Το πλάνο θέλει χρόνο και υπομονή

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης σχολίαζει το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στην Πολωνία. Κορυφαίος ο Σιμάο. Το πλάνο Καρντόσο που θέλει υπομονή και χρόνο.
0
Ισίδωρος Πρίντεζης
13/07/2019 • 09:01
Η ομάδα της ΑΕΚ.
  • shares
Ο απαιτητικός Μιγκέλ Καρντόσο θέλει νίκη και στα φιλικά παιχνίδια. «Αν έβαζε το πέναλτι ο Μάνταλος και αν βρίσκαμε γκολ στις φάσεις που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό» σχολίασε σκυθρωπός. Δεν είπε το κλασικό «δεν με ενδιαφέρει το σκορ». 

Ο τακτικιστής Καρντόσο είδε στο δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στο Κίελτσε εμφανή δυσκολία στο build-up στο πρώτο ημίωρο, αλλά και κόντρα στη ροή του αγώνα με την Τρεντσίν, τον Μάνταλο να στέλνει, με πέναλτι, τη μπάλα στο δοκάρι. «Ικανοποιημένος από την προσπάθεια» σχολίασε, αν η αντίδραση μαρτυρούσε ότι περίμενε περισσότερα.

Ο λάτρης της λεπτομέρειας Καρντόσο εντόπισε θετικά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σιμάο δεκάρι, αλλά είχε να το λέει για τα παιδικά λάθη των Σιμόες και Μπότου που έστειλαν την Τρεντσίν στο 2-0 σε δέκα λεπτά (78-88). «Κούραση από τις σκληρές προπονήσεις» σχολίασε, αν και φωνάζει διαρκώς ότι θέλει πάσες με τη μια.

Η αλήθεια είναι ότι απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη και καλύτερη της Γκόρνικ σλοβακική ομάδα, η ΑΕΚ έδειξε προβληματική στην από την άμυνα ανάπτυξη σε συνθήκες πίεσης και αναποτελεσματική στα τελειώματα (1/7). Και στο δεύτερο φιλικό ήταν ευάλωτη αμυντικά και χαμηλά και στον αέρα. Και στο δεύτερο φιλικό προσπάθησε να παίξει, όσο ο αντίπαλος το επέτρεψε. Επιμονή στην κεντρική ιδέα και το τακτικό πλάνο, ανεξαρτήτως δυσκολιών.

Το πλάνο Καρντόσο θέλει χρόνο και υπομονή. Η δουλειά έχει μόλις αρχίσει...


Γράψτε το σχόλιο σας...

ΑΕΚ - Ξάνθη

Κυριακή 25 Αυγούστου, 22:00

Live
23/08/2019 • 08:23

Ποιοτικό προβάδισμα για Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Λοριάν (video)

Προβάδισμα νίκης μέσα από ορατά εμπόδια έχουν ως φιλοξενούμενες η Ντόρτμουντ, η Ίλβες και η Σεβίλλη. Ως αουτσάϊντερ παίζουν Άντερλεχτ και Χόμπρο περισσότερο λόγω των πρόσφατων εμφανίσεών τους όχι λόγω της αξίας των αντιπάλων τους