Τύχη ακόμη έχουμε, ομάδα θα έχουμε;

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την κλήρωση της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
26/07/2015 • 14:34
Τύχη ακόμη έχουμε, ομάδα θα έχουμε;
  • shares
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Εθνική ομάδα, έστω κι αν δεν εκπροσωπήθηκε στην κλήρωση του Μουντιάλ της Ρωσίας με ορθολογικό τρόπο (δηλαδή από τον προπονητή της ή τον υπέυθυνο διευθυντή της) είχε την τύχη με το μέρος της. 

Όταν από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας αποφεύγεις Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία και από το 2ο Ελβετία, Τσεχια και Δανία, τότε το σίγουρο είναι ότι η τύχη δεν σε έχει ακόμα εγκαταλείψει. Απλά προσπαθεί να σου δείξει ότι πρέπει να την εκμεταλλευτείς και να.. χτίσεις πάνω της. 

Κατά συνέπεια το ερώτημα για το επόμενο στοίχημα της Εθνικής (κόντρα σε Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο) αφορά μόνο στο κατά πόσο θα προλάβει να ανασυγκροτηθεί στην ομάδα που θα πλησιάζει εκείνη της προηγούμενης δεκαετίας.

Φυσικά και όταν έχεις χάσει δύο φορές από τα Νησιά Φερόε δεν μπορείς να πετάς στα σύννεφα και να ελπιζεις ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα κόντρα στην Κύπρο και την Εσθονία. Αλοίμονο αν δεν προσπαθήσεις όμως...

Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που με βρίσκει σύμφωνο μια τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος έκανε λόγο για προτεραιότητα στη διαδικαςία ανασυγκρότησης της και συνοχής της Εθνικής.

Θα περιμένω λοιπόν πράξεις. Και άμεσα μάλιστα. Διότι σήμερα που μιλάμε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν έχει παραιτηθεί, αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές, αλλά χωρίς ονοματεπώνυμο. Ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων Γιώργος Καραγκούνης είναι άφαντος και η ΕΠΟ δεν έχει τοποθετηθεί επισημα για το θέμα.

Καλά τα λέει ο Γκιρτζίκης για ανασυγκρότηση και συνοχή, αλλά από κάπου και με κάποιους πρέπει να γίνει η αρχή. 

Και μόλις ληφθούν οι αποφάσεις να σταματήσουν οι ίντριγκες, να απομονωθούν οι κάθε είδους ατζέντηδες και να πλαισιωθεί η Εθνική με ποδοσφαιριστές που θα έχουν μυαλό για μπάλα και διακρίσεις. Και να στηριχτεί όλο το τημ της ομάδας από την αρχή ως το τέλος.

Μετά μπορούμε να κοιτάξουμε και τους αντιπάλους μας. Να δούμε το Βέλγιο του Αζάρ, του Φελαϊνί και του Μιραλάς που σήμερα είναι στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Να δούμε τη Βοσνία, από την οποία χάσαμε με κάτω τα χέρια στο ματς των προκριματικών της Βραζιλίας, αλλά και τη γνωστή μας Κύπρο και την πιο άγνωστη Εσθονία. 

Πλεονέκτημα για το Βέλγιο, τη Βοσνία και την Κύπρο και μειονέκτημα για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι οι 3 προαναφερόμενοι (από τους 4 προσεχείς αντιπάλους μας) αγωνίζονται ήδη στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016 και γνωρίζονται άριστα μεταξύ τους, την ώρα που εμείς αναζητούμε τη χαμένη μας ταυτότητα.  

Γράψτε το σχόλιο σας...