Από παραμύθια; Χορτάσαμε!

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλους αυτούς που τόσο το αγαπούν και κάνουν τα πάντα για να το προστατεύσουν!
0
Γιώργος Βασιλείου
07/06/2018 • 11:38
Το ποδόσφαιρο βαλτώνει
  • shares
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ένας ακόμα παράγοντας εγκαταλείπει μια ΠΑΕ ή πιο απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για να εξασφαλίσει την άνοδό της στην Super League

Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο παράγοντας ή ποια είναι η ομάδα. Μπορεί και να μην είναι καν αληθές. Ο χρόνος θα δείξει. 

Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Αλλά ότι παράγοντες δημιουργούν οικονομικές συνθήκες σε μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, δεν τις καλύπτουν, αφήνουν στο δρόμο ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους και ούτε γάτα, ούτε ζημιά

Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα τέτοια κρούσματα ζουν και βασιλεύουν και θα βασιλεύουν εις τον αιώνα τον άπαντα, όσο δεν υπάρχει οικονομικός έλεγχος στον εκάστοτε παράγοντα, στους ισολογισμούς της εκάστοτε Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Κανείς δεν λογοδότησε, κανείς δεν θα λογοδοτήσει.

Μόνο αδιαφορία και ασυδοσία. Χωρίς τον παραμικρό έλεγχο στη διαδικασία απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου από τον επίδοξο αγοραστή μιας ΠΑΕ. Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αντίθετα, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αγορά της Νότιγμαμ Φόρεστ οι αρμόδιες αρχές τον υποχρέωσαν να περάσει από τα απαιτούμενα τεστ της EFL.

H διαδικασία κράτησε αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί το τελικό «ΟΚ» από την αγγλική λίγκα, η οποία (μεταξύ άλλων) στο άρθρο 3 του καταστατικού της (το οποίο είναι τεράστιο και λεπτομερέστατο) αναφέρει πως πρόθεση είναι να προστατεύει την εικόνα και την ακεραιότητα της λίγκας και των συμφερόντων της, την ομαλή λειτουργία των κλαμπ, τα συμφέροντα όλων όσων απασχολούνται σ’ αυτά και φυσικά να εμποδίζει όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους για την αγορά μιας ομάδας, αλλά και που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το μάνατζμεντ του κλαμπ.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν παράγοντες που το μόνο που τους ενδιέφερε είναι πως θα εισπράξουν το πλουσιοπάροχο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ούτε πως θα ενισχύσουν τις ομάδες τους, ούτε πως θα βελτιώσουν τις υποδομές τους, ούτε αν θα γίνει το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό.

Τα πάντα πρόσκαιρα. Σήμερα έχουμε, για αύριο βλέπουμε. Δεν βαριέσαι… Και όσο για τις ομάδες; Ακόμα και να διαλυθούν ή να αφανιστούν (που έχει συμβεί) δεν ενδιαφέρει κανέναν από αυτούς που έταξαν στους φίλους της ομάδας λαγούς με πετραχήλια. 

Το 2018 έχει φτάσει στα μισά του. Το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 έστω και υπό τις απειλές Grexit ολοκληρώθηκε όμως ουδείς γνωρίζει πως και πότε θα εκκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Αλλά πάντοτε με πρόσχημα τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Χωρίς καμία ορθολογική σκέψη ή πλάνο. Μην ξεχνιόμαστε. Το τώρα μας ενδιαφέρει. Το αύριο δεν το κοιτούσαμε ποτέ και έτσι όπως πάμε δεν θα το κοιτάξουμε και ποτέ. Δυστυχώς. 

Όσο για τους «επαναστάτες» προ εξαμήνου στα γραφεία της Super League που ήθελαν τα πολλά, αδιαφορώντας αν θα χάσουν τα επίσης πολλά και σίγουρα, τώρα σκούζουν και απειλούν πως δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί δεν βρήκαν τηλεοπτική στέγη. Μα αυτοί δεν ήταν τόσο σίγουροι όταν απαντούσαν αρνητικά ότι έχουν εναλλακτική πρόταση στο συρτάρι έτοιμη προς υπογραφή. Αλλά από παραμύθια άλλο τίποτα σ’ αυτή τη χώρα.
Γράψτε το σχόλιο σας...