Μονόδρομος και επιτακτική η πρόκριση

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς μέχρι τον επόμενο για την ΑΕΚ, η οποία κόντρα στον Ατρόμητο αν ηττηθεί θα χάσει πολλά περισσότερα από την πρόκριση και η σεζόν θα ολοκληρωθεί πρόωρα και άδοξα.
0
Γιώργος Βασιλείου
26/02/2019 • 10:58
Μονόδρομος και επιτακτική η πρόκριση
  • shares
Για την ΑΕΚ φέτος έχουμε βαρεθεί να γράφουμε και φυσικά έχετε κουραστεί να διαβάζετε πως κάθε αγώνας της είναι τελικός. Στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στην... Ευρώπη. Όπως έστρωσε, κοιμάται. Όταν δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και το μέλλον σου και η ηρεμία κρίνονται από το κάθε αποτέλεσμα τότε είναι τελικός. 

Κόντρα στον Ατρόμητο το απόγευμα της Τρίτης δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για στραβοπάτημα. Δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί το ενδεχόμενο η Ένωση να μην προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν δεν το κάνει θα είναι... καταστροφικό για τη συνέχεια και το μέλλον. 

Είναι ένας αγώνας που η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα από μία πρόκριση, αλλά και να χάσει ακόμα περισσότερα. Βασικά εάν αποκλειστεί κινδυνεύει να χάσει τον προσανατολισμό της και η εσωστρέφεια και η γκρίνια να γιγαντωθούν. Και αυτό σίγουρα δεν το επιθυμεί κανείς στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα ευνοεί την ΑΕΚ και τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ. Για την ακρίβεια είναι βούτυρο στο ψωμί του. Με σφικτή αμυντική τακτική οφείλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ανασταλτικής λειτουργίας με τον Απόλλωνα γιατί ο Ατρόμητος δεν είναι Απόλλων. Ο Ουάρντα, ο Κουλούρης, ο Ενσικουλού και οι υπόλοιποι παίκτες δεν θα χαρισθούν. Την παραμικρή ευκαιρία θα την κάνουν γκολ. Οπότε η προσοχή θα πρέπει να είναι τεράστια. 

Άλλωστε το απέδειξε αυτό η ομάδα του Περιστερίου και στον αγώνα του πρωταθλήματος. Τότε που η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, είχε τα δοκάρια και στο τέλος είδε τον Ατρόμητο να κερδίσει 2-0 από δύο στατικές φάσεις. 

Ένα αποτέλεσμα υπάρχει σήμερα για την ΑΕΚ. Η νίκη και η πρόκριση. Σε διαφορετική περίπτωση το... μαγαζί κλείνει πριν καν φύγει ο Φεβρουάριος και οι συνέπειές του θα είναι τεράστιες για τον σύλλογο. 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΑΕΚ - Proximus Spirou

Πέμπτη 22 Αυγούστου, 21:00