Μόνο η ποιότητα δεν θα είναι αρκετή

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την επικίνδυνη έξοδο της ΑΕΚ και τα στοιχεία που πρέπει να έχει η Πρωταθλήτρια για φύγει με τη νίκη από την Λάρισα.
0
Γιώργος Βασιλείου
16/12/2018 • 08:24
Μόνο η ποιότητα δεν θα είναι αρκετή
  • shares
Champions League τέλος για την ΑΕΚ, η οποία πλέον επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα την βρίσκει να ταξιδεύει στην Λάρισα για τον αγώνα με την ΑΕΛ. 

Με… προβληματική προετοιμασία λόγω ταξιδιού στη Λισαβόνα και ουσιαστικά μόλις μία προπόνηση των βασικών παικτών της. Αυτή που έκαναν το Σάββατο το μεσημέρι που δεν μπορεί να πεις κανείς πως ανέβασαν ρυθμούς μία μέρα πριν το ματς. Οπότε, χρόνος πολύς για να δουλέψει στις προπονήσεις για αυτόν τον αγώνα δεν είχε στη διάθεσή του ο Ουζουνίδης.

Αυτό όμως έχω την αίσθηση πως είναι το λιγότερο για τον τεχνικό της ΑΕΚ, καθώς βλέπει οι επιλογές του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας να μειώνονται ολοένα και περισσότερο και την ίδια ώρα να παραμένει στάσιμη η μεταγραφική ενίσχυση. 

Η απουσία του Πέτρου Μάνταλου είναι ένα ακόμα πλήγμα για την Πρωταθλήτρια Ελλάδας, η οποία θα κατέβει με σύνθεση… ανάγκης και με παίκτες που θα αγωνιστούν σε θέσεις που δεν είναι οι κανονικές τους. Εκτός του αρχηγού θα λείψει και ο Άλεφ, ένας ακόμα σημαντικός παίκτης έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, οπότε παρτενέρ του θεωρητικά σίγουρου Γαλανόπουλου θα είναι ένας εκ των Μοράν-Τσόσιτς. 

Ένα ευχάριστο νέο είναι η επιστροφή του Λιβάγια από τιμωρία με τον Κροάτη να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα της Ένωσης. 

Όπως και να ‘χει, όπως είπε και ο Μπακάκης, ο Ουζουνίδης, αλλά και ο Κλωναρίδης η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να αρκεστεί στην ποιότητά της για να φύγει με τη νίκη. Εάν δεν δείξει πάθος, αποφασιστικότητα και δυναμισμό δύσκολα θα τα καταφέρει κόντρα στην μαχητική ΑΕΛ. Θα πρέπει να κερδίσει κάθε μονομαχία και φυσικά όπως πολύ σωστά είπε ο Ουζουνίδης θα πρέπει να υπάρξει έξυπνη διαχείριση του παιχνιδιού από τους παίκτες του. 

Επαναλαμβάνω και κλείνω… Με τόσα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ γι’ αυτό το ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολος αγώνας για την Πρωταθλήτρια. Πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο για να φύγει με τη νίκη. Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν να κλείσει το 2018 με δύο νίκες. Αν θα τα καταφέρει ή όχι θα ξέρουμε (κατά το ήμισυ) σε λίγες ώρες. 
Γράψτε το σχόλιο σας...