Καμπανάκι

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-1 της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και την εικόνα των “κιτρινόμαυρων” στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
0
Γιώργος Βασιλείου
24/02/2019 • 09:11
Οι παίκτες της ΑΕΚ
  • shares
Όταν είσαι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας για αγώνες όπως αυτός με τον Απόλλωνα, χωρίς να έχω πρόθεση να τον υποτιμήσω, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν ανάλυση για το πως θα τον κερδίσει. Η ΑΕΚ έπρεπε να μπαίνει αποφασιστικά και στα πρώτα 10-15 λεπτά να έχει «καθαρίσει» το ματς. Να μην επιτρέπει κανένα περιθώριo αμφισβήτησης... 

Η φετινή ΑΕΚ όμως, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα τελευταία δίνει πολύ συχνά αφορμές αμφισβήτησης και ελπίδας στον αντίπαλο. 

Κόντρα στον Απόλλωνα δεν συμφωνώ πως η ΑΕΚ ήταν κακή, απλά δεν έκανε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε και σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα που έδειξε στο ανασταλτικό κομμάτι κινδύνευσε να δεχθεί παραπάνω από ένα γκολ. Ένα λάθος σαν και αυτό του Οικονόμου μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, ειδικά όταν έχει τόσο αέρα που κάνει δύσκολους τους υπολογισμούς.

Το σοβαρό λάθος δεν είναι αυτό, αλλά όσα επέτρεψαν στον Απόλλωνα να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Ο Χιμένεθ είπε ότι πρέπει να βαρέθηκε ο κόσμος από τα όσα είδε ή τα όσα δεν είδε θα συμπληρώσω εγώ στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Στο τέλος της μέρας σημασία έχουν οι βαθμοί, όμως αν προσπεραστεί η εμφάνιση της ομάδας χωρίς την απαιτούμενη ανάλυση τότε φοβάμαι πως την Τρίτη στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ατρόμητο θα είναι ένα δύσκολο βράδυ. 

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει και πάλι την αμυντική της σοβαρότητα. Αυτή που είχε στα εννέα ματς όπου είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ, από τον ΠΑΟΚ. Και όχι αυτή που έδειξε με Ολυμπιακό και Απόλλωνα δεχόμενη πέντε τέρματα. 

Με τον Ατρόμητο η παραμικρή επιπολαιότητα θα κοστίσει. Το 1-0 του πρώτου αγώνα θα τεθεί σε αμφισβήτηση. Το καμπανάκι ήχησε στο ματς με τον Απόλλωνα. Αν οι «κιτρινόμαυροι» το αντιλήφθηκαν τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον Ατρόμητο. Αν όχι, τότε επαναλαμβάνω θα είναι δύσκολο βράδυ την Τρίτη.
Γράψτε το σχόλιο σας...