TAGS

  Συμπόσιο για την κλιματική αλλαγή από το Deree – The American College of Greece

  Στην επιστημονική ημερίδα θα παρουσιαστούν οι απειλές, οι προκλήσεις και οι λύσεις για την Ελλάδα ενώ θα συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές και εκπρόσωποι από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.
  29/03/2019 • 14:46
  Συμπόσιο για την κλιματική αλλαγή από το Deree – The American College of Greece
  • shares

  Συμπόσιο με θέμα ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του καιρού μας, την κλιματική αλλαγή, θα διεξαχθεί στο Deree ­– The American College of Greece την Τετάρτη, 3 Απριλίου, με τίτλο «Symposium on Climate Change: Threats, Challenges, Solutions for Greece». Την εκδήλωση διοργανώνουν το ACG Center of Excellence for Sustainability (Κέντρο Αριστείας για τη Βιωσιμότητα), Γραφείο Public Affairs, το πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Σπουδών του Deree, το UNSDSN (United Nations Sustainable Development Solutions Network) Greece και δίκτυο συνεργατών, καθώς και το Climate KIC Greece και δίκτυο συνεργατών. Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» και υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών αλλά και από τον επιχειρηματικό κόσμο, θα ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές ιδέες σχετικά με το θέμα. Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας. Ανάμεσα στους ομιλητές θα παρευρίσκονται επίσης οι κκ. Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Λάλας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, Καθηγητής, Διευθυντής και Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Οικονομίας στο ΕΚΠΑ και πολλοί άλλοι.

  Το πρόγραμμα του Συμποσίου θα απαρτίζεται από μία συζήτηση σε μορφή πάνελ, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές. Επίσης, θα συμπεριλαμβάνει workshops και gamifying sessions, καθώς και έκθεση με εργασίες φοιτητών του Deree με θέμα “Grounding History: The interplay between Climate Change and History”. Στα πλαίσια του Συμποσίου διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Climate Change is Here». Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό και οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν την ημέρα του Συμποσίου.

  Το Συμπόσιο είναι ανοιχτό στο κοινό. Όλες οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στα αγγλικά και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

  Ώρες διεξαγωγής: 15:00–21:00

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα του Συμποσίου ενώ μπορούν να δουν το πρόγραμμα εδώ

  Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

  Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 144 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο, Λύκειο και ΙΒ του Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

   

  Σχετικά με το Deree – The American College of Greece

  Το Deree αποτελεί μία από τις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Προσφέρει 26 σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα bachelor, αναγνωρισμένα από τον αμερικανικό οργανισμό NEASC (New England Association of Schools and Colleges) και πιστοποιημένα από το OU (Open University) του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα προγράμματα προσφέρονται μέσω των τριών σχολών του Deree: School of Business, School of Liberal Arts and Sciences, Frances Rich School of Fine and Performing Arts. Επιπλέον, μέσω της μεταπτυχιακής σχολής του Deree, προσφέρονται 6 προγράμματα master στους τομείς της Ψυχολογίας, της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης Δεδομένων.

  Γράψτε το σχόλιο σας...
  17/08/2019 • 07:03

  Δρόμος με εμπόδια για Λίβερπουλ, "Σίτι, Άγιαξ. Πάθος για γκολ στη Νορβηγία

  Κινδύνους θα αντιμετωπίσει και η Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον ενώ στο ντέρμπι της Premier League η Σίτι είναι φαβορί αλλά η Τόττεναμ έχει την φιλοδοξία να μείνει σε τροχιά κορυφής. Ματς για γκολ περιμένουμε στην Νορβηγία, στο Ναντ αλλά και στο Λεβερκούζεν.