή της δυνατής και ποιοτικής Φέγενορτ για αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό στην Ολλανδία. 

Πίεση από την αρχή. Στο κλαμπ. Στη διοίκηση για μεταγραφές. Στους παίκτες για ανταγωνισμό. Στον εαυτό του για αποτέλεσμα. 

Με μόλις δυο εβδομάδες προετοιμασίας, ο Δώνης στέλνει τον Παναθηναϊκό στο Ρότερνταμ, στην έδρα της τρίτης ολλανδικής δύναμης. Η μιζέρια μακριά. Θετική σκέψη βάσει πίστης στη δουλειά.

Και εκεί που όλοι περίμεναν διασυρμό και σκορ προβληματισμού, και νίκη και με μηδέν παθητικό και ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας. Όλα σε ένα. Ενθουσιασμός ναι, όχι ταξίδι στα σύννεφα και απότομη προσγείωση.

Με Χατζηθεοδωρίδη κορυφαίο ως δεξί εξτρέμ, με Δώνη ανασταλτικά σπουδαίο, με κεντρικά χαφ τακτικά πειθαρχημένα και με αλληλοκαλύψεις, γενικώς ομάδα με τη φόρα εκκίνησης της περυσινής σεζόν να αιφνιδιάζει τη Φέγενορτ και να χαλάει την εικόνα της στο πρώτο εντός έδρας, αλλά πέμπτο φιλικό προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός άφησε πολλές υποσχέσεις στους φίλους του. Αποτελεσματικός και ουσιαστικός.

Και ανέβασε τον πήχη ψηλά. Για τη σεζόν. 0-3 στο Ρότερνταμ δεν προκύπτει καθημερινά, ούτε σε φιλικό. Στο υψηλών απαιτήσεων πρώτο φιλικό, το άλμα, που θεωρητικώς έμοιαζε στο κενό, δημιουργεί προσδοκίες, τις οποίες καλλιεργεί μανιακά πλέον ο προπονητής. Ο πήχης στα ύψη...
Γράψτε το σχόλιο σας...
15/10/2019 • 07:11

Σύγκρουση κινήτρων και γοήτρου σε Ελσίνκι, Αθήνα και Στοκχόλμη

Η Βοσνία θέλει μόνον τη νίκη απέναντι στην Ελληνική ομάδα η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανασύνταξης. Εξίσου δύσκολη η προοπτική νίκης των Φινλανδών. Υψηλής ανταγωνιστικότητας οι αναμετρήσεις σε Ρουμανία και Ελβετία