Ζητούμενο η εξέλιξη της βελτίωσης

Το πιο απαιτητικό φιλικό στην φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για χρήσιμα συμπεράσματα πριν τα πρώτα επίσημα ματς.
0
Γιώργος Βασιλείου
31/07/2019 • 12:16
Ζητούμενο η συνέχιση της βελτίωσης
  • shares
Το φιλικό της Τετάρτης με την Μπασακσεχίρ είναι αναμφίβολα το πιο δυνατό για την φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ. Είναι η πρόβα τζενεράλε για τους «κιτρινόμαυρους» πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. 

Ότι δούλεψε το προηγούμενο διάστημα ο Μιγκέλ Καρντόσο θα πρέπει θεωρητικά να φανεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό το βράδυ της Τετάρτης. Σίγουρα δεν θα έχει τελειοποιηθεί και δεν θα βρίσκεται στον βαθμό που θα ήθελε ο κάθε φίλος της Ένωσης, όμως είναι σημαντικό η ΑΕΚ να παρουσιάσει βήματα προόδου σε σχέση με το τελευταίο φιλικό με τη Λαμία. 

Αυτό άλλωστε συμβαίνει από το πρώτο κιόλας φιλικό προετοιμασίας. Η ΑΕΚ παρουσιάζεται σε κάθε ματς και καλύτερη. Οι παίκτες της εκτελούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όσα έχει ζητήσει και ζητάει ο Πορτογάλος προπονητής. 

Όπως έχουμε (ξανα)γράψει πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο πλάνο που όμως απαιτεί στήριξη και πίστη. Η ΑΕΚ δεν θα γίνει ξαφνικά… Σίτι που θα κρύβει τη μπάλα και θα αφήνει άφωνους τους οπαδούς της στις εξέδρες. Ο ρεαλιστικός στόχος στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων είναι το αποτέλεσμα. Η καλή εμφάνιση είναι δευτερευούσης σημασίας επί του παρόντος. 

Αυτό που μετράει είναι ότι η ΑΕΚ δείχνει να αφομοιώνει όλο και περισσότερο όσα δουλεύει και ζητάει ο Καρντόσο. Το ίδιο και οι παίκτες της ομάδας. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Όλοι τους όμως κατανοούν ότι ο τρόπος παιχνιδιού αλλάζει. Προς το καλύτερο. 

Το φιλικό με την Μπασακσεχίρ, η οποία είναι σαφώς πιο έτοιμη καθώς το πρωτάθλημα Τουρκίας αρχίζει στις 18 Αυγούστου (μία βδομάδα νωρίτερα από το δικό μας), είναι ένα απαιτητικό ματς που η ΑΕΚ μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και φυσικά να διορθώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της στη μία εβδομάδα που της απομένει. 

Το ζητούμενο, επαναλαμβάνω, στο τέλος του φιλικού της Τετάρτης είναι να δούμε την ΑΕΚ να συνεχίζει την σταδιακή της βελτίωση. Ασχέτως αποτελέσματος. Αυτό θα έχει σημασία την άλλη Πέμπτη. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. 

Γράψτε το σχόλιο σας...