Το πλάνο θέλει χρόνο και υπομονή

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης σχολίαζει το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στην Πολωνία. Κορυφαίος ο Σιμάο. Το πλάνο Καρντόσο που θέλει υπομονή και χρόνο.
0
Ισίδωρος Πρίντεζης
13/07/2019 • 09:01
Η ομάδα της ΑΕΚ.
  • shares
Ο απαιτητικός Μιγκέλ Καρντόσο θέλει νίκη και στα φιλικά παιχνίδια. «Αν έβαζε το πέναλτι ο Μάνταλος και αν βρίσκαμε γκολ στις φάσεις που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό» σχολίασε σκυθρωπός. Δεν είπε το κλασικό «δεν με ενδιαφέρει το σκορ». 

Ο τακτικιστής Καρντόσο είδε στο δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στο Κίελτσε εμφανή δυσκολία στο build-up στο πρώτο ημίωρο, αλλά και κόντρα στη ροή του αγώνα με την Τρεντσίν, τον Μάνταλο να στέλνει, με πέναλτι, τη μπάλα στο δοκάρι. «Ικανοποιημένος από την προσπάθεια» σχολίασε, αν η αντίδραση μαρτυρούσε ότι περίμενε περισσότερα.

Ο λάτρης της λεπτομέρειας Καρντόσο εντόπισε θετικά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σιμάο δεκάρι, αλλά είχε να το λέει για τα παιδικά λάθη των Σιμόες και Μπότου που έστειλαν την Τρεντσίν στο 2-0 σε δέκα λεπτά (78-88). «Κούραση από τις σκληρές προπονήσεις» σχολίασε, αν και φωνάζει διαρκώς ότι θέλει πάσες με τη μια.

Η αλήθεια είναι ότι απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη και καλύτερη της Γκόρνικ σλοβακική ομάδα, η ΑΕΚ έδειξε προβληματική στην από την άμυνα ανάπτυξη σε συνθήκες πίεσης και αναποτελεσματική στα τελειώματα (1/7). Και στο δεύτερο φιλικό ήταν ευάλωτη αμυντικά και χαμηλά και στον αέρα. Και στο δεύτερο φιλικό προσπάθησε να παίξει, όσο ο αντίπαλος το επέτρεψε. Επιμονή στην κεντρική ιδέα και το τακτικό πλάνο, ανεξαρτήτως δυσκολιών.

Το πλάνο Καρντόσο θέλει χρόνο και υπομονή. Η δουλειά έχει μόλις αρχίσει...


Γράψτε το σχόλιο σας...
15/10/2019 • 07:11

Σύγκρουση κινήτρων και γοήτρου σε Ελσίνκι, Αθήνα και Στοκχόλμη

Η Βοσνία θέλει μόνον τη νίκη απέναντι στην Ελληνική ομάδα η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανασύνταξης. Εξίσου δύσκολη η προοπτική νίκης των Φινλανδών. Υψηλής ανταγωνιστικότητας οι αναμετρήσεις σε Ρουμανία και Ελβετία