Μίλαν σε... αναμενόμενη κρίση

Η εικόνα είναι κακή και τα αποτελέσματα ανάλογα. Η Μίλαν βρίσκεται σε κρίση. Το χειρότερο όμως για τους "ροσονέρι" είναι πως οι χτυπητές αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσιάζουν δύσκολα διορθώνονται για να σώσουν τη χρονιά στο Καμπιονάτο.
0
'Αγγελος Στυλιάδης
28/12/2018 • 18:25
Ο Τζενάρο Γκατούζο
  • shares
Η βαθμολογική πτώση είναι για τη Μίλαν απλά το αποτέλεσμα μιας μέτριας έως κακής εικόνας. Το θέμα όμως μοιάζει πολύ σοβαρότερο από την απλή καταγραφή των κακών αποτελεσμάτων, αφού η ομάδα του Γκατούσο δεν έχει νίκη σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η εικόνα είναι το πρωτεύον θέμα που καλείται ο οργανισμός Μίλαν να διαχειριστεί. Και η εικόνα αυτή δεν είναι πρόσφατη. Η Μίλαν δεν έπαιζε καλά (πόσο μάλλον ως Μίλαν) από το ξεκίνημα της σεζόν. Ορισμένα καλά αποτελέσματα, έως και τυχερά σε πολλές περιπτώσεις, έκρυψαν βασικά προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Όμως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αθλητισμός σε τιμωρεί αν δεν είσαι καλός. Αργά ή γρήγορα το κάνει. 

Η Μίλαν είναι ομάδα που έχει βασικά θέματα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού της. Βγάζει προβλήματα ανασταλτικά δεχόμενη με ευκολία φάσεις, ενώ η ανάπτυξή της είναι απολύτως προβλέψιμη. Προφανώς και η απουσία του Μπίγκλια άλλαξε και την εικόνα του Κεσί στη Μεσαία γραμμή. Φάνηκε πόσο σημαντικός είναι ο Αργεντινός στον άξονα. Όμως είναι αδιανόητο... κοτζάμ Μίλαννα παραπονιέται ότι έχασε έναν παίκτη για καιρό, ή ότι χτύπησε και έχασε παιχνίδια ο Σούσο. Επίσης σημαντικότατος στο δημιουργικό κομμάτι, μακράν ο κορυφαίος πασέρ της ομάδας του και εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος. 

Η εικόνα του "ξενερωμένου" Ιγκουαίν που μόλις πάρει τη μπάλα κάνει σουτ και... όπου πάει στο ματς με τη Φροζινόνε είναι αποκαρδιωτική για τους "ροσονέρι". Ο Γκατούσο ως μέλος της οικογένειας του συλλόγου έχει πολλά... κανονάκια να χάσει και προφανώς κάποια δώρο εξαιτίας του ένδοξου ποδοσφαιρικού του παρελθόντος στον σύλλογο. 

Σημαντικό όμως για τη Μίλαν, είναι κάποια στιγμή να αποφασίσει αν της αρέσει ή όχι αυτό που παίζει η ομάδα του Γκατούσο. Γιατί αν το δούμε παικτικά και μόνο τα... κανονάκια έχουν ήδη εξαντληθεί.
Γράψτε το σχόλιο σας...
15/09/2019 • 09:03