Οι ήρωες των Σπάτων!

Δεν έχω διάθεση να γράφω καλά και ευχάριστα πράγματα γιατί έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα πολλά (αν όχι όλα) θα κριθούν μέσα στο Μάρτιο. Σε κάθε επίπεδο. Και στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της ή στην ύστατη απόπειρα σωτηρίας της, αλλά ιδιαίτερα και στο χώρο που εμείς αγαπάμε, το ποδόσφαιρο. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, όλα τα ντέρμπι γίνονται το Μάρτιο και ίσως κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος, ενώ για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα κριθεί αρχικά η συμμετοχή τους στην Ευρώπη και κατόπιν η ύπαρξή τους ως ποδοσφαιρικές οντότητες, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα.

  Νίκος Τζουάννης
  27/02/2012 • 17:42

  Ο Φερέιρα τους έχει κερδίσει...

  «Μακάρι να τον είχαμε από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε στην Παιανία» λένε αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. ʼλλοι πάλι ευλογούν την τύχη τους, που βρέθηκε δίπλα τους ο Ζεσουάλντο Φερέιρα.

  Η αποβολή του Μανωλά, άλλαξε την εικόνα του ματς

  Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ΑΕΚ εδώ και αρκετό καιρό, κόντρα στον ΟΦΗ πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της στη φετινή σεζόν. Δημιούργησε φάσεις, είχε δοκάρι, σωστή αλληλοκάλυψη στην άμυνα και όπως αποδείχθηκε της έλειψε μόνο το γκολ.

  Κωστής Μπότσαρης
  27/02/2012 • 00:42

  Είναι στιγμές ...

  Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος - είτε το θέλουμε είτε όχι - και δυστυχώς, τις περισσότερες φορές αυτό είναι ανακόλουθο του χαρακτήρα που έχει το κυρίως θέμα.

   Νίκος Τζουάννης
   23/02/2012 • 18:59

   Τον Μάρτιο είναι τα δύσκολα...

   Μικρή ανάσα μέχρι και τα τέλη Μαρτίου πήραν οι Πράσινοι από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, γνωρίζοντας καλά ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Η ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού με αναστολή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού ακόμα δεν έχουν τακτοποιηθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ομάδας για το προηγούμενο έτος.

    Λεφτά υπάρχουν

    Το ότι το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία, μια προέκταση της κοινωνίας μας, είναι κάτι γνωστό και κοινώς αποδεκτό. Απλά, κάθε φορά που αυτή η μικρογραφία επαληθεύεται, «κουμπώνοντας» με τον α ή β τρόπο σε διάφορα γεγονότα των ομάδων μας, ανακύπτουν ερωτήματα του στυλ «γιατί και το ποδόσφαιρο να ακολουθεί τον ίδιο, τις περισσότερες φορές, δύσκολο δρόμο της ζωής; Γιατί, τουλάχιστον αυτό (το ποδόσφαιρο) να μην αποτελεί την όαση της καθημερινότητάς μας;».

    D - Day για ΑΕΚ και ΠΑΟ

    Δύο από τις πλέον ιστορικές ομάδες της χώρας, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ απολογούνται στην ΟΥΕΦΑ γιατί δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένες και απειλούνται με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

     Κωστής Μπότσαρης
     20/02/2012 • 14:34

     Δυο αγώνες, δυο «πρόσωπα», ίδιο αποτέλεσμα

     Με σε διάστημα τεσσάρων ημερών ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε σε «Φρίουλι» και Τούμπα κόντρα σε Ουντινέζε και Αρη. Δυο – εντελώς – διαφορετικοί αγώνες, για το Europa League και τη Superleague αντίστοιχα, που σαν κοινό παρονομαστή έχουν το αποτέλεσμα, τη «λευκή» ισοπαλία αλλά και ειδοποιό διαφορά τον τρόπο που αυτή ήρθε στην κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις.

     CLEAR FILTERS