Τετραετής αποκλεισμός στον Κίπροπ

20/04/2019 • 23:41
Ο Άσμπελ Κίπροπ.
  • shares
Ο Άσμπελ Κίπροπ δεν γλύτωσε τελικά τον τετραετή αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Κενυάτης «χρυσός» Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500μ, τιμωρήθηκε από την AIU για χρήση ερυθροποιητίνης (EPO), μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε το Νοέμβριο του 2017.

Ο 29χρονος δρομέας θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση στη διαδικασία του ελέγχου από τους δειγματολήπτες, κάτι που δεν δέχθηκε η AIU, η ανεξάρτητη ένωση που ιδρύθηκε από την IAAF και διαχειρίζεται όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ντόπινγκ στο στίβο.

Ο Κίπροπ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει υποπέσει σε παράπτωμα ντόπινγκ κι έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), κάτι που σκοπεύει να κάνει, όπως ο ίδιος είπε, αφού πρώτα συμβουλευτεί το δικηγόρο του.

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/08/2019 • 08:42

Τα αουτσάϊντερ δίνουν ρυθμό σε Λευκωσία, Σέφιλντ και Σουίντον

Ο Άγιαξ είναι το φαβορί στην Κρήτη αλλά ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με το πείσμα που θα τρέξει για να διεκδικήσει, κι ότι βγει. Πιο επιφυλακτικό το ματς στην Ρουμανία. Σε άλλο πνεύμα με προοπτική παραγωγικότητας στο Σέφιλντ και το γήπεδο της Ντέρμπι Κάουντι