Νίκη για νέο σερί

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τον μεταγραφικό προγραμματισμό της ΑΕΚ και τον αγώνα κόντρα στην επικίνδυνη Λαμία που η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ οφείλει να κερδίσει.
0
Γιώργος Βασιλείου
08/12/2018 • 08:24
Νίκη για νέο σερί
  • shares
H νίκη επί της Ξάνθης την περασμένη Κυριακή απομάκρυνε κάπως τα πυκνά σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το «στρατόπεδο» της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανάσαναν σημαντικά μετά τις πέντε σερί ήττες του Νοεμβρίου και δέχθηκαν μια σημαντική… ένεση αυτοπεποίθησης ενόψει της συνέχειας. 

Μια συνέχειας που φυσικά και εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την πρωταθλήτρια όμως πρέπει να ζήσει με αυτό τουλάχιστον μέχρι τη… δύση του 2018. Τρία ματς με Λαμία, ΑΕΛ στη Λάρισα και Λεβαδειακό που η ΑΕΚ οφείλει να τα κερδίσει και να εκμεταλλευτεί τυχόν βαθμολογικές απώλειες των ομάδων που βρίσκονται μπροστά της. 

Είναι σημαντικό η ομάδα του Ουζουνίδη να κλείσει τον πρώτο γύρο με τρεις ακόμα νίκες. Όπως είναι σημαντικό η έναρξη του δεύτερου γύρου να έχει σε θέση εκκίνησης τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα προκειμένου και να παρουσιαστεί ενισχυμένη και με περισσότερες επιλογές. 

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ «τρέχει» εδώ και καιρό, οι παίκτες έχουν εντοπισθεί και πλέον γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κλείσουν άμεσα. Ονόματα έχουν κυκλοφορήσει και ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν ακόμα περισσότερα μέχρι να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Το ότι έχουμε όμως 8 Δεκεμβρίου και η ΑΕΚ φέρεται να βρίσκεται κοντά στον έναν ή τον άλλον μεταγραφικό στόχο κάτι δείχνει για τον προγραμματισμό. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ γνωρίζουν τι θέλουν για την ενίσχυση της ομάδας, τους έχουν εντοπίσει και «παλεύουν» να τους φέρουν στα Σπάτα. Το πότε είναι άλλο θέμα. Επαναλαμβάνω όμως τη σημαντικότητα του σχεδιασμού που τρέχει ήδη εδώ και αρκετό καιρό… 

Κλείνοντας για τον αγώνα με τη Λαμία η ΑΕΚ θα πρέπει να δείξει το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα που έδειξε με την Ξάνθη. Ένα γρήγορο γκολ όπως αυτό του Πόνσε θα την διευκολύνει και θα απλοποιήσει κατά πολύ τα πλάνα της κόντρα σε έναν αντίπαλο επικίνδυνο και φυσικά με ικανούς παίκτες να κάνουν τη ζημιά. Η νίκη είναι επιτακτική για την ΑΕΚ, που δεν θέλει να ξαναζήσει... μιζέρια και φυσικά να "χτίσει" ένα νέο σερί νικηφόρων αγώνων. 
Γράψτε το σχόλιο σας...