Τα μυστικά του Μαρκαριάν «κρυμμένα» στο... Άγιο Όρος!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την παραίτηση του Σέρχιο Μαρκαριάν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/07/2015 • 15:07
Τα μυστικά του Μαρκαριάν «κρυμμένα» στο... Άγιο Όρος!
  • shares
Μόνο δύο πράγματα είναι σίγουρα στην υπόθεση Μαρκαριάν-Εθνικής. Το πρώτο έχει να κάνει με τον ίδιο τον ομοσπονδιακό τεχνικό που είναι ο πιο συμπαθητικός «τι μ@λ@κ@, τι μ@λ@κ@...», φράση με την οποια έμεινε γνωστός στα ελληνικά γήπεδα.

Το άλλο αφορά την παραίτηση που έτσι κι αλλιώς αποτελεί μονομερή πράξη και ενέργεια.

Άρα όταν ένας λέει «παραιτούμαι» αυτό ισχύει ανεξάρτητα αν η ΕΠΟ διαδίδει όταν δεν κάνει δεκτή την παραίτηση. 

Νομίζω λοιπόν, πως ξέχωρα από τις όποιες ενέργειες του Γκιρτζίκη, της ΕΠΟ ή του Καραγκούνη, το μαντίλι που... κούνησε ο Μαρκαριάν δεν ξαναμπαίνει στην τσέπη του.

Τώρα το γιατί έφυγε ο συμπαθής Ουρουγουανός τεχνικός είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και μόνο αν αυτός θελήσει να το αποκαλύψει, θα έχουμε καθαρή εικόνα.

Οι φήμες που κυκλοφορούν είναι πολλές. Από την ανοργανωσιά της ΕΠΟ, μέχρι τη διαφωνία ορισμένων μελών του ΔΣ για την επιλογή Μαρκαριάν, αλλά και αυτή του Καραγκούνη, που για κάποιους έχει αναλάβει ρόλο που θεωρούν ότι δεν είναι σε αντιστοιχία με τα προσόντα του.

Επιπλέον όταν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας λέει «φεύγω» η ομοσπονδία οφείλει να πει τη δική της θέση με επίσημη ανακοίνωση. Το να διαδίδεις ότι «θέλεις την παραμονή του Μαρκαριάν» χωρίς να το λες με σφραγίδα και υπογραφή είναι μάλλον ύποπτο και οδηγεί σε αντίθετα συμπεράσματα.

Άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν Γκριρτζίκη, Καραγκούνη και Μαρκαριάν να έχουν συναντηθεί από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για διάφορα θέματα των εθνικών ομάδων.

Κατά συνέπεια εκεί θα τέθηκαν επί τάπητος πράγματα που προφανώς η πλευρά της ομοσπονδίας δεν τήρησε και γι αυτό ο Μαρκαριάν παραιτήθηκε.

Το αν μετά τον Μαρκαριάαν (που έτσι κι αλλιώς δεν τα πήγαινε καλά με τον Κωστένογλου) υπάρχει και θέμα Καραγκούνη, νομίζω ότι δεν θα αργήσει να φανεί. 

Για την ΕΠΟ του Σαρρή και του Γκιρτζίκη που έκανε και τους 12 άθλους του Ηρακλή μαζί σε διάστημα ενός χρόνου, οδηγώντας την Εθνική από τους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας στην πλήρη απαξίωση, κάποια στιγμή θα γραφτούν βιβλία, ίσως και τόμοι!

Για το πως θα πορευτεί η Εθνική στη συνέχεια το αίνιγμα είναι μεγάλο. 

Για την σκέψη που αιωρείται σχετικά με την επιθυμία κάποιων να... σμίξουν οι άνθρωποι του Αγίου Όρους στο Γουδή (βλέπε Αναστασιάδης και Κωστένογλου) εύχομαι να υπάρξουν μυαλά που δεν θα εναποθέσουν τις ελπίδες της Εθνικής στην Παναγία (κι ας ειναι πράγματι μεγάλη η χάρη Της).  

Γράψτε το σχόλιο σας...